Nesibe Aldemir

DOLAR GİDER ÜLKE KALIR

Nesibe Aldemir

Malumunuz ülkemiz ekonomik savaşa sürüklendi. Tarih ABD’nin alışılageldik oyunlarından birine daha tanıklık ediyor.

 Rahip bahane Türkiye’yi oyuncağa çevirmek şahane zihniyetiyle hareket eden ABD ekonomik saldırı ve şantajlarını art arda sıralıyor. Bizler sahnelenen bu oyunlara dolarla bilet alarak seyirci olamayız olmamalıyız.

 Türkiye’nin verdiği çetin sınavlara bir yenisi daha eklendi. Henüz 15 Temmuz darbe girişiminin açtığı yaralar sarılmamışken ülkemiz şimdi de ekonomik savaşla mücadele ediyor. Ülkemize karşı açılan bu savaşın üstesinden gelmek için yangına körükle gitmek yerine doların üstüne Türk Lirası ile gitmek gerekir.

 ABD'nin yaptıkları görmezden gelerek bu savaştan devleti sorumlu tutanlar yapılan spekülasyonlara destek olmaktadırlar.

 Yaşanan ekonomik savaşın aksini iddia eden yok. Bu durumu açıkça dile getiren devletimizin yanında olmak büyük önem taşımaktadır.

  Bugün Trump’ın yaptıklarına ve söylediklerine sessiz kalanlar dün bizlerle dost olduklarını söylüyorlardı. Peki, ABD'nin uşağı olmaya boyun eğmeyen Türkiye'yi bulunduğu zirvenin aşağısına çekmeye çalışanlara dost demek ne kadar doğru?

 Bu ülke ne krizlerden geçti neleri atlattı. Hatırlayan ve yaşayanınız çoktur 1978'li yıllarda yaşanan ekonomik krizde sokaklardaki kuyrukları... Allah’ın izniyle o hale gelmedik gelmeyeceğiz de. Başaracağımıza ve kazanacağımıza inanıyoruz. Şimdi felaket tellallığı yapanlar sokaklara çıkarak yaptıkları basiretsizliğin farkına varabilirler. Çözüm üretmek, vatanına sahip çıkmak isteyenler az çok demeden dolar, altın bozmak için sırada bekliyor.

 Türkiye'nin kabuğunu kırarak istikrarlı büyümesinin hazmedemeyen ABD, yaşadığı hazımsızlık problemini farklı yolları deneyerek çözmeye çalışıyor. Terörün yanında oldu olmadı, 15 Temmuz'a destek verdi olmadı şimdi de ekonomik savaş denemesinde...

 Tüm bunların az çok farkında olmak için yüksek derecede feraset sahibi olmamıza gerek yok. Var olan akılımızı ve mantığımızı kullanmaya ihtiyacımız var.

 ABD'nin oyununa seyirci kalmayarak yaşadığımız ekonomik savaşı en az sarsıntıyla atlatabilmek için birlik çatısı altında toplamalıyız.

 Sel gider kum kalır misali dolar gider ülke kalır. Ekonomik savaşın fırsatçılarına fırsat vermeden vurgun yapmak için eli tetikte olanları harekete geçmesine müsaade etmeden bu sınavı bu savaşı vermenin tek yolu milli mücadele ruhumuzu canlı tutmaktır. Ellerini sıvazlayarak bu savaştan bana ne düşer diye bekleyen düşmanlarımızın olduğunu da unutmayalım.

  Direnmek ve dayanmak zorundayız değerli dostlar. Ülkemizin parçalanmasını dört gözle bekleyenlere karşı sahip olduğumuz fikri, siyasi düşünceyi, mezhebi, etnik kökeni ve ideolojiyi ayrı bir tarafta tutarak yaşanan ekonomik savaşı ülke meselesi olarak görmekle yükümlüyüz. Yoksa ülkemizin elden gitmesine seyirci kalacağız.

 Ecdadımız bu vatanın ‘’vatanımız’’ olarak kalması için kılıçla, topla ve tüfekle savaştı. Kanını ve canını feda etti bu uğurda. Bizlerin vermesi gereken mücadele onların verdiği mücadelenin yanında ne kadar zor kalır? Ya da ikisini kıyaslamak doğru mu? Tüm bunların mukayesesini yapalım değerli dostlar. Elimizi vicdanımız koyalım ona göre karar verelim. Selam ve dua ile Allah’a emanet olunuz.

Yazarın Diğer Yazıları