Nesibe Aldemir

BİZ BİZE KALIYORUZ

Nesibe Aldemir

 Seçenler seçti, seçilenler seçildi. Bir yerel seçimi daha geride bıraktık. Malatya rekor oy oranı ile Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Selahattin Gürkan’ı tercih etti. Temennimiz bu seçim sonucunun Ülkemiz ve Malatya’mız için hayırlar getirmesi.

  Malatya’ da yüksek oy oranı ile kazanan AK Parti kutlama yapamadı. Malatya’nın Pütürge İlçesinde yaşanan üzücü olay AK Parti’li seçmeninin sevincine gölge düşürdü. Böyle seçime lanet olsun dedirten olayda 2 kişi hayatını kaybetti.

 Giden canlar dünya toplansa bir daha geri gelmeyecek. Hangi parti olursa olsun hangi görüşü savunursa savusun bu caniliği yapanların savunulacak bir tarafı yok. Geride yetim kalan gözü yaşlı çocuklara bakınca olmaz olaydı şu seçim demekten kendini alamıyor insan. Hangi candan daha kıymetlidir ki mevki makam sevdası?

 Kendimize gelelim değerli dostlar, bu haberi öğrendiğim dakikalarda bir haber sitesindeki yorum dikkatimi çekti. Öldürülen kişinin Saadet Partisinden olduğuna sevinen şahsiyetsiz şahıs, Saadetin nesli tükeniyor şeklindeki yorumunu gülen emojilerle tamamlamış. Yazıklar olsun demekten başka bir kelime bulamıyorum.

 Açık ve net görülüyor ki bunca kutuplaşma ve ötekileştirme çabaları boşa gitmemiş. Böyle bir hadise karşısında bu şekilde yorum yapan siyasi düşüncelerin varlığı gelecek adına endişelerimizin artmasına sebebiyet vermektedir. Bu yorumun hangi amaca hizmet ettiği bilinmezliği olsa da etrafımızda bu düşünceye sahip olan birçok insan var. Vurmakla, kırmakla, öldürmekle ve kan dökmekle kendini adam zannedenler kin, nefret duygularının serpilip büyümesine katkı sağlamaktadırlar.

 Yine ardı arkası kesilmeyen içinde kin, nefret dolu sosyal medya paylaşımları ne hale geldiğimizi gözler önüne seriyor. Ne oluyor bize Allah aşkına! Medeniyetler beşiği Anadolu’nun kadim kültüründen kopuyoruz. Âlemlerin Efendisinin ümmeti olduğumuzu unutuyoruz. İnsan olduğumuzu ve insan kalmamız gerektiğini hatırlamıyoruz. Kimin ve neyin uğruna aramıza ekilen nifak tohumlarını güçlendirip filizlendirmek? Elimize geçen ne?

  O parti kazansın bu parti kaybetsin diye birbirinizi yerden yere vurmaktan vazgeçin. O seçim bitiyor bu seçim başlıyor. Eni sonu biz bize kalıyoruz. Komşu komşuyla, akraba akrabayla, hemşehri hemşehriyle yüz yüze bakmaya devam ediyor. Kan dökülmesin, kavga olmasın. Siyasetin kirli oyunlarına oyuncak olmayın.

 Mühim olan hoşgörü, saygı, sevgi ve merhamet sınırları içinde yapılan siyasetin mensubu olmaktır. Gelip geçici olan koltuklar uğruna yetim kalan çocukların gözyaşında boğuldukça yerin dibine batsın böyle siyaset diye haykırası geliyor insanın.

 Huzurun ve esenliğin kaynağı insanın insana olan saygısında gizlidir. Bu kural hayatın tüm alanında geçerli olduğu gibi siyasette de geçerlidir. Siyasi partiler, başkanlar, liderler bu konuda oldukça hassas davranmalı ki galeyana gelmeye hazır boşlukta olan insanlar bu elim verici olaylara mahiyet vermesin. Bu olayı kaleme almaktaki niyetim partizanlık değil insanlık adına bir ses olmaktı değerli dostlarım. Pütürge’de yaşamını yitiren hemşerilerimize Allah’tan rahmet, ailelerine bol sabır diliyorum. Selam ve dua ile Allah’a emanet olunuz.

Yazarın Diğer Yazıları