Nesibe Aldemir

BİRLİK BULVARI

Nesibe Aldemir

 Aldığımız her şehit haberiyle terör belasına yağdırdığımız lanetlerle yüreğimizde korlanan ateş sönmüyor.

 Yaptığımız dualar, attığımız twitler üzüntüleri paylaşmaya yetmiyor.

Teröre karşı olan kesin tavrımız, şehit ailelerinin acılarını bir nebze dindirse de anne feryatlarını bitirmiyor.

 Birinin evladımıza sesini yükselterek konuşmasına bile tahammülümüz yok iken onlar, vatan hainlerinin kör kurşununda hedef...

 Şehidimin tek suçu vatanı korumak, tek suçu polis olmak, tek suçu parası olmadığı için asker olmak...

 Kim bilirdi ki bu gidişlerin sonunda bir daha nişanlıya kavuşmamak var, kim bilirdi ki yavrusunu bir daha koklamamak var, kim bilirdi ki anayı, yâri bir daha görmemek var...

 Bizler konforlu hayatların inşasını yaparken vatan uğruna toprağa düşen fidanları unutur hale geldik. Bakmaya ve duymaya bile dayanamadığımız acıların bir de sahiplerini düşünelim.

 Ülkemizi ayrık otu misali saran bu belaya kim destek verirse bu memleketin suyu havası ona haramdır.

 Sırf o parti değil de bu parti kazansın veya şu partinin oy oranı düşsün diye sandık başında kirlenen ellerde düşen her şehidin kan izi var. Ve bu iz su ile yıkamakla çıkmaz.

 Terörü ucundan kıyısından destekleyen, onunla omuz omuza verip halay çekenler vatan hainliklerini tescillemiştirler.

Bu ülke gördüğü günleri hafızasına derince kazıyor. Tarih iyi de kötü de bir kenara yazıyor.

 Allah’ın izniyle şehidimin her damla kanının hesabı soruluyor ve sorulacak. Lakin teröre çözüm üreten politikaları ve stratejileri geliştirmek için hızlı davranmak gereklidir.

 Bu konuda kimsenin kimseye eyvallahı olmalıdır. Terör ört pas edilecek bir suç değildir.

 Acıma duygusu bu konu için geçerli değildir. Sokaklarımızda rahatça yürüyorsak evlerimizde güven içinde yaşıyorsak tüm bunlar için mücadele veren birileri var. Bunu hiç bir zaman unutmayalım. Önceliği vatan olan evlatlarımıza sırf bu önceliği için kıyan zalimlere yardım uzanan eller omuzdan kırılsın.

 Bir bebeği hedef alacak kadar aciz ve çaresiz durumda olan terör belası ne kadar güçsüz ve aşağılık olduğunu tescillemiştir.    

 Birtakım çaresizlikler ve korkularla gözünü kapatmış olan Güneydoğudaki ve Doğudaki halkımız da gözünü olabildiğince açmıştır. Bu durum terör örgütünün canını sıkmıştır. Nereye saldırsam ne kötülük yapsam o kârdır diye düşünürken günahsız bir bebeğin ve annesinin ölümüne sebep olmuştur.

 Gerçekler gün ışığı gibi ortada iken değerli dostlar, tüm bu yaşananlarla daha iyi kenetlenmenin yollarını aramak bizi birlik bulvarında buluşturacaktır. Yaşanan bu acılar karşısında sergilediğimiz dik duruşumuz terörün sağ kalan kollarını düğümleyecektir. Bu düğümler onun safında yer alanların ayaklarını başlarına geçirecektir. Gün teröre karşı bir olma günü, gün birlik bulvarında buluşma günü.

Yazarın Diğer Yazıları