Lütfü Caner

Ne Söylersen Söyle, Birileri Gerçekleri Görmek İstemiyor (2)

Lütfü Caner

Değerli okurların: yazımızın dünkü ilk bölümünden devamla asıl üstünde durduğumuz şu gerçekleri bazılarının inatla görmemeye çalışması onların haklı olduğunu gösterir mi?

Mesela Saadet Partisinin lideri Temel Karamollaoğlu’nun ortaya koyduğu siyasi manzarayı Merhum Necmettin Erbakan Hoca görmüş olsaydı acaba ne derdi? Haydi diyelim ki, Temel Karamollaoğlu, kendi siyasi çıkarı ve menfaati için merhum Erbakan Hocanın bütün davasına ters olan bir siyasi kulvara girdi? Peki, çevresindeki kurmay kadrosu ve Saadet Partisinin tabanındaki insanlar,  Erbakan’ın davasına tamamen zıt ve ters olan bu gidişatın yanlış bir durum olduğunu neden farkında değiller acaba?

Eğer mesele Merhum Necmettin Erbakan Hocayı sevmekse ve onun davasına bağlılık ve sadakat ise; neden yanlışta ısrar ediliyor? Temel Karamollaoğlu gibi CHP, HDP ve iyi Parti ile Merhum Erbakan’ın davasına tamamen ters ve zıt olan bir yolda yürümesinin yanlışlığı neden görülmüyor?

Eğer bütün mesele gerçekten merhum Necmettin Erbakan Hocayı sevmekse ve davasına sadakat ise; işte  buyurun Erbakan Hoca’nın oğlu Dr. Fatih Erbakan, (Yeniden Refah Partisi)’ni kurdu.. Neden Fatih Erbakan’ın yanında yer almıyorsunuz demezler mi insana? Fatih Erbakan şiddetle PKK’nın güdümünde olan HDP ve CHP ve onların yanında yer alan Saadet Partisine karşıdır.. Neden Dr. Fatih Erbakan’ın Türkiye’de sağduyulu her insanın gibi, devletin bekasına karşı cephe almış olan bazı yapılanmalara karşı duyduğu hassasiyetleri görmemezlikten gelerek, 35 yıldır ülkemizde kan döken PKK’yı biz terör örgütü olarak görmeyiz diyen HDP’nin ve PKK’nın uzantısı olan PYD’yi biz terör örgütü olarak görmüyoruz diyen Kemal Kılıçdaroğlu’nun başında olduğu CHP’nin yanında yer alıyorsunuz?

Yani 31 Mart günü seçim sandığında milletimizin bu hesabı sormayacağını mı samdınız?  Temel Karamollaoğlu bir an evvel R. Tayyip Erdoğan’ı düşürmek için her fırsatı kollayan Amerika, İngiltere ve İsrail’in Politikalarını destekleyen CHP’nin, HDP’in ve iyi partinin saflarında olması, merhum Necmettin Erbakan Hocanın davasına büyük bir ihanet değil midir?

Bütün bu gerçeklere rağmen, Erbakan Hoca’ya bağlı olduklarını söyleyen bazı insanların halen nasıl Temel Karamollaoğlu’nun gittiği yanlış yola girdiklerini anlamak mümkün değildir... Eğer mesele Saadet Partisi’nin kurumsal kimliği ise, Saadet Partisi gökten vahi ile inmedi beyler.. Saadet Partisi’de, Türkiye Cumhuriyeti’nin demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti ilkeleri gereği, Anayasa’da yer alan siyasi partiler yasası gereği,  2820 nolu kanunun 8 maddesi gereği her siyasi partinin tabi oldukları kanunla kurulmuş ve devletin laik ilkelerine uyacağını taahhüt etmiş sıradan resmi bir siyasi partidir...

Yok, eğer söz konusu mesele, Saadet partili kişilerin kimliği ise, Saadet Partili vatandaşla da beş vakit namaz kılıyor, diğer bütün Müslümanlarda aynı şekilde beş vakit namaz kılıyor ve diğer bütün dini vecibelerini aynı şekilde yerine getiriyorlar... Durum böyle olmasına rağmen, peki nedir Saadet Partisinin diğer bütün partilerden ayıran fakı diye ister istemez insan sorma gereğini his ediyor... Yukarıda söylediğimiz gibi, eğer mesele Merhum Erbakan Hocaya duyulan vefa ise, neden milli görüşe mensup olduklarını söyleyen insanlar,   Erbakan’ın oğlu Dr. Fatih Erbakan’ın yanında değiller? Evet, gerçekten bu konuda yukarıda sorduğumuz soruya benzer daha birçok soru sorulabilir?

Yani kısaca bu pilav daha çok su götürür misali, Temel Karamollaoğlu’nun CHP, HDP ve İyi Parti ile kol kola olması ile ilgili daha sorulacak çok soru ve daha verilecek çok cevap vardır...

Ben bir vatandaş olarak  şuna inanıyorum ki, bütün bu soruların cevabını, 31 Mart’ta Yüce milletimiz seçim sandığında en güzel şekilde verecektir...! Saygılarımla/ [email protected]

Yazarın Diğer Yazıları