Lütfü Caner

MALATYA BÜYÜKŞEHİR HİZMETTE İLKLERİ BAŞARIYOR (1)

Lütfü Caner

Bizler toplumun bazı kesimleri olarak beynimizi siyasi ideolojilere öylesine ipotek ettirmişiz ki; olumlu olumsuz hiç bir değerlendirme, irdeleme, düşünmeye ve analiz yapamıyoruz. Mensup olduğumuz siyasi ideoloji her ne diyorsa, bizde aynen papağan misali o söylemleri tekrarlayıp duruyoruz ve karşımızdaki düşüncelerin doğru veya yanlış  olup olmadığına bakmayıp bastırmaya çalışıyoruz adeta siyasetten kendimizi tatmin etmeye çalışıyoruz..

Peki, toplum olarak bazı kesimlerin ısrarla her gün yaşadığımız bunca gerçekleri görmek istemeyip içine düştükleri bu yanlış davranış biçimi dorumudur? Elbette ki hayır.  Çünkü böylesine davranış  ve anlayış biçimleri asla reel gerçeklerle, doğru olan kaide ve kurallarla bağdaşmaz yanlış davranış biçimleridir..

Örneğin bugün Malatya’da yerel hizmet olarak gerçekten çok başarılı hizmetler yapılıyor. Mevcut Büyükşehir belediye yönetimi adeta Malatya’da hizmette ilkleri yaşatıyor. Evet, siyasetten Sayın Ahmet Çakır’ı beğenirsiniz veya beğenmezsiniz; ama gerçekten Malatya’ya çok başarılı hizmetler yapıyor. Geçtiğimiz günlerde, Başkan Ahmet Çakır. Doğu Anadolu belediyeleri içinde en başarılı  belediye başkanı seçildi ve Türkiye genelinde ise başarılı ilk beş belediye başkanı arasında gösteriliyor..

Sayın Başkan Çakır’ın yaptığı hizmetleri bu köşemizde saymaya kalkarsak sayfalarca yazı yazmamız gerekir, oda bu sınırlı gazete köşemizde mümkün değildir. Başkan Ahmet çakır, (klasik taşra belediyeciliği anlayışı dışında bilimsel ve ekip  ruhuyla) hizmet yapmaya anlayışından hareket ediyor ve bundan da çok başarılı sonuçlar elde ediyor..

Örneğin Malatya merkezde yapılan başarılı hizmetler ve ayrıca kırsalda yol açma, asfaltlama, yol genişletme, köprü ve menfez yapımında Malatya Büyükşehir belediyesi Türkiye’nin ilk beş belediyesi arasında gösteriliyor..

Mesela son üç yılda, Malatya’nın kırsal yollarında toprak kayması ve heyelana karşı da önlemler alan Malatya Büyükşehir Belediyesi, bu yollardaki riskli bölgelerde taş duvar örme işleri de gerçekleştirdi. 3 yıllık süre içerisinde 91 bin 168 metreküp taş duvar ören Büyükşehir, bu çalışmalara 7 milyon 538 bin TL harcadı..

Büyükşehir Belediyesi Akçadağ ilçesinde 5 bin 43 metreküp, Arguvan’da 450 metre küp, Battalgazi’de 13 bin 950 metreküp, Darende’de 24 bin metreküp, Doğanşehir’de 2 bin 424 metreküp, Doğanyol’da 1536 metreküp, Hekimhan’da 7 bin 231 metreküp, Kale’de 15 bin 963 metreküp, Kuluncak’ta 2 bin 872 metreküp, Pütürge’de 11 bin 619 metreküp, Yazıhan’da 5 bin 631 metreküp, Yeşilyurt ilçesinde ise 450 metreküp taş duvar örme işi yaptı..

Malatya’nın 95 yıllık Cumhuriyet tarihinde, gelmiş geçmiş yerel yönetimlerin yaptıkları hizmetleri başkan çakır’ın  son iki dönemdir yaptığı hizmetlerle kıyasladığımızda, evet geçmişte bazı hizmetler yapılmış, fakat geçmişte yapılan bu hizmetleri, Ahmet Çakır dönemi ile kıyasladığımızda, arada devasa büyük bir hizmet farklılığının olduğunu görüyoruz..

Bugün yaşadığımız Malatya’da bu hizmetleri her gün görüyor ve gözlemliyoruz. Bizler vatandaşlar olarak eğer elimizi vicdanımıza koyacak olursak, gerçekte son iki dönemdir Malatya’da yapılan hizmetleri geçmişle kıyaslamak asla mümkün değildir..

Peki, bütün bunlar yeterlimidir diye sorulacak olursa; elbette ki  her gün dışarıdan göç alan ve her yıl nüfusu artan ve bir milyon nüfusa doğru yükselen bir Malatya’da, daha birçok hizmete ihtiyaç vardır... (DEVAMI EDECEK)

Yazarın Diğer Yazıları