Lütfü Caner

MALATYA BÜYÜKŞEHİR HİZMET'TE İLKLERİ BAŞARIYOR (3)

Lütfü Caner

Son iki haftadır, Malatya büyükşehir Belediye  Başkanı Sayın Ahmet Çakır’ın başardığı başarılı hizmetlerinden ve ayrıca hizmet alanında yaptığı ilklerden söz ettik.

İşte tam biz bu hizmetlerden söz ederken; “ASUDER  tarafından Türkiye genelinde yapılan değerlendirmede, Malatya Büyükşehir Belediyesinin ulaşım alanındaki 2 projesi daha ödüle layık görülürken, ödülü Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan verdi.

Hizmetten son iki dönemdir Malatya Büyükşehir Belediye’sinin başarı grafiğini her gün biraz daha ileriye taşıyan Başkan Ahmet Çakır, “ hizmetten yaptığı bazı ilklerle” Malatya’ya birçok yeni projeler kazandırıyor.

Her gün gözlerimizin önünde yapılan bu başarılı hizmetleri maalesef bazı vatandaşlarımız her gün gözlemledikleri  her gün gördükleri halde mensup  oldukları siyasetin etkisinde kaldıkları için, bir türlü asıl gerçekleri görmek ve söylemek istemiyorlar. Siz onlara Büyükşehir Belediyesi nasıl çalışıyor diye soracak olursanız; aynen size şöyle cevap veriler: Hani Ahmet Çakır ne yapmış ki ? diye cevap verirler. Siz onların bu cevabı karşısında, son iki dönemdir Malatya’da yapılan nice hizmetleri sayar durursunuz, fakat o bazı siyasi saplantılı insanlar, sizin gözlerinizin içine baka baka şöyle cevap verirler: hani ben bir hizmet falan göremiyorum diye pişkin pişkin sırıtır dururlar.

Allah’a Çok şükür ki,  her gün yaşadığımız Malatya’da gerçekleri gören, yaşayan ve her gün gözlemleyen sağduyulu vatandaşlarımız, bu bazı insanların söylediklerine  itibar etmiyor ve yapılan hizmetleri takdir ediyorlar.

Son üç haftadır  sürdürdüğümüz bu  yazımızın bu son bölümünde, isterseniz Malatya’da son iki dönemdir yapılan bazı hizmetlerden ve bazı ilklerden söz edelim:

SON 2 DÖNEMDİR YAPILAN BAZI HİZMETLER

1-Malatya Merkez’de ve çevre ilçelerde yol yapımı, yol genişletilmesi,  yol asfaltlaması, köprü ve viyadük çalışmaları büyük bir hızla devam ediyor.

2-İlçelerde kültür merkezleri ve park yapımları devam ediyor.

3- Malatya büyükşehir (MASKİ) birimi tarafından ilçelerin içme suyu alt yapıları ve kanalizasyon alt yapıları yenileniyor.

4-Çocuk parkları yapımına hız veriliyor.

5- Kuzey çevre yolu ile Güney Çevre yolu çalışmaları devam ediyor.

6- Malatya’da ilk defa sokak hayvanları barınak merkezi yapıldı.

7- Güneş enerji panelleri ve çöpten elektrik elde edilerek, 50 bin haneye  elektrik verilecek  sistem kuruldu.

8- Oduzu Turgut Özal tabiat parkı bitmek üzere.

9-Fahri Kayan bulvarı bitti hizmete açıldı.

10-Tecde Maşti bulvarı çalışmaları devam ediyor.

11-Kernek meydanı eskiden halka açık değildi, şimdi yeniden düzenlenerek halka açıldı.

12- 7 projenin bir arada olduğu sanat sokağı projesi bitti ve hizmete açıldı.

13-Spor ve yaşam merkezi Malatya’nın gözde merkezlerinden biri oldu.

14-Malatya nikah sarayı projesi bitti.

15-Kernek kadınlar pazarı ve kültür merkezi bitti.

16-Baraj yolunu genişletme projesi devam ediyor.

Evet değerli okurlarım, kısacası son iki dönemdir Başkan Ahmet Çakır’ın yaptığı daha yüzlerce başarılı projenin hepsini,  gazete köşemin darlığı nedeni ile yazamıyor ve bu yazımızı buradan noktalamak zorundayım. Hani o, Ahmet  çakır ne yaptı ki diyenler var ya; eğer biraz olsun ellerini vicdanlarına koyup şöyle bir  etraflarına bakacak olurlarsa; eminim ki hizmette açılmış yüzlerce projeyi mutlaka ki göreceklerdir...!

Saygılarımla. /[email protected]

Yazarın Diğer Yazıları