Lütfü Caner

Başkan Ahmet Çakır, Hizmetleri ile Malatya'ya İmza Atmıştır

Lütfü Caner

Aslında Ahmet Çakır gibi başarılı bir Belediye Başkanı,  Malatya’ya bir dönem daha lazımdı.  Başkan Ahmet Çakır’ın neden ani bir kararla Belediye Başkanlığını bıraktığı konusunda bir bilgiye sahip değiliz. Fakat her şeye rağmen şu bir gerçektir ki, Malatya halkı Ahmet Çakır’ın hizmetlerini unutmayacak ve hep hayırla yad edecektir. Çünkü Başkan Çakır döneminde oldukça başarılı hizmetlere imza atmıştır.

Malatya’nın 94 yıllık belediyecilik tarihinde olsun veya bir dönemlerin güçlü iktidarı Anavatan Partisi iktidarı dönemin de olsun, hiç bir iktidar döneminde Başkan Ahmet Çakır’ın yaptığı hizmetler kadar başarılı hizmetler yapılmamıştır. Kıyaslanması bile mümkün değildir.

Kısaca Başkan Çakır’ın yaptığı bir kaç hizmeti sayacak olursak: Malatya’nın Büyükşehir olması, Yeni Malatyasporun kurulduktan kısa bir süre sonra şampiyon olması, 7 projenin bir arada olduğu sanat sokağı projesi, çöpten 50 bin haneye elektrik üretilmesi, Sokak hayvan barınağı projesi, güneş panellerinde enerji elde etme projesi, tüm ilçelerde kültür evleri projesi, İlçelerde çocuk parkları projeleri, kernek meydanının halka açılması ve Malatya’nın belediyecilik tarihinde en büyük yol yapma, asfaltlama, viyadük, köprü yapma gibi hizmetleri ve daha sayfamıza sığdırmayacağımız kadar nice başarılı sosyal hizmetleri Başkan Ahmet çakır iki dönemde yapmayı başardı.

Elbetteki her yönetici gibi, Başkan Ahmet Çakır’ında elinde olmayan bazı nedenlerden dolayı, bazı ufak tefek hataları olmuş olabilir. Fakat yaptığı nice başarılı hizmetlerin yanında bu hataların sözü bile edilemez.  Çünkü siz bir yönetici olarak her ne kadar dikkatli olursanız olun, insanın olduğu yerde mutlaka ki bazen ufak tefek hatalar kaçınılmaz olmaktadır.

Ahmet Çakır Belediye Başkanlığı döneminde, gerçekten büyük hizmetlere imza atmıştır.  Bu inkar edilemez bir gerçektir. Evet, yazımızın başında söylediğimiz gibi, aslında böylesine başarılı bir belediye başkanının bir dönem daha Malatya Büyükşehir belediye başkanı olarak kalması, Malatya’mıza çok büyük hizmetler katacaktı. Fakat ben şuna inanıyorum ki, böylesine başarılı bir Ahmet çakır, milletvekili olarak sıradan bir milletvekili eğil, Malatya’mıza birçok hayırlı hizmetler ve projeler kazandıracak bir milletvekili olacağına inanıyorum.

Malatya listesinde, yeni milletvekili olan 2 adayı çok iyi tanımıyorum. Fakat Öznur Çalık, Ahmet Çakır, Bülent Tüfenkçi ve Hakan Kahtalı’nın Malatya’mıza başarılı hizmetler ve projeler katacaklarına inanıyorum. Malatya son 10 yılda önemli hizmetler ve kazanımlar elde etmiştir. Elbette ki bizler vatandaş olarak, tüm hizmetlerin bir an evvel yapılmasını isteriz. Fakat Türkiye’nin genel bütçesi ve meclisin şartları ve siyasi konjönktör buna müsait midir, değil midir biz vatandaşları bütün bunları pek düşünmeyiz.

İnşallah, 24 Haziran’da Türkiye’deki iki başlı parlamenter sistem değişecek ve yeni mecliste tasarı, önerge ve teklif hazırlama milletvekillerine ait olacaktır. İşte bu minvalde yeni siyasi döneme baktığımızda, İnşallah Ahmet Çakır ve diğer milletvekillerimiz, Türkiye’miz ve Malatyamız adına faydalı ve yararlı teklif, tasarı ve önergelerle başarılı hizmetlere imza atarlardır.

Malatya’nın geçmiş siyasi tarihine baktığımızda, Malatyalı siyasetçiler her dönem, Türkiye’nin siyaset tarihinde ses getiren başarılı hizmetlere imza atmış ve tarihe not düşmüşlerdir. Başkan Ahmet Çakır başta olmak üzere; 27 dönem tüm milletvekillerimizin de Malatya’mıza başarılı ve hayırlı hizmetler sunacaklarına inanıyoruz. Ve ayrıca Başkan Ahmet çakır’ında, Malatya’mızın meclisteki bir temsilcisi olarak, nice başarılı hizmetlere imza atmasını Allah’tan diliyoruz...  Saygılarımla. / [email protected]

 

Yazarın Diğer Yazıları