Lütfü Caner

Algı, İftira, Kaos ve Darbe Baskısı İle Siyaset Yapmak (1 )

Lütfü Caner

Maalesef son yüz yıldır bu ülkede öyle bir zihniyet var ki; son yıllarda onları televizyon ve gazetelerde dinlediğinizde; adeta çıldırır ve deli olursunuz. Çünkü bu bazı insanlar diyorlar ki; 40 yaşında emekli olalım ama Avrupa gibi de zengin ve güçlü bir ülke olalım diyorlar.

Ulan solak kafa;  Avrupa'da adamlar 65 veya 67 yaşında emekli oluyor. Sen neden bu gerçeği görmemezlikten geliyorsun? Dostların ve çevren seni siyaset yapıyor görsünler diye çevreni kandırıyor ve her gün bu ülkede şamata yapıyor ve milletin huzurunu kaçırıyorsun?

Sakın ha; benimde 65 veya 67 yaşında mezarda emeklilik sistemi gibi ucube bir sistemi benimsediğim ve savunduğumu filan sanmayın. Ben böyle adaletsiz ve mezarda bir emeklilik sistemini kesinlikle doğru bulmuyorum ve ben 56 yaşında emekli oldum.

Evet, mesela bizim solak kafanın: çok beğendi ve yıllardır özendiği Batı Avrupa’da ve Amerika’da mezarda emeklilik misali adaletsiz bir emeklilik sistem var ve sen bu gerçeği görmemezlikten geliyor ve halen ABD ve Avrupa'ya özeniyorsun?

Evet, yine yeri geldiğinde, bizim solak kafalar diyorlar ki;  Almanya, Avrupa, Amerika gelişti, biz neden geri kaldık diyorlar?

Peki, Almanya 1925 ve 1926’larda; BMW, Mercedes Benz, Mini, Opel, Porsche, Volkswagen gibi bazı arabaları üretirken; peki sen ne yapıyordun? Türkiye'de vatandaşın giydiği kılığı kıyafeti ve sarığı ile uğraşıyordun. Bu cümlenin devamını; yasal sorumluluk gereği tam olarak açıklayamıyorum. Çünkü benim asıl ne demek istediğimi anlayan anladı.

Türkiye’nin kaderi üzerine konulmuş bazı pranga ve sansür nitelikli yasalar kaldırılsın, işte o zaman bu ülkede asıl tarihi gerçeklerin ne olduğunu bu millet çok açık bir şekilde görecek ve asıl gerçekler anlaşılacak ve bu yüce milletin birilerine nasıl lanet edeceğini, bu aziz milletimiz o zaman görecektir.

Evet, yine solak kafalar diyorlar ki; üç beş kuruş göstermelik vergi verelim ama Amerika ve Avrupa gibi de gelişmiş güçlü ve zengin bir ülke olalım diyorlar. Evet, solak kafalar; eğer öyle bir dünya varsa; bize de haber verin sizi bekliyorum, bundan sonra oyları size vereceğim ve size söz veriyorum.

 Evet, solak kafa; adaletsiz vergiden şikâyet ediyor, bu konuda ben sizinle aynı düşünüyorum ve sizi haklı buluyorum, çünkü gerçekten bizim vergi sistemimiz çok adaletsiz, fakir fukara yok oluyor, zengin ve güçlü olana hiç bir şey olmuyor.

Ama sen mecliste, rakiplerini yok etmek için;  gerçek bir vergi yasasının çıkarılmasını asla istemiyorsunuz ve milletimiz bunu anladığı için sizi bir türlü samimi görmüyor ve iktidar yapmıyor. Çünkü siz bu konuda samimi değilsiniz.

Evet, maalesef şu anda: Dünya’nın en adaletsiz vergi sistemi bizim ülkemiz de ve bu adaletsiz vergi sistemini sizlerin bir zamanlar tek başına bu ülkeyi 1950’lere kadar yöneten ağa babalarınız getirdi ve maalesef bu sistemi bir türlü düzeltmediler ve siz bu gerçeği görüyor ve hiç sesini çıkarmıyor ve koz olarak kullanıyorsunuz.

Devletin kalkınıp gelişmesi için; adaletli bir vergi sistem mutlaka getirilmelidir. Az kazanandan az vergi, çok kazanandan çok vergi alınmalıdır ve ben Lütfü S. CANER bu adaletsiz vergi sistem bir an evvel kaldırılıp adaletli bir vergi sisteminin uygulanmasını savunuyor ve istiyorum.

Evet, yine bizim solak kafa diyor ki; ben oğlumu ve çocuğumu öyle araba tamircisinde, sanayide, konfeksiyonda, mobilyacıda, inşaatçılık ve tarım sektöründe filan asla çalıştırmam diyor.

Ve çocukları da diyor ki; Efendim ben lise mezunuyum, üniversite mezunuyum, masa başında çalışmalıyım ve bana 60-70 bin lira maaş verilmeli, sigorta primlerinin de yüksek yatırılmasını istiyor ve ayrıca ben sabah saat dokuzda işe gelip, Saat üçte paydos etmek istiyorum ve hayatımı yaşamalıyım diyor bizim solak kafanın çocukları.

 Mesela bizim solak kafa yeri geldiğinde, köylü milletin efendisidir deyip millete nutuk atar; fakat  iş icraata gelince; yok Efendim, ben öyle cahil köylüler gibi tarımla, bağ bahçe ve hayvancılıkla filan asla uğraşamam diyor, ama biz tarımda ve hayvancılıkta dünyanın birinci ülkesi olmalıyız diyor bizin solak Kafalar.

Hele ben diyor; öyle hayvancılıkla ve mandıracılık filan hiç yapamam ve uğraşamam. Ama yalnız ben eti, sütü peyniri çok ucuz yemeliyim diyor bizim solak Bey zade Kafalar.

DEVAM EDECEK

Yazarın Diğer Yazıları