Lütfü Caner

24 Haziran Neden Amerika Ve Batıyı Rahatsız Ediyor? (1)

Lütfü Caner

Evet, 24 Haziran seçimleri neden Amerika ve Batı dünyasının rahatsız ediyor sorusu üzerinde: sağcı, solcu, şucu, bucu demeden milletçe topyekun önemle üzerinde düşünmemiz gereken çok önemli bir konudur.

24 Haziran’da, Türkiye’de iki başlı sistem değişiyor ve yeni gelecek sistem; 80 yıl Türkiye’yi içeriden ve dışarıdan babalarının çiftliği gibi sömürenlerin çıkar ve menfaatlerinin önünü keseceği için, 24 Haziran seçimlerinden Amerika başta olmak üzere Batı Dünyası son derece rahatsızdır.

Çünkü bu ülkede 80 yıl buyunca siyaseti dizayn eden egemen Amerika ve Batı Dünyası için, kimin Türkiye’de seçimleri kazandığı veya kaybettiği meselesi hiçte önemli değildir. Onlar için asıl önemli olan, bu ülkede hangi siyasetçinin onlara hizmet edeceği ve hangi siyasetçiyi iktidara getirip kontrol edebilecekleri konusu onlar için önemlidir.

Amerika nasıl ki Irak’ı işgal ederek, Kuzey Irak özerk Kürt bölgesini Irak’ın merkezi yönetimine kabul ettirdi ise, Ortadoğu’yu dizayn projesi çerçevesinde, şimdi sıra Suriye, İran ve Türkiye’ye gelmiştir. Amerika’nın kurmayı düşündüğü ikinci İsrail misali Ermeni Komünist Kürt devletinin sınırları, Irak’tan başlamış durumdadır. Mesut Barzani bu projenin birinci sacayağıdır. Ve adım adım İsrail’in güdümünde hareket etmekte ve her fırsatı kollamaktadır. Amerika Suriye’de alacağı toprak parçasını gözüne kestirmiş durumda. (Geriye kaldı Türkiye ve İran.)

Evet, Amerika’nın kurmayı düşündüğü Ermeni Kürt devletinin diğer üç parçasının birleşmesinin önündeki asıl engel, (Türkiye ile İran’dır.) Çünkü Amerika, Türkiye ve İran’dan bir şekilde toprak koparmayı düşünmektedir. Amerika yıllardır bu düşünce ile hareket ederken,  1980’lerde İran’da İran halkı tarafında Amerikancı Şah Rıza Pehlevi’nin devrilmesi ve yerine Ayetullah Humeyni’nin gelmesi ile Amerika’nın planları bozuldu. İşte bu nedenledir ki, Amerika her fırsatta İran’ı boğmaya çalışmaktadır.

İşte bütün bu olanlardan sonra asıl diğer önemli bir konu ise, Türkiye’de 3 Kasım 2002 seçimlerinden itibaren,  dönemin egemen medyasında muhtar bile olamaz dedikleri, R. Tayyip Erdoğan’ın 80 yıldır Türkiye üzerinde kurgulanan sömürü tezgahlarını yavaş yavaş bozarak ipleri eline alması, İçeriden ve dışarıdan birçok kesimleri son derece rahatsız etmeye başladı.

Amerika geçmişte yaptığı gibi,  nasıl olsa Ak Partiye de diz çöktürüp ipleri eline alacağını düşünürken, 2005 kadar yeni iktidar olmuş R. Tayyip Erdoğan’a istediklerini yaptırmayınca, malumunuz, 2005‘ten itibaren dengeler değişti ve R. Tayyip Erdoğan ve Ak Partiye saldırlar, komplolar başladı. Cumhurbaşkanlığı seçimlerini engellemeler, Ak partiyi kapatmayla ilgili baskılar, gezi olayları, Gazi olayları, 15 Temmuz Amerikancı darbe girişimi ve daha birçok baskı ve dayatmalar devam ederek sürdürülmeye çalışıldı, fakat Erdoğan’a diz çöktüremediler.

Evet, Amerika ve İsrail, 40 yıldır burnumuzun dibinde PKK terör örgütünü boşa beslemiyorlardı herhalde? Amerika’nın asıl amacı: İsrail’in elini rahatlatmak,  çıkar ve menfaatlerini korumak için, mutlaka bölgede İsrail misali bir Kürt devleti kurmaktır.  Fakat önünde R. Tayyip Erdoğan gibi bir engel bulunmaktadır. İşte bu engeli bertaraf etmek için ne yapıp edip, 24 Haziran seçimlerin de, mutlaka R. Tayyip Erdoğan’a seçimleri kaybettirmek istiyor. Çünkü Amerika’nın düşündüğü Kürt devletini kurması için, önündeki Türkiye ve İran engellerinden birinin ilk önce ekonomi ve savunmalarının çökertilmesi ve zayıflatılması gerekiyor... DEVAMI YARIN 

Yazarın Diğer Yazıları