Faysal Elkoca

ZORLU VİRAJLAR

Faysal Elkoca

Geçen hafta kendi sahasında Sivasspor’dan 1 puanı zor kurtaran Yeni Malatyaspor, ligin 9.haftasında da Başkentten eli boş döndü.

Ankaragücü karşısında 90 dakikada sadece 2 gol pozisyonu üreten sarı-siyahlılar, erken yediği penaltı golüyle, sahadan boynu bükük ayrıldı.

Yeni Malatyaspor teknik direktörü Erol Bulut, bu sezon ilk defa Ankaragücü karşısına (Boutaib hariç) ideal 11’e yakın kadro ile sahaya çıktı diyebilirim.

Yeni Malatyaspor, oyun sistemini gol yememe felsefesine uyarladığı için, gol atma olasılığımız, duran toplara kalıyor! Bu nedenledir ki, Sivasspor karşılaşmasını yok sayarsanız, ligin en az gol yen takımları içerisinde yer alabiliyorsunuz. Atılan gollere de bakılırsa, duran toplardan gelen goller olduğunu görürsünüz.

İki sezondur takımın hocalığını yapan Erol Bulut, oynattığı savunma özellikli futbol ile, gerek ulusal medya gerekse de yerel medya tarafından eleştirildi ve eleştirilere de devam ediliyor.

Sivasspor karşılaşmasında 3-1 geriye düşen takımın, maçın sonlarına doğru 4-4’lük skoru yakalaması, takımın ofansif gücünün olduğunu, göstermiştir!

Bu vesile ile, Ankaragücü karşılaşmasında ofansif futbolu tercih etmemenin, izahı ne olabilir?  Sol bekinizin olmaması bu anlayışınızın sebebi olamaz! Chabeke, Guilherme, Aleksic, Adem Büyük, Pereira, Boutaib gibi ofansif alanda etkili oyuncularınız varken, gol yememe gibi saçma oyun sistemi ne demek?(!)

Sonuç itibariyle, bu oyun sistemi ile, bu sezonun mutlu sonla bitmesi, çok zor gözüküyor..!

Yeni Malatyaspor, bu haftadan itibaren 4 maçlık zorlu viraja giriyor. İçeride Galatasaray, Alanyaspor deplasmanı, içeride Trabzonspor ve Kasımpaşa deplasmanı..

Bu zorlu 4 haftalık periyottan çıkacak sonuç, Yeni Malatyaspor’un ligdeki konumunu belirleyecektir diye düşünüyorum. Tabi ki, ligin nihayetlenmesine çok ama çok zaman var. Bu ligde nelerin olacağını kestirmek çok zor. Ama, bizim gibi kurumsal kimlikten uzak, profesyonel idareden bihaber olan kulüp takımlarının, gireceği olası türbülansların içinden çıkmak, çok zordur. Bu türbülansların çıkaracağı ağır faturaları ödemek, boyumuzu aşacağı gibi, moral ve motivasyonumuzu da alaşağı edeceği aşikardır..! Bu nedenledir ki, bu zorlu 4 maçlık periyotta, en iyi sonuçlar çıkartmak zorundayız ve mecburuz..!

Malatya şehri, her daim takımlarının zor zamanlarında yanında olmuşlardır. Bu vesile ile, Yeni Malatyaspor’un bu zor günlerinde yine yanında olacaktır ve takımın bu zorlu virajdan en az hasarla çıkmasına, katkı sunacaktır.

Özellikle içeride oynayacağı, Galatasaray ve Trabzonspor müsabakalarında trübünleri doldurarak, takımlarına itici güç olacaklardır diye umut ediyorum.

Yeni Malatyaspor’un vizyonsuz yönetimine de gelince;

Sizleri eleştirmekten artık yoruldum! Malumunuz olmak üzere, mart ayında yapılacak olan seçimli genel kurula kadar, kulübü demiyorum ha yanlış anlamayın, takımınıza sizlerde sahip çıkın ve genel kurula kadar, umutsuz bir takım hüviyeti bırakmayın! Kulüp yapısının hangi vaziyette olduğunu biliyoruz! Bu bağlamda takımın geleceğini, süper ligde tutun..!

Aslında bu sezon, kulübün yaşamsalı için çok önemli bir sezon. Her anlamda zorlu virajlar..!!!

Galatasaray karşılaşmasında gol yememe sistemi ile sahaya çıkarsak, vay halimize..!

Ama biz, gol atma ve müsabakayı kazanma gibi bir sistem ile sahaya çıkarsak, çok şey kazanırız! Galatasaray, müsabakanın favorisi olabilir. Bu durumun bizi, kamçılaması gerekir.

Hafta sonu karşılaşacağımız zorlu virajda takımımıza kazasız, belasız, kolay dönüş diliyorum.

Yazarın Diğer Yazıları