Faysal Elkoca

YENEMİYORSAN YENİLME..!

Faysal Elkoca

Yeni Malatyaspor, ligin 21.haftasında zorlu Konyaspor deplasmanından 1 puan ile döndü. Müsabakanın 74.dakikasında 1-0 öne geçen sarı-siyahlılar, 85.dakikada aleyhine verilen penaltı kararı ile sahadan 1-1’lik skor ile ayrıldı.

Futbolda ‘yenemiyorsan, yenilme’ tabiri, her daim geçerliliğini koruyan bir anlayıştır. Özellikle de deplasmanlarda alınan beraberlikler, daima sevindirici olmuştur. Fakat Yeni Malatyaspor, bu karşılaşmada beraberliğe çok üzüldü diyebilirim. Çünkü müsabakanın ilk yarısında rakibini kendi sahasında çıkartmayan ve gol pozisyonu dahi vermeyen bir Yeni Malatyaspor vardı. Bu Yeni Malatyaspor, müsabakanın 2.yarısında da yaptığı ataklarla rakibini boğan, sağlı-sollu ataklarla rakibini bunaltan bir futbol sergiledi. Hatta bi ara Bifouma’nın plasesi yan direkten dönünce Konyaspor teknik direktörü Aykut Kocaman, az kalsın küçük dilini yutacaktı..! Nitekim bulduğu muhteşem gol ile 1-0 öne geçen Yeni Malatyaspor, bu müsabakadan galip ayrılmamak için, ters giden hiç bir şey yoktu..! Ama sarı-siyahlıların kalecisi Farnolle, kendisine yakışmayacak, acemice bir hareket yaptı ki, bu hata rakip takımın penaltı golüne sebebiyet verdi..!

Aboubakar Kamara’nın, altı pasa çıkarttığı ve Ömer şişmanoğlu’na alda at dediği yüzde yüz gol pozisyonunu, hiç bir futbolcu yoktur ki bu pozisyonu kalenin dışına ata..! Ama Ömer Şişmanoğlu, klasına yakışmayacak bir vuruş ile topu dışarı attı ve müsabakada 1-1’lik skor ile sonlandı.

İşte bu deplasman müsabakasından beraberlik ile ayrılmak, bizi üzdü..!

Yeni Malatyaspor teknik direktörü Erol Bulut’u, Konyaspor müsabakasında sarı-siyahlılara oynattığı akıl dolu futbolundan dolayı kutluyorum.

Yeni Malatyaspor, aldığı bu beraberlik ile klasman sıralamasında 34 puan ile lig 4.sü olarak, 21.haftayı, kapattı.

Cuma günü Beşiktaş ile kendi sahasında karşılaşacak olan Yeni Malatyaspor’da moraller üst seviyede..!

Sakatlıktan çıkan Guilherme’nin Konyaspor maçındaki formu, Bülent Cevahir’in, hatasız oynaması, Bifouma’nın yükselen performansı, Aleksiç’in gol bulması, Chabeke’nin mücadelesi ve Abubakar Kamara’nın artık 11’de oynayacak seviyede olması, Yeni Malatyaspor’un Beşiktaş karşılaşması öncesi, çok büyük avantajları diyebilirim.

Konyaspor müsabakasının ilk yarısında rakibini durduran ve müsabakanın ikinci yarısında da rakibine saldıran bir Yeni Malatyaspor, Beşiktaş’ı da çok rahat yenecektir diye düşünüyorum. Farnolle’nin cezalı olması, asla bir kayıp değildir. Kaleci Ertaç, bu takımın ilk kalecisi olması hasebiyle, kalede sorun gözükmemektedir..!

Sonuç itibariyle, ‘yenemiyorsan yenilme’ anlayışı, bizi Konyaspor müsabakasında çokta sevindirmedi. Çünkü, galibiyeti  kaçıran taraf Yeni Malatyaspor, olduğu için..!

Evet, Beşiktaş karşılaşmasına taraftarların yoğun ilgi göstermesi artık, elzem olmuştur. Tribünlerin, tıka basa dolması, artık bu takımın hakkıdır. Bu doğrultuda kulüp yönetiminin, bu yönde ciddi bir çalışma yapması gerekmektedir.  Stadyumun ortamı, Yeni Malatyaspor’un, ligde ki durumuna yakışmalıdır.

Bu vesile ile takımımıza Beşiktaş karşılaşmasında başarılar dilerim.

Yazarın Diğer Yazıları