Faysal Elkoca

YAZIKLAR OLSUN SİZE, BİZE! KİMİ, KANDIRIYORSUNUZ?

Faysal Elkoca

2.Ligdeki Yeni Malatyaspor’a başkan olarak getirtilen Adil Gevrek, kulübün ekonomisini kendi yönetimi ve Büyükşehir Belediyesi ile birlikte karşıladı ve şampiyon olarak, PTT 1.ligine çıktı.

PTT 1.liginde TFF gelirleri ve yine Büyükşehir Belediyesi ile ekonomisi karşılanan kulübün futbol takımı, sportif başarıyı yakalayarak, tarihinde ilk defa süper lige çıktı.

Çok büyük sportif başarı yakalayan Adil Gevrek’i, her defasında kutladık, tebrik ettik.

Başkan Adil Gevrek’te bu primi fazlasıyla aldı.

Süper ligde ilk defa mücadele edecek olan yeni Malatyaspor, sezon hazırlıklarına başlamadan önce, mali kongresini gerçekleştirdi. Süper lige, tahmini 90 milyonluk dev bütçe ile giren yönetim kurulu başkanı bu bilançoyu, itirazsız kabul ettirdi! Bunun yanında ise yönetim kurulu ve başkanı, toplamda 1 milyon lirayı, görevlerinin karşılığı kulübe vermeyi taahhüt etmişti!

TFF’den gelecek olan gelirlerin miktarını, sponsorlardan alınacak ücreti, reklamların tutarını, kısacası gelirlerin ve giderlerin miktarını, bilen hiç ama hiç kimse yok!

Sezon başında yapılan transferlerin maliyetini, teknik direktör Ertuğrul Sağlam’ın kaç liraya getirildiğini yine bilen yok! Daha sonra, Ertuğrul Sağlam’ın neden ayrıldığını sanırım yine bilen yok!

Sayısı 20’yi bulan ‘yabancı oyuncu’ transferlerindeki korkunç rakamları, vallahi yönetim kurulundaki vizyonsuzların bile haberi yok!

Kısacası Adil Gevrek’e, hesap soran hiç kimse yokkkk..!!!

İddia ediyorum, kulübün mali yapısında çok ciddi hesap hataları var! Sezon sonu, içişleri bakanlığı denetçilerine, müracaat edilerek, hesapların incelenmesi şarttır! Aksi halde ‘efsane’ Malatyaspor’un düştüğü duruma yeni Malatyaspor’da düşecektir!

Kulüp başkanının mali kongrede edindiği ‘ borçlanma yetkisi’ kulübün zarara uğratılmasının önünü açmıştı!

TFF gelirlerine temlik konularak, bankalarda kredi çekilmesi, kulübün parasını, faizlere ödeyerek zarara uğratılmasına sebebiyet vermiştir! Tff’den gelen veya gelecek olan dev bütçeler, hangi yabancı oyuncuya ve menajerlere peşkeş çekilmiştir?

Kısacası Yeni Malatyaspor kulübü Derneği başkanı ve yönetim kurulu, ‘Dernekler kanununa muhalefet, hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanmak’ suçlarını işlemişlerdir. Bu suçun karşılığı da TCK’nın ilgili maddeleridir.

Şunu söylediğinizi duyar gibiyim “ minareyi çalan kılıfını hazırlamıştır” diye..! Belki haklı olabilirsiniz ama bu minare, çuvallara sığacak bir minare değildir!!! Ben, şahsım olarak bu işin peşini bırakmayacağım!

EROL BULUT, SEN BU İŞİ UNUT!

Ligin bitimine 7 hafta kala, sahasında Gençlerbirliği’ni farklı yenen Yeni Malatyaspor,

Futbolun mantığı ile ligde kalmayı, garantilemişti.

Tek. Dir. Erol Bulut, gerek Başakşehir maçı öncesi yaptığı talihsiz açıklama gerekse de Beşiktaş maçı sonrası yaptığı açıklamaları ile kulübü ve başkanını zor durumlara düşürdü. Evet, çok acemi ve vizyonsuz başkanımız ve yönetim kurulumuz var. Lakin, senin iyi bir teknik adam olman söz konusu iken, bu açıklamalar ile sınıfta kalmanada kimse mani olamadı!

Beşiktaş maçı öncesi, alacaklarınızın ödenmemesi ile alakalı antrenmana çıkmama kararınızı, tartışmıyorum. Lakin,  Beşiktaş’a ve hakeme yenilmedik, başkalarına yenildik demeni de ben çok iyi anladım. Futbolumuzun, düzlüğe çıkması için, aslan gibi cesaretli olarak, gelinen noktayı mertçe açıklayabilirdin!

Sezon başından beri, sana puanlar kazandıran takımın kalecisi Ertaç’ı ve orta sahanın her şeyi Aytaç Kara’yı Beşiktaş maçında kulübede oturtmanı da çok iyi anladım! Olmadı Erol hocam olmadı! Beğendiğim ve ülke futbolunda söz sahibi olabilecek bir antrenör olacağına inandığım biriydin, lakin artık sınıfta kaldın! Malatya’da olamazsın artık! Sen, bu işi unut..!!!

Evet; Yeni Malatyaspor başkanını ve yönetim kurulunu, yakaladıkları bu sportif başarıdan dolayı kutluyor ve tebrik ediyorum. Lakin, kulübün mali yapısını kamuoyundan gizlediğiniz için, kulübün prestijini ulusal medya önünde rezil ettiğiniz için, kulübün profesyonel yapıya kavuşturmadığınız için, mevcut tesislerin kulübe yakışmadığını bildiğiniz halde modern tesisler yapmadığınız için, kulübün altyapısına ciddi manada yatırım yapmadığınız için, kulübün marka değerini ayaklar altına aldığınız için, sezon biter bitmez, istifa ederek, kulüp başkanlığından ve yönetim kurulu üyeliklerinizden ayrılmanız, artık farz olmuştur!

Bir dakika bile görevde kalmanız, Yeni Malatyaspor’a ihanet olacaktır!

Sizlerin kulübe verecek ekonomik gücünüz yokken, futbol bilginiz de hiç yokken, görevde kalmanız, sizleri ileriki zamanlarda çok daha gülünç duruma düşürecektir!

Bizler, siyasiler, taraftarlar ve camianın tamamı, bu durumları bildiğimiz halde sesimizi çıkarmıyoruz, çıkaramıyoruz! Sizler kadar bizler de suçluyuz. Lakin, bizlerin hasutlüğü sizlere, gidin dememize engel oluyor! Bu vesile ile lütfen yeni sezonda kulübün başında olmayın! Vallahi kendinizi, kandırıyorsunuz!!!

Yazarın Diğer Yazıları