Faysal Elkoca

UYARI ZİLİ, ERKEN ÇALDI..!

Faysal Elkoca

Göztepe’yi deplasmanda 3-1, Fenerbahçe’yi sahasında 1-0, Kayserispor ile deplasmanda 0-0 berabere kalarak, lige fırtına gibi giren Yeni Malatyaspor, ligin 4.haftasında kendi sahasında A.Konyaspor’a, 1-0 mağlup olarak, adeta hayal kırıklığı, yarattı..!

Mevcut oyuncu kadrosunu güçlendiren sarı-siyahlılar, geçen sezonun oyun sistemi ile kaldığı yerden devam ediyor..!

Teknik patron Erol Bulut’un, geçen sezon benimsediği savunma özellikli futbol, bu sezonda tekrar ediyor. Geçen sezonun toplamında sağlanan sportif başarının temel nedeni, gol yemeden gol atabilmekti..!

Ligi 10.sırada bitirmenin başarı olduğunu kabul edenler, takımın oynadığı keyifsiz  futbolu, göz ardı etmiş oluyorlar..!

Geçen sezonun tekrarına gebe olan bu sezonda işlerin ne kadar zor olacağını, A.Konyaspor müsabakasında gördük diyebilirim.

Aslında ligde oynadığımız 3 müsabakada da göze hoş gelen, agresif ve ofansif futbol göremedik..! Evet, kısa vade de neticeler aldık ama, uzun vade de gerekli yakıtımızın olamayacağını göz ardı ettik..!

Futbolcu transferlerinde sadece transfer yapmışız..! Eksik mevkilere, transferler yapmamışız! Özellikle forvet bölgesine transfer yapmak, o kadar da zor muydu?

Demem o ki, alınan 7 puanda da bizim aman aman futbolumuz yoktu ve bu durum, A.Konyaspor maçında tüm çıplaklığı ile ortaya çıktı.

Yeni Malatyaspor teknik direktörü Erol Bulut, Butaib gibi golcü bir oyuncuyu, mevkisinde oynatmayarak, neyi amaçlıyor, anlamış değilim! Butaib gibi forvetler, gol atamasa da takımın rakip sahasında kalmasını sağlıyor, bu da bizim ofansif gücümüze katkı sunuyor. Tabi burada çok da riv riv etmenin anlamı yok. Herkes, her şeyi görüyor. Umarım, ilgililer biran önce gerekli önlemleri alırlar.

Çünkü A.Konyaspor müsabakası, çok ciddi erken çalan uyarı zili olmuştur. Bu uyarı zilini, doğru okumak, kulübün ve takımın ligde kalmasına vesile olacaktır..!

Sezonun gelinen haftasında 4 büyüklerin henüz toparlanamadığını görebiliyoruz. Lige yeni katılan takımlarında acemilikleri ve hala bir alt ligin şampiyonu havasından çıkamadıkları aşikar..! Ankaragücü’nün farklılığı, göze çarpıyor. Ç.Rizespor, çok da geçmişi unutan bir kulüp olmadığını gösterdi yani, lige tutunması zor değil..! BB Erzurumspor da tipik Anadolu takımı hüviyetinde. Düşer-çıkar...!

Diğer kıdemli takımlara baktığımızda en zayıf halkanın sahibi Yeni Malatyaspor gözüküyor. Neden mi?

Vizyonsuz bir yönetim, tek başına karar veren başkan, pamuk ipliğine bağlı bir teknik adam, parası gecikince antrenmana çıkmama krizi çıkartabilecek futbolcu grubu, bir mağlubiyette kıyametler koparan seyirci ve sportif başarısızlıkta yetkisini kullanabilecek siyasi irade..!

İşte bu nedenledir ki, bizim işimiz bu sezon çok ama çok zor..!  Bunları söylerken, asla karışık duygular içerisinde değilim.! Herhangi bir kişiye yada kuruma kızgında değilim. İnanın, takımı küme de düşürseler, kulübü borç batağına da soksalar, umurumda değil..! Ben, alakadar herkese olabilecekleri çok önceden söyledim, yazdım..!

Yine söylüyorum, A.Konyaspor müsabakasında alınan mağlubiyet, yeni Malatyaspor’un hayrına olmuştur. Tez vakit, gelecek olan felaketin önüne geçilmesi için uyarı zilini, dikkate alıp, önlemini almalılar..! Aksi halde bu sezon, ligde Karabükspor, osmanlıspor ve Gençlerbirliği yok..!

Şunu unutmamak gerekir. Takımlar küme düşer ve çıkar. Fakat, kulüpler küme düşerse, çıkması çok uzun zaman alır. Bu vesile ile Yeni Malatyaspor kulübünün nasıl bir yönetim şekli ile yönetildiğini, herkesin idrak etmesi lazım.

Sonuç itibari ile Yeni Malatyaspor, ayağını her anlamda yere sağlam basmalıdır.

Yazarın Diğer Yazıları