Faysal Elkoca

TALİHSİZ AÇIKLAMA VE SONUÇ..!

Faysal Elkoca

Yeni Malatyaspor, geçen hafta deplasmanda karşılaştığı Başakşehirspor’a 1-0’lık skor ile mağlup olarak, 28.haftayı puansız kapattı.

Başakşehir karşısında sergilen olumsuz futbol, taraftarları çılgına çevirdi. Bu mağlubiyetin esas gündemi meşgul eden tarafı, hafta içerisinde teknik direktör Erol Bulut’un, “benim süper ligdeki şampiyon favorim Başakşehir” dediği, beyanatıydı..!

Bunun üzerine, müsabakada alışılmışın dışında performans sergilenmesi, taraftarların tepkisine yol açtı.

Başakşehir’in şampiyonluğu kovaladığı bu ligde yeni Malatyaspor ile oynanan müsabakaları kazanması normal karşılanabilir. Ama Erol hocanın açıklamaları, son derece talihsiz olmuştur. Art niyetli görmediğim bu açıklamanın, gündemi daha fazla meşgul etmemesi, herkes için yararlı olacaktır.

Her geçen hafta sonunda ligin boyunun kısalması, hem yukarıda hem de aşağıda heyacanı tavan yaptırıyor.

Yukarısının bizi çok da ilgilendirmediğini düşünürsek, alttaki takımların da kaybedeni aynı takımlar olunca, bizim keyfimiz yerinde oluyor. Umarım, gerek kulüp başkanı gerekse de teknik patron, bundan önce yaptıkları bariz hatalı kararlar ile bir daha ortamı germezler ve bizim için lig, bu ayarda devam eder.

Şahsım olarak, bu dönem hakikaten futbolu bir türlü yazamadım. Her daim olayları ve sorunları yazmaktan bende sıkıldım..!

Sonuç itibari ile yeni Malatyaspor için lig bitmiştir diyebilirim. Bu bağlamda geleceğe dair projelerin tartışılması, hepimiz için daha iyi olacaktır diye düşünüyorum.

Bu hafta sonu karşılaşacağımız ligin ne yaptığını iyi bilen takımlarından Alanyaspor ile kendi evinde karşılaşacak olan yeni Malatyaspor, umarım ki kendine yakışan futbolu oynayarak, galip gelir. Tabi ki rehavete yakın olmak, bu müsabakanın kazanılmasını tehlikeye atabilir. Böyle bir sonucun doğması karşısında taraftarların ve camianın karamsarlığa düşmemesi, çok önemlidir.

Ligin kalan haftalarında bizim için puan ve puanların önemi tabi ki vardır. Ama müsabakalarda puansız ayrılmakta bizi, hedeften uzaklaştırmayacaktır. Önceki hafta kazanılan Gençlerbirliği müsabakası ile birlikte yeni Malatyaspor, ligde kalmayı garantilemiştir. Bu vesile ile çokta riv riv etmek, kafaları şişirir diye düşünüyorum.

Sosyal medyada yapılan eleştirilerin çoğunu, anlamakta zorlanıyorum. Tabi bu eleştirilerin kaynağı yönetim ve hoca olunca, çıldırasım geliyor.

Artık, bu tip polemiklerin devamı, Yeni Malatyaspor’un kendisine zarar verir diye endişeleniyorum.

Geçen haftaki yazımda üzerine vurgu yaptığım konu, Yeni Malatyaspor için çok önem arz etmektedir. Takvim gereği zorunlu olağan kongrenin hazırlığının yapılması, zaman açısından çok önemlidir. Gelecek sezonun zorluğunu hesaplayarak, bugünden hazırlanmak iyi olacaktır. Kulüp başkanı Adil Gevrek, sezonlara girerken çok geç kalıyor. Umarım, gelecek sezona daha hazır bir kulüp ve takım, görürüz.

Hafta sonu karşılaşacağı Alanyaspor müsabakasında Yeni Malatyaspor’a başarılar dilerim.

Yazarın Diğer Yazıları