Faysal Elkoca

Söyleyen gitti..!

Faysal Elkoca

Sabah namazına camiye giden yaşlı amca, bir dükkanın kepenklerinin, bir genç tarafından kesildiğini görür. Kişiye yaklaşarak,

- evladım ne yapıyorsun sen, neden kepenkleri kesiyorsun? diye sorar.

-Genç; “ hacı dayı, ben müzik çalıyorum” der..

-Yaşlı dayı; “ evladım, peki bu müziğin sesi, niye çıkmıyor? diye sorar.

-Genç; “ müziğin sesini, sabah duyarsın hacı dayı “ der..

*Malatya futbol camiası, yarım asırlık ömür yaşayan MALATYASPOR ile, bir çok sportif başarılara, şahitlik etti..!

Kah keyiflendi, kah hüzünlendi..!

O yılların Türkiye’sinde futbol kulüplerinin bütçeleri, başkan ve yöneticiler tarafından ceplerinden karşılanırdı..!

Ne TFF yayın gelirleri, ne Spor Toto gelirleri ne de sponsorluk yasası, vardı..!

Ama her şey çok samimiydi, şeffaftı, dürüsttü..!

Başkan ve yönetime karşı, yapılan eleştiriler, cevapsız bırakılmıyordu..! Kısacası, hiç bir şey gizli kalmıyor, açıklanıyordu..!

Malatyaspor; Aşktı, sevgiliydi, sevdaydı..!

Hiç kimse ama hiç kimse, Arma’nın dışında başka bir şeyin peşine koşmuyordu ..!

Kar-kış, yağmur-çamur, sıcak-soğuk dinlemeyen ‘büyük Malatyaspor taraftarı’ sevgilisinin peşinden koşuyordu..! İç saha maçlarındaki tribünler, tıka-basa doluyor, bir o kadar taraftarda stadyum dışında kalıyordu..! Deplasmanlarda rakip takım taraftarları, Malatyaspor taraftarlarına, selam duruyordu..!

Kulüp başkanları, görevlerinin sonunda ya iflas ediyorlardı, ya da ekmeğe muhtaç oluyorlardı..! Ama her daim, arkalarında ‘saygıyı, hürmeti, sevgiyi’ bırakıyorlardı..!

90’lı yılların sonlarında yukarıdaki bahsettiğim güzellikler, samimiyetler, şeffaflıklar, dürüstlükler, sevdalar, DENETİMSİZLİK VE SAMİMİYETSİZLİKTEN dolayı, yok oldu gitti..!!!

*Takvim yaprakları, 2000’li yılları, işaret ettiğinde futbolumuzda ‘ciddi manada TFF yayın gelirleri’ icat oldu ve bu her sezon artarak, ‘dev’ bütçelere ulaştı..!

Artık, profesyonel futbol kulüpleri, her türlü gelirlere sahipti ve hiç bir kurum’a, hiç bir kimseye, muhtaç değildi..!

Artık, Türk futbolu da endüstri olmuştu..!

*Yeni Malatyaspor kulübü başkanı Adil Gevrek,

2014-15 sezonunda göreve ilk getirildiğin de cebinden 2 milyon 86 bin 163 lira lira vermiş..!

2015-16 sezonunda yönetim kurulu olarak, 982 bin 267 lira, 2016-2017 sezonunda yönetim kurulu olarak, 779 bin 503 lira ve 2017-18 sezonunda da 1 milyon lira vermişler..!

-Sportif olarak, tarihe geçecek büyük başarılar yakalayan Adil Gevrek, bu başarısını kulübün diğer alanlarında sergileyemedi..! Şeffaflık ilkesinden uzak, tek başına ve hesap vermem mantığıyla hareket etti ve etmeye de devam ediyor..!

Yaptığı mali kongrelerdeki bilançoların, gelir-gider dengesizliği, ilgililer tarafından görülmedi..! Dev bütçe gelirleri olan kulübün mali yapısı, DENETİMSİZLİKTEN mahrum, bırakıldı..!

Yaptığı futbolcu transferlerinin maliyetlerini, KAP ile paylaşmadı..!

Kısacası, kulüpte tek adam olarak, yoluna devam ediyor..!

Sezonun son maçı olan önemli Bursaspor müsabakası arefesinde, takımın kaptanı Adem Büyük’ü, en golcü oyuncu Aleksiç’i, orta sahanın en iyi oyuncusu Donalt’ı izine göndermesi, kafalarda soru işareti bıraktırdı..! (Guilherme’de sonradan oyuna girdi.) Ve müsabakadan 2-1’lik mağlubiyet ile ayrılan Yeni Malatyaspor’da moraller, sıfıra indi..! Kulüp başkanı Adil Gevrek, taraftarların bir kısmının olumsuz tepkisini aldı..! Tabi bu durumun, izahı belli ve nettir. Yeni Malatyaspor kulübü, isminden de anlaşılacağı gibi, tertemizdir..!

Ama son müsabaka, her şeyi ile ömür boyu unutulmayacaktır..!

Başkan Gevrek, kendisine yapılan eleştirileri, kabul etmemesi de başka bir sorun halindedir..! Kulübün ekonomisini kendilerinin oluşturmadığı bir yerde mali yapıya itiraz edenlere, kulak tıkamasını anlayamıyorum..!!!

Sonuç itibari ile 2017-18 yılı sezonunda Yeni Malatyaspor, Avrupa ligine katılmaya, hak kazanmıştır. Bu vesile ile emeği geçen başta kulüp başkanını ve tüm camiayı, kutluyorum.

2019-2020 Spor Toto Süper lig sezonu start almadan Yeni Malatyaspor, UEFA kupası 2.ön eleme müsabakası oynayacak.

Ben, Yeni Malatyaspor’a UEFA kupası müsabakalarında üstün başarılar, dilerim. Söyleyenin gittiği bu zamanda Adil Gevrek başkana da Haziran ayında yapılacak olan seçimli genel kurulda başarılar, dilerim.

Yazarın Diğer Yazıları