Faysal Elkoca

SEZON HAYIRLI OLSUN

Faysal Elkoca

2018-2019 Spor Toto Süper Lig Lefter Küçükandonyanis sezonu, bu hafta cuma günü ve hafta sonu müsabakaları ile start alıyor. Yeni Malatyaspor’un da 2.sezonunu yaşayacak olan ligin, ülkemize, kulüplerimize ve Yeni Malatyaspor’umuza hayırlı-Uğurlu, kazasız-belasız olmasını dilerim.

Yeni Malatyaspor, geçen sezon ilk kez mücadele ettiği Süper ligi, klasmanda 43 puanla 10.sırada bitirmişti. Galatasaray’ın şampiyon olduğu ligde osmanlıspor, Gençlerbirliği ve K.Karabükspor takımları, bir alt kümeye düşmüşlerdi.

PTT 1.ligden süper lige gelen takımlarda Ç. Rizespor, MKE Ankaragücü ve BB Erzurumspor..

Yeni Malatyaspor, geçen sezon kendi sahasında oynadığı 17 müsabaka maçında 7 galibiyet, 6 beraberlik ve 4 mağlubiyet ile 27 puan topladı. Dış saha müsabakalarında da 4 galibiyet, 4 beraberlik ve 9 mağlubiyet ile 16 puan topladı.

Kendi sahasında 25 gol atarken, 21 golü de kendi kalesinde gördü. Dış sahada ise, 13 gol atıp, 24 gol yedi.

Sezonu toplamda -7 gol averajı ile noktaladı..

İlk kez çıktığı süper ligi, 10.sırada bitiren yeni Malatyaspor’un, başarılı bir istatistiki olması, kamuoyunda taktir toplasa da futbol otoriteleri tarafından da bu görüş, çok da sağlıklı görülmedi..! Sezonun tamamında oynanan futbol, trübünlere keyif vermedi..! Özellikle savunma özellikli oynanan futbol, taraftarları çileden çıkarttı..! Yönetimsel hatalarda bu olumsuzluğun başını çekince, koca sezonun faturası mutsuzluğa ve ümitsizliğe sürüklenerek bitti..! Sportif başarının ramak olarak yakalandığı sezonda yeni Malatyaspor’lu taraftarların Şükran’larını, Osmanlıspor ve Gençlerbirliği takımları aldı..

Aynı zamanda da içeride  Galatasaray ve Trabzonspor galibiyetleri, ligde tutunmamıza vesile oldu..!

*YENİ, YENİ MALATYASPOR

Evet, bu yılın futbol sezonu başlıyor..

Yeni Malatyaspor yönetimi, teknik heyet tercihini istikrardan yana kullanarak, Erol Bulut ile devam dedi.

Futbolcu transferlerinde çok geç kalan, yönetim ve teknik heyet, bu alışa gelmiş huyundan inşallah, muzdarip olmazlar..!

Yeni Malatyaspor’da 2 kamp dönemine yetişemeyen yeni transferlerin performanslarından umarım teknik heyet, şikayetçi olmaz..!

Yeni Malatyaspor’da ayrılan futbolcular; Gilberto, Emre Selen, Emanuel Dening, Aly Cissokho, Sadio Diallo, Nacer Barazite, Doria ve Aytaç Kara..

Bu oyuncuların bazıları kiralık oldukları için geri döndüler..!

Yeni Malatyaspor’a yeni katılan oyuncularda Göztepespor’dan 29 yaşındaki forvet Ömer Şişmanoğlu, Kasımpaşa’dan 21 yaşındaki merkez orta saha oyuncusu Ahmed İldiz, yine merkez orta saha oyuncusu Kızılyıldız takımından gelen 29 yaşındaki Mitchell Donald, 10 numara olarak alınan FC St. Gallen kulübünün 27 yaşındaki Daniel Aleksic ve son olarak da Benevento takımının sağ kanat oyuncusu 27 yaşındaki Guilherme..

Kulüp başkanı Adil Gevrek, göreve geldiği günden beri, transferleri her daim son günlere sığdırıyordu ve bu sezon da öyle oldu..!

Tabi benim oluşan futbol takımlarını, çıplak gözle izlemeden yorum yapmadığımı, beni tanıyanlar bilir..! Bu nedenledir ki, futbolcuların kalitesini ve kurgulanan takımı görmeden fikir yürütmek doğru olmayacaktır..! İzleyip, fikir yürüteceğiz. Ama yönetimin, hedefleri arasında olan Avrupa kupalarına gitmek fikri, bu sezonu pas geçecektir diye düşünüyorum. Yine de Başkan Gevrek’in, futbol şansını da yok saymamak lazım ..!

Futbolun, tek doğrusunu yıllarca söyledim, yazdım. Tesisleşme, kurumsal yapı, altyapı ve profesyonel yönetim.

Bu zemine oturtulmayan profesyonel futbol kulüpleri, sadece büyük bilançolar ile geçici sportif başarılar ile avunurlar..!

Şunu hiç bir zaman unutmamak gerekir; takımlar küme düşer, küme çıkar. Ama kulüpler, küme düşerse ( mali yapı) bir daha çıkamazlar..!

Sonuç itibariyle, bu kulüp bizim inşallah, bu futbolun doğrularını uygulayacak zihniyet sahiplerini de görürüz.

Ben; bu sezonun ve ilk müsabakamız olan Göztepe karşılaşmasının Yeni Malatyaspor’umuza, hayırlar getirmesini dilerim.

Yazarın Diğer Yazıları