Faysal Elkoca

SAP İLE SAMAN

Faysal Elkoca

Önceki hafta, sahasında ligin şampiyonluk kovalayan takımı Fenerbahçe’ye, 2-0’lık skor ile mağlup olan Yeni Malatyaspor, geçen hafta da ligde Avrupa kupalarını hedefleyen Trabzonspor’a, deplasmanda 4-1’lik farklı skor ile mağlup oldu.

Yeni Malatyaspor, ligin sonlanmasına 8 hafta kala, haftayı klasmanda 34 puan ile 10.sırada tamamladı.

Sezonun ilk yarısında oynadığı tüm müsabakalarda savunma özellikli futbol oynayarak, gerek şahsım gerekse de ulusal basın tarafından oynadığı olumsuz futbol, eleştirilmişti! Futbolun göze hoş gelen, keyif veren özelliğinden yoksun olan sarı-siyahlı ekip, ligin ikinci yarısı ile birlikte, bu savunma özelliğinden uzaklaşıp, kazanmak için oynayan bir kimliğe büründü.

Önceki hafta Fenerbahçe’ye, karşı sergilenen futbol, beni ziyadesiyle gururlandırmıştı. Bu hafta sonu oynanan Trabzonspor müsabakasında da ezilmeyen, tam aksine galip gelmek için oynayan, sarı-siyahlılardı. Lakin, savunmada yapılan bireysel hatalar, peş peşe yenilen 2 gol ile, müsabaka bizim adımıza bitmişti..! Ama, oynanan oyun tarafımdan alkışı hak etmişti. Teknik patron Erol Bulut’un, son 2 müsabakada Pereira’yı ilk on birde düşünmemesi, çok garibime gitti!

Aytaç’ın, iyi oynamasına rağmen, oyundan çok erken alınması da Erol hocaya sorulması gereken, en önemli soru olmalıdır..! Sonuç itibari ile son 2 karşılaşmalarda karşılaştığımız ligin büyük takımlarına karşı iyi oynayıp, kaybettik. Futbolun görselliği nedeni ile ben, son 2 müsabakada rakiplerine karşı, ezilmeden iyi futbol oynayan Yeni Malatyaspor’u, kutluyorum. Bu kazanma azmi, güzel futbol, ileri ki haftalar için umut vermiştir, diyebilirim. Ayrıca da şu konuyu da es geçmek istemiyorum. Biz, galip geldiğimizde şampiyon olmuş gibi seviniyoruz, mağlup olduğumuzda da takımı küme düşürüyoruz!!! Bu davranış, bozukluğundan uzaklaşmak, futbol kültürümüze, katkı sunacaktır!

Evet, şimdi gelelim sap ile saman’a..

Maalesef, ülkemizde ve şehrimizde eleştiri odaklı olurken, sap ile samanı bir birine karıştırıyoruz! Neden mi?

Yeni Malatyaspor kulüp başkanı Adil Gevrek, göreve geldiğinde bu takım, 2.ligdeydi..! Çok başarılı sportif sezonlar yaşayarak, takımı kısa bir zaman içinde süper lige çıkarttı..! Bu büyük başarıyı, alkışlamayan asla ve asla Yeni Malatyasporlu olamaz! Gelinen bu sürecin sonunda şahsım olarak, özellikle bu yılın mali kongre tablosunu gördükten sonra, Yeni Malatyaspor kulüp başkanını ve yönetim kurulunu, idari yönden acımasızca eleştirdim. Bugünde idari yöndeki fikirlerim, değişmemiştir!

Evet, Yeni Malatyaspor kulübü idari yönden vizyonsuzdur, acemidir, beceriksizdir! Fakat, sportif anlamda da bir o kadar, BAŞARILIDIR..! Bu sportif başarıyı, yok sayan kişiler, ‘art niyetlidir’..! Bu, art niyetli kişilere, tavsiyemdir. “ Yiğidi öldür, ama hakkını yeme”..!

Ben; doğruyu alkışlar, yanlışı da eleştiririm! Tabi bu davranış şekli, bazı ukala ve art niyetli kişiler tarafından başka yönlere çekiliyor ve çekilmiştir..! Kendi çaplarına, kendi cürümlerine, kendi geçmişlerine bakamayan bu zavallılar, biranda üstat dedikleri kişileri, kapalı kapılar arkasında eleştirmeye kalkmışlardır! Her kim ki, karşılığı olmadan Yeni Malatyaspor kulübünden, başkanından, yönetiminden, çalışanından ‘menfaat’ sağlamış ise; kişiliksizdir, şerefsizdir, aşağılıktır, alçaktır..! Bu doğrultu da Emel’ine ulaşamayan bu asalaklar, takımın sportif başarısını, baltalamaya çalışıyorlar..!

Ey kulüp başkanı Adil Gevrek, bu sap ile samanı birbirine karıştıran menfaatçileri, kamuoyuna açıklama zamanın gelmedi mi?(!)

Ligin kalan son 8 haftasında Gençlerbirliği, Alanyaspor, Akhisar ve Kayserispor ile kendi sahasında oynayacak olan Yeni Malatyaspor, dışarıda da Başakşehir, Beşiktaş, Göztepe ve Galatasaray ile oynayacak.

Bu müsabakaların sonunda 2 galibiyet alan Yeni Malatyaspor, ligde kalacaktır, diye düşünüyorum. Altımızdaki takımların, haftaları galibiyet ile kapatmaları, küme düşme barajını yükseltmiştir. Bu vesile ile ligi, 40 puan ile kapatan takımlar, cehennemin kapısından içeri alınmayacaklardır, diye düşünüyorum.

Milli maç arasından sonra kendi saha ve seyircimizin önünde karşılaşacağımız, Gençlerbirliği’ni, şartlar ne olursa olsun, Başkent’te eli boş göndermemiz, şart olmuştur.

Futbolda Taraftarın, itici güç olduğunu sanırım bilmeyenimiz yoktur. Fenerbahçe maçında uygulanan bilet fiyatları krizini unutup, Gençlerbirliği müsabakasına ilgi göstermemiz, takımımıza sahip çıkacağımızın göstergesi olacaktır.

Bu vesile ile Yeni Malatyaspor’a, zorlu Gençlerbirliği müsabakasında başarılar, dilerim.

Yazarın Diğer Yazıları