Faysal Elkoca

Şampiyon Yeşilyurtspor

Faysal Elkoca

Türkiye Bal ligi 2.grupta sezonu lider bitiren Malatya Yeşilyurt Belediyespor, 3.lig terfi müsabakasında rakibi Ağrı 1970 takımını 1-0 mağlup ederek, Türkiye profesyonel 3.lige çıkmaya hak kazandı.

Sezona şampiyonluk parolasıyla çıkan Yeşilyurt Belediyespor, sezonun bitimine 2 hafta kala, rakibi Şarkışla’nın mağlup olmasıyla liderlik koltuğuna oturmuş ve son hafta galibiyeti ile de ligi lider olarak bitirmişti.

Bal ligi statüsü gereğince, tarafsız sahada oynanacak müsabakalarda Yeşilyurt Belediyespor, Ağrı 1970 takımıyla eşleşti.

Trabzon da oynanan karşılaşmada rakibini 1-0’lık skor ile geçen Yeşilyurt Belediyespor, sezonu belirlediği hedefte bitirerek şampiyon oldu ve önümüzdeki sezon Malatya’yı 3.ligde temsil edecek.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ın, ekonomik destek verdiği Yeşilyurt Belediyespor’un, gelecek sezon profesyonel 3.ligde mücadele edecek olması, Malatya futbol camiasında çok büyük sevince neden oldu. Özellikle 1 milyonu aşkın nüfusu ile tek bir profesyonel takımın olduğu Malatya’da ikinci bir profesyonel takımın şehre kazandırılmış olması, futbol adına sevindirici oldu.

Bu Sevinç’i Malatya’ya yaşatan başta Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ı, kulüp başkanı Dursun Cumali Sucu’yu, kulüp yöneticilerini, teknik direktör Hayati Palancı’yı ve ekibini, futbolcuları, çalışanlarını ve her müsabakada takımı yalnız bırakmayan bir avuç taraftarlarını, yürekten kutluyorum ve tebrik ediyorum.

Malatya futbolumuzun geçmiş yıllarında 3.lig de mücadele eden kulüplerimizin olduğunu, biliyoruz. Bu kulüplerimiz, özellikle ekonomik sıkıntılar ve bilinçsiz yönetimler sayesinde yok oldular. Malatyaspor’un tek profesyonel takım olması, şehrin gençlerinin önünü açamadı..! Bugün Yeni Malatyaspor’un süper ligde mücadele etmesi bile, Malatyalı genç futbolcuların önünü açmadı..! Bu vesile ile, Malatya Yeşilyurt Belediyespor’un, bu önemli kriter için çok önemli bir fırsat olduğunu düşünüyorum.

Zihniyetlerin, popülist yaklaşımdan uzak olması, Yeşilyurt Belediyespor kulübünün, Malatyalı genç futbolcuların, önünü açacağını umut ediyorum.

Sporun ve futbolun olmazsa olmazı olan tesisleşmenin, biran önce temellerinin atılması, Yeşilyurt Belediyespor’un, ilk vazifesi olduğunu düşünüyorum.

Bu bağlamda görüştüğüm Yeşilyurt Belediye Başkan yardımcıları, Şahin Özer, Kadircan Esen, Bekir Karakuş ve Mehmet Nogay tesisleşme noktasında çalışmalara başladıklarını söylediler. Bu konu beni, Malatya futbolu adına ziyadesiyle mutlu etti.

Özellikle de Gündüzbey civarında düşünülen profesyonel takım tesisleri, zihniyetin ne denli akılcı ve önemli olduğunu gösterdi. Ben bu düşünce sahiplerini tekrardan kutluyorum.

Sonuç itibariyle, Yeşilyurt Belediyespor’un 3.lige çıkması, futbolumuzun kalkınması adına, şehrimizin kültürel yapısına, tanıtımına ve ekonomik kazanca çok katkı sunacağını, düşünüyorum.

Futbol takımının, Malatyalı genç futbolcular için basamak olacağını, yeniden yapılandırılacak olan altyapısının, özellikle Malatya ve Türk futboluna ışık tutacağını, düşünenlerdenim..!

Bu doğrultuda Türkiye’de örnekleri olan başarıların, ivedilikle incelenip, hemen hayata geçirilmesi, Yeşilyurt Belediyespor için çok yararlı olacaktır.

Türk futbolunda gerek antrenör gerekse de futbolcu olarak, ‘Malatyalı’ sayısının yok denecek kadar az olması, Malatya futbolu adına acı vericidir..! Bu acı tablonun eritilmesi ve bu futbol ailesinde de Malatyalıların olması, Yeşilyurt Belediyespor’un asli görevleri içerisinde yer alması, düşünülmelidir..!

Malatya Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ın, futbola ve spora bakış açısını, Trabzon’da bizzat gördüm. Umarım bu bakış açısı, zenginleşerek, yoluna devam eder. Yardımcı kadrosunun genç ve dinamik olması, her şeyden önemlisi heyecanlı olmaları, yukarıda bahsettiğim ‘futbol’a, çok şey katacaklarına yürekten inanıyorum.

Tekraren, başta Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ı, Başkan yardımcılarını, kulüp başkanını, teknik direktör ve ekibini, futbolcularını, çalışanlarını ve taraftarlarını, Şampiyonluklarından dolayı, kutluyor ve başarılar, diliyorum.

Yazarın Diğer Yazıları