Faysal Elkoca

RİV RİV'İ BIRAKIN, KUPA'YA SIMSIKI SARILIN..!

Faysal Elkoca

Sezonun ilk yarısını 29 puanla lider Başakşehir’in 6 puan gerisinde klasmanı 3.sırada tamamlayan Yeni Malatyaspor,

ligin 2.yarısında oynadığı 6 müsabakada 1 galibiyet, 2 beraberlik ve 3 mağlubiyet alarak, hayal kırıklığı yarattı..!

Devre arası transfer döneminde kadrosunun önemli 2 oyuncusunu kaybeden sarı-siyahlılar, gelinen noktada bu 2 oyuncusunun yokluğunu, fazlasıyla htirdi..!

Devre arasında takviye edilen transferlerin, sakatlıklar nedeniyle hala sahada olamaması, bu sıkıntılı sürecin yaşanmasında başrol oynadı.

Ayrıca, teknik direktör Erol Bulut’un da ilk 11 tercihlerindeki duygusallığı, bu sahnenin oynanmasında etkili oldu..! Barış Alıcı’nın ve Mustafa Akbaş’ın ilk 11’de düşünülmemesi, ara transfer döneminde yapılan yanlışlığın, göstergesi olmuştur..!

Sonuç itibariyle Ç. Rizespor müsabakasının 2.yarısında oynanan futbol, beni ziyadesiyle memnun etmiştir. Var sisteminin, ülke futboluna katkı sağlamayacağını defalarca dile getirdim. Futbolun doğallığını ve heyecanını yok eden bu sistem,  daha çok emek hırsızlığına sebebiyet verecektir..!

Teknik direktör Erol Bulut’un, müsabaka sonunda yaptığı “ adalet istiyorum” açıklaması, tarafımca komik görülmüştür. Çünkü, adaletin sadece kendisine uygulanması, bencilliktir..! Adalet, herkese lazımdır. Kadroya giremeyen oyuncuların, teknik heyetten adalet beklemeleri, bunun apaçık örneğidir..!

Sportif başarının; tüm eksikleri, tüm adaletsizlikleri, tüm hataları ve tüm yanlışları, kapattığı bir ülkede yaşadığımızı, unutmamamız gerekir..! Ama şurası da bir gerçektir “adalet; ama öyle, ama böyle, er-geç sağlanacaktır..!”

Yeni Malatyaspor, onca sakat oyuncusu olmasına rağmen ve onca hataların yapılmasına rağmen, süper ligde ve ziraat Türkiye kupasında yoluna devam ediyor.

Sarı-siyahlı ekibin, bu düşüşünün önemli sebeplerinden birisinin de ‘metal yorgunluk’ olarak, görüyorum. 5 yıldır aynı Başkan, 2 yıldır aynı hoca ve hep aynı demirbaşlar..! Tabi ki de istikrar, çok önemlidir. Lakin, bu istikrarın heyecanını ve yeniliklerini göz ardı etmemek lazımdır..! Teknolojiye ve gelişen futbola, ayak uydurmak, kaçınılmazdır..!

Bu sebeple, yine de gelinen noktada Yeni Malatyaspor’un, yeri ve konumu çok iyidir..!

Herkesin, çenesini çalıştıracağı zaman bu zaman değildir..! Özellikle de kaybedilen müsabakalar sonunda sosyal medyada takımı, hocayı ve Başkanı, karalamak, aşağılamak, hakaret etmek, hiç kimseye fayda getirmeyecektir..!

Müsabakalara ilgi göstermeyen taraftarlarda heyecan, bitme noktasındadır..!

Süper lig klasmanında 34 puan ile 5.sırada olan Yeni Malatyaspor, ziraat Türkiye kupasında da ilk maçta 1-0 kazandığı Göztepe müsabakasının rövanşına yarın çıkacak.

Avrupa kupalarına katılmanın en kısa yolun, kupa olduğunu bir kez daha hatırlatmakta yarar, görüyorum..!

Bu vesile ile ilk maçta alınan 1-0’lık avantajlı skor ile sahaya çıkacak olan Yeni Malatyaspor, bu avantajını çok iyi kullanarak, turu geçmek zorunda diye düşünüyorum.

Kupayı müzesine götüren Anadolu kulüplerinden biri olmak, hakikaten son derece önemli ve heyecan vericidir. Futbol tarihinin altın harflerle yazacağı kupa, aynı zamanda da ekonomik katkı sağlayacaktır.  Bu kadar yaklaşılan kupaya, veda edecek zihniyeti kabul etmek, bu kulübe ihanet olacaktır..!

Bu nedenledir ki; Yeni Malatyaspor, yarın ki rövanş karşılaşmasında Göztepe’yi, mutlak surette elemelidir..!

Bu güç, sarı-siyahlılarda mevcuttur diye, düşünüyorum.

Şahsım olarak, yeni Malatyaspor’un, kupaya sımsıkı sarılacağına yürekten inanıyorum..!

Yazarın Diğer Yazıları