Faysal Elkoca

PAŞA, DUR DEDİ..!

Faysal Elkoca

Ligin 10.haftasıyla birlikte galibiyet serisine başlayan Yeni Malatyaspor, İstanbul’daki 4.galibiyetine, ‘paşa’ izin vermedi..!

Galatasaray’ı, sahasında 2-0, deplasmanda Alanyaspor’u 1-0 ve yine sahasında Trabzonspor’u, 5-0’lık skor ile 3’te 3’lük galibiyet serisi yapan Yeni Malatyaspor’a, Kasımpaşa dur dedi..!

Son haftaların yıldız futbolcusu Guilherme ve stoper mevkisinde hatasız oynayan Mina’nın yokluğunda Kasımpaşa karşısına çıkan Yeni Malatyaspor, müsabakanın hemen başında penaltıdan yediği gol ile, biranda müsabakaya 1-0 mağlup başladı. Kasımpaşa’nın kazandığı 2.penaltı, gol ile sonuçlanmayınca sarı-siyahlılar, kendine gelerek rakibi Kasımpaşa’ya bu maçı adeta kolay kolay vermeyeceğim, diyordu. Ama, sol bek Erkan Kaş’ın bireysel hataları, sarı-siyahlıların direncini kırmaya yetti..! Rakip Kasımpaşa’nın yıldız oyuncularından Trezeguet ve Diagne’ye ciddi manada önlem almayan teknik direktör Erol Bulut’ta, bu mağlubiyette hatalıdır diyebilirim.

Kasımpaşa müsabakasında kötü oynamayan ama bireysel hatalar ile mağlup olan Sarı-siyahlılarda en büyük eksik tabi ki de Guilherme olmuştur.

Bu oyuncunun sakatlığı, bu maçta hakikaten çok fark edildi. Orta sahada dikine gidebilen ve tek vuruşlarla gol pozisyonu oluşturabilen tek futbolcu..!

Kasımpaşa müsabakası öncesi klasman sıralamasında 21 puan ile 4.sırada yer alan yeni Malatyaspor, 14.haftaya girerken aynı puan ile bir basamak geriledi.

Sezona flaş giriş yapan Yeni Malatyaspor, özellikle seri galibiyetlerle biranda hedefini Avrupa kupalarına çevirmişti.

Ligin henüz ilk yarısı bitmemişken, yakalanan bu başarı, taktire şayandır. Lakin ilk yarının sonlanmasına 4 hafta kala, alt sıralardaki takımlar ile üstteki takımlar arasındaki puan farkı, çok gözükmemektedir. Yani, alttaki takımların üst üste 3 galibiyeti, biranda hedeflerini Avrupa kupalarına götürecektir. Yine, üstteki takımların da mağlubiyet serileri, küme düşme potasına sokacaktır.

Bu vesile ile, nerede olduğumuz değil, ilk yarıyı nasıl bitireceğimiz önemlidir..!

Takımdaki yıldız oyuncu yada maç alabilecek nitelikteki oyuncuların, sakatlığı, cezalı duruma düşmeleri, çok büyük sıkıntı doğuracağı, aşikardır.

Bu doğrultuda Kasımpaşa müsabakası, bu düşüncelerimin ispatı, niteliğindedir. O yüzden, tedbiri kesinlikle elden bırakmamalıdır.

Pazartesi günü oynanacak olan Akhisar Belediyespor müsabakası, yeni Malatyaspor için çok ama çok önem arz etmektedir. Özellikle içeride oynayacağımız ilk yarının son 2 müsabakasını, kayıpsız geçmek mecburiyetindeyiz.

Akhisar takımı, sahasında farklı kaybetmiş olsa da çok iyi bir takım hüviyetindedir. Rehavet, bu müsabakayı zora sokacağı gibi, başımızı da ağrıtacak cinstendir.

Sonuç itibari ile 21 puan ile 4.sırada olmak, bizim ayaklarımızı yere sağlam basmamızı göstermelidir. Bu ligde her takım her takımı içeride dışarıda fark etmeksizin yenebiliyor. İlk yarının son 2 iç saha müsabakasını kazanan Yeni Malatyaspor, 2.yarı müsabakalarına çok rahat çıkacaktır, diye düşünüyorum.

Akhisar karşılaşmasında yeni Malatyaspor’a, başarılar dilerim.

Yazarın Diğer Yazıları