Faysal Elkoca

NO PANİK..!

Faysal Elkoca

Süper ligin bitimine 6 hafta kala, sahasında rakibi Gençlerbirliği’ni farklı yenen Yeni Malatyaspor kendisini bir alt kümeye düşürecek riskleri bertaraf etmişti..!

Bu rahatlık ve rehavetle geçen hafta sonu, kendi sahasında karşılaştığı küme düşme adaylarından Alanyaspor ile son dakikada yediği gol ile berabere kaldı.

Yeni Malatyaspor’un, Gençlerbirliği müsabakasındaki kazanma hırsı, mücadeleci oyunu ve müsabakayı kazanma inancı, Başakşehir ve Alanyaspor karşılaşmaların da yoktu!

Başakşehir, karşısında varlık gösteremeyen Yeni Malatyaspor’un, Alanyaspor karşısındaki özellikle de ilk yarıdaki futbolu, tabiri caizse uykumuzu getirtti. Rakibe oranla ilk yarıdaki topa sahip olma oranı 60 iken, gol pozisyonumuzun olmaması da enteresan oldu! Müsabakanın her iki takım içinde zorlu geçeceği aşikârdı. Fakat sarı-siyahlı ekibimizin, ligi bitirmiş gibi rehavet içinde olmaları, ligi klasmanda çok alt sıralarda bitireceğimiz sonucunu doğuracaktır. Yayın gelirlerinin getirisini düşünecek olursak da çok puanın, çok para olacağı gerçeğini de düşünmek zorundayız.

Alanyaspor karşılaşmasında oyundan alınan Aytaç Kara’nın,  teknik direktöre karşı reaksiyon göstermesi, son derece haklılığın sonucudur. Oynadığı tüm müsabakalarda orta sahada en fazla koşan, mücadele eden, rakibi ısıran, takım arkadaşlarını ateşleyen, hakemlerle iletişim içinde olan, gol atan, asist yapan, taraftarı coşturan oyuncu sayısı ligimizde kaç tanedir?  Evet; Aytaç Kara, bunların hepsini yapıyor. Alanyaspor karşılaşmasında orta saha da oyuncu eksilterek, forvet hattını güçlendirmek, doğru bir hamle olabilir. Lakin bunu yaparken de iyi oynayan bir oyuncuyu sahadan almayı, çok doğru bulmuyorum. Umarım bu durum, her ikisi için sorun oluşturmaya gitmez!

Bu müsabaka ile alakalı değineceğim iki oyuncu daha var, kaleci Ertaç ve golcü Adem..

Gerek geçen sezon gerekse de bu sezon, üstüne koyarak ilerleyen ve müthiş maçlar çıkartarak, kazanılan 38 puanda emeği fazla olanlardan biri kaleci Ertaç Özbir. Dünyanın en iyi kalecilerinin bile, çok basit hatalar ile final maçlarını kaybettiklerini, çok kez görmüş ve şahit olmuşuzdur. Alanyaspor müsabakasının son dakikasında ceza sahasına gelen hava topunu, yumruklayarak ceza sahasının üzerine düşürmesi ve kısa düşen bu topa rakibin kafa ile gol atması, Ertaç Özbir’in kaleci hatasıdır. Fakat, futbolun hata oyunları ile kazanılacağını, bilmeyenimiz var mı? Kaldı ki, bu hatanın sonucunda iki puan yitirildi, final kaybedilmedi..! Özellikle, taraftarların sosyal medyada Ertaç Özbir’e, hakaretlere varan yorumları, asla ve asla kabul etmiyorum! Şahsım olarak, bu ligin iyi kalecilerinden bir tanesinin Ertaç olduğunu, söylüyorum.

Kasımpaşa’dan transfer edildiğinde birçok arkadaşım, iyi transfer değil demişlerdi. Adem Büyük, liglerimizin bireysel gol üretme yetenekine sahip, ender oyuncularından bir tanesi. Alanyaspor’a attığı gol, üstün yetenek ve çok çabukluk demek! Bir futbolcunun sorumluluk taşıması, onun giydiği formanın  ne anlama geldiğini, iyi bilenlerden biri, Adem Büyük..!

Hakikaten, ligimizin önemli oyuncularından bir tanesi..Soyadı gibi, büyük futbolcu!

Evet, ligimizin bitimine 5 hafta kala Yeni Malatyaspor’un, gelinen noktasında taraftarlarda ve camia da ciddi manada bir karamsarlık, söz konusu. Acaba klasmanda 10.sırada yer alan ve 38 puana sahip olan Yeni Malatyaspor, bir alt kümeye düşecek mi diye..!

İki hafta önce yazmış olduğum köşe yazımda belirtmiştim. Yeni Malatyaspor, rakiplerinin zor müsabakaları neticesinde bir alt kümeye düzmez, demiştim. Bu iddiamı bugün yine tekrarlıyorum. Kendisinin altında olan takımların, bir birleri ile müsabakaları var. Bu müsabakaların sonunda toplanan puanlar, kendilerini ligde tutacak puanlar olmayacaktır. Bu bağlamda Yeni Malatyaspor, ligde kalan 5 haftada puan alamazsa dahi, ligde kalacaktır. Taraftarlar ve camia, rahat olsun, relaks olsun, panik yapmasın diye söylüyorum. Panik yapmanın anlamı yoktur, futbolcuları, teknik heyeti suçlamanın bir mantığı yoktur, diye düşünüyorum.

Geçen haftaki yazımda yeni Malatyaspor, kalan müsabakalarda prestij için oynayacaktır demiştim. Son 7 lig maçında ligde şampiyonluk kovalayan takımlar ile oynamanın, marka değerimizi artıracak özellikte olması, açısından önemli olacağını yazmıştım. Başakşehir müsabakası geçti, ama bu hafta Beşiktaş ve daha sonraki haftada Galatasaray ile oynayacağız. Umarım, kulübün saygınlığı ve geleceği adına, kalitesizlikten ve kenar faktörlerden uzak kalırız..! Takımımız, kalan bu müsabakalarda kendine yakışan bir mücadeleye imza atarlar.

Bu vesile ile Beşiktaş müsabakasında takımımıza başarılar dilerim.

Yazarın Diğer Yazıları