Faysal Elkoca

MOTİVASYON BİTMİŞ..!

Faysal Elkoca

Kendi sahasında oynadığı tüm müsabakalarda üstün motivasyonla sahaya çıkan Yeni Malatyaspor, Beşiktaş karşılaşmasına bu özelliğinden yoksun olarak, çıktı..!

Müsabakanın henüz 30.saniyesinde Beşiktaşlı Burak Yılmaz’ın, sol çaprazda topa vuramaması, olası bir golü kaçırdı. Bu pozisyon, sarı-siyahlıların müsabakaya motive olamadıklarının açık göstergesidir. Çünkü Yeni Malatyaspor’un, takım olarak en büyük özelliği, yüksek motivasyon ve savunma özelliğidir..! Kaybettiği müsabakalarda bile, rakiplerine maç boyunca, en fazla 2-3 gol pozisyonu veriyordu..!

Beşiktaş karşılaşmasının 29.dakikasında takım kaptanı Adem Büyük’ün, sahadan kırmızı kart ile ihraç edilmesi, sarı-siyahlıların her anlamda ‘çöküşünü’ hazırladı..!

Bu dakikanın sonrasında motivasyonsuz takımın, en önemli özelliği olan ‘savunma’ özelliği de ortadan kayboldu..!

Nitekim, Yeni Malatyaspor’un usta eldiveni Ertaç Özbir, ‘tarihi farkı’ önleyen isim oldu..!

Yüzde yüz 4 gol pozisyonunu önleyen kaleci Ertaç, tarihi hezimetin önüne geçti..! Yediği 2 golde altı pas üzerinde yapılan vuruşlardı..!

Beşiktaş’ın, attığı 2 golde de stoper mevkisinin sahipleri Mina ve Murat Akça, yüzde yüz hatalıdır ve bu 2 oyuncunun adam paylaşımı yapmamaları nedeniyle goller yenmiştir..! Bu kadar dağınık stoperlerin hatalı oynamaları, tabi ki de motivasyon eksikliğidir diye düşünüyorum ..! Ayrıca,

Sadık Çiftpınar’dan boşalan stoper mevkisine Trabzonspor’dan alınan Mustafa Akbaş’ın, hala sahada olmaması, garipsenecek bir durumdur..! Bu düşüncelere paralel olarak, Fenerbahçe’den alınan Barış Alıcı’nın da ilk 11’de düşünülmemesi, bu garip kararlara ilavedir..!

Bu maç öncesi takımın hücum gücüne güç katan Bifouma’nın sakatlığı, çok büyük şanssızlıktır. Ayrıca da 5-6 hafta sahalardan uzak olacak olması, son derece talihsizlik olmuştur..! Yine transferi ile çok büyük yankı uyandıran Abubakar Kamara’nın, bu müsabakada sakatlık gerekçesi ile olmaması, sarı-siyahlılar için, büyük kayıp olmuştur. 

Beşiktaş gibi güçlü takımlara karşı, 60 dakika gibi uzun bir süre, 10 kişi oynamak ve mücadele etmek, hakikaten her futbol takımının harcı değildir..! Dünya yıldızlarını bünyesinde bulunduran Beşiktaş, Yeni Malatyaspor’un 10 kişi kalmasını çok iyi değerlendirdi. Adem Büyük’ün, müsabakaya motive olamaması ve saçma sapan hareketi ve kararına yorum katamayan sözde ülkenin en iyi hakemi Cüneyt Çakır, sarı-siyahlıları 10 kişi bıraktı..! Bu fırsatı çok iyi değerlendiren Beşiktaş, Avrupa kupalarını hedefleyen Yeni Malatyaspor’dan çok ama çok önemli 3 puan almış oldu.

Devre arasında takımdan ayrılan Boutaib’in, yeri gelinen noktada hala doldurulamamış..! Ömer Şişmanoğlu, bu mevkinin daimi oyuncusu olamayacağını artık, Erol hocanın da fark etmesi lazım gelmiştir..!

Sakatlıktan dönen Guilherme, hala eski formunu yakalayamadı..! Beşiktaş karşılaşmasında görevini yapan Ertaç’tan sonra ki 2.oyuncu da Aleksiç’dir diyebilirim. Bu oyuncu, hakikaten takıma katma değeri sağlayan oyuncudur..!

Beşiktaş müsabakasında taraftarların kareografisi, alkışı fazlasıyla hak etmiştir. Lakin, müsabakada takımına itekleyici güç noktasında eksik kalmışlardır..!

Sonuç itibariyle; Beşiktaş karşılaşmasına yeterince motive olamayan Yeni Malatyaspor, müsabakanın 29.dakikasında 10 kişi kalınca, güçlü rakibi Beşiktaş’a, mağlup olmaktan kurtulamadı.

Yeni Malatyaspor, artık bu müsabakayı unutup, kalan müsabakalara ciddi manada motive olarak, yoluna devam etmelidir. Tabi bu yolun sonu, Avrupa mı olacak, yoksa ligi orta sıralarda mı bitireceğiz. Bekleyip göreceğiz..!

Yeni Malatyaspor’un, bu sezon ligi nerelerde bitireceğini kestirmek hayli güç..!

Ama ziraat Türkiye kupasında iddialı olmak, kanımca kulübün tarihi açısından çok çok önemlidir. Sadece 2 büyük kulübün mücadele edeceği kupada Yeni Malatyaspor’un, şansı final oynamaya çok yakındır. Artık bu konuda şahsi fikrim, sanırım net olarak, anlaşılmıştır..!

Cuma günü deplasmanda Ç.Rizespor ile karşılaşacak olan sarı-siyahlılara, başarılar dilerim.

Yazarın Diğer Yazıları