Faysal Elkoca

MAKAS AÇILDI

Faysal Elkoca

Ligin son 7 müsabakasında galip gelemeyen Yeni Malatyaspor, sahasında ağırladığı ikinci yarının flaş takımı Ankaragücü’nü, zorda olsa mağlup ederek, tehlikeli bölge ile arasındaki makası açtı.

Sakatlıklardan dolayı ligin ikinci yarısına istediği gibi başlayamayan Yeni Malatyaspor, ligdeki kalan müsabakalarda alacağı sonuçlar ile hedefini belirleyecek.

Herkesin herkesi yendiği bu ligde Avrupa kupalarını hedefleyen takımlar, üst üste alacağı seri mağlubiyetler ile, biranda küme düşme hattında kendilerini bulacağı gibi, üst üste seri galibiyetler alacak takımlarda küme düşme tehlikesinden çıkıp, Avrupa kupalarına gidebilirler..!

İşte böyle enteresan bir lig izliyoruz. Bu vesile ile Yeni Malatyaspor’un Ankaragücü karşılaşmasından aldığı galibiyet, çok anlamlı olduğu gibi camiaya da derin bir nefes aldırmıştır.

Ligin bitimine 8 hafta kala sarı-siyahlı ekip, korkulu rüyayı görmesi için olağanüstü olayların olması gerekir. Bu durumun da çok zayıf bir ihtimal olduğunu düşünsek de tedbiri ve ciddiyeti elde bırakmamak gerekir. Netice itibariyle olası küme düşecek 16.sıradaki takım Göztepe ile aramızda sadece 10 puan vardır. Bu enteresan ligin nelere gebe kalacağını kestirmek, oldukça güçtür.

Yeni Malatyaspor’un, oynadığı oyun sistemi (savunma özellikli) her taraftar gibi beni oldukça memnuniyetsizdir. Bunun en son örneğini, Ankaragücü karşılaşmasında gördük. Müsabakadan önce, bu kadar eksiği olan ve başarısız sonuçların ardında Ankaragücü’nü mağlup edebileceğimizi düşünmedim değil..! Çünkü, Ankaragücü’nün ligin ikinci yarısında yakaladığı başarı, beni ürkütmüştü..!

Ama yeni Malatyaspor, sahadan ama öyle ama böyle galip gelmesini bildi ve camiayı rahatlattı. Bu doğrultuda takımın nasıl oynadığı, çokta önemli değildir diye düşünüyorum.  Yeni Malatyaspor kulüp başkanını,  teknik direktör Erol Bulut’u ve futbolcuları bu galibiyetlerinden ötürü, tebrik ederim.

Böylesine önemli bir karşılaşmaya ilgi göstermeyen taraftarlarında neden ilgi göstermedikleri, kocaman bir soru işareti..! Tatil günü, yani pazar günü saat 13’30’da oynanan müsabaka da sadece 6 bin taraftarın gelmesi, yönetimin üzerinde düşünmesi gereken bir konudur diyebilirim.

Milli maçlar ve yerel seçim nedeniyle lige, 20 gün gibi uzun bir ara verildi. Sakatlıkların iyileşmesi noktasında yeni Malatyaspor, çok şanslı bir döneme girmiştir.

İzin dönüşü Antalya’da yapılacak kamp, umarım yararlı geçer.

Ligde rahat bir nefes alan ve küme düşme bölgesindeki takımlar ile arasındaki makası açan Yeni Malatyaspor, artık Türkiye kupasına odaklanmalıdır. Türkiye kupasında karşılaşacağımız Galatasaray ile aradan sonra da ligde karşılaşacağız. Özellikle ligde şampiyonluk kovalayan Galatasaray, kupada nasıl bir yol izleyecek, doğrusu merak ediyorum. Bu bakımdan yeni Malatyaspor’un, kupa inancı tam olmalıdır. Ayağımıza kadar gelen bu tarihi fırsatı, çok iyi değerlendirmeliyiz diye düşünüyorum.

Evet, ligin sonlanmasına 8 hafta kala, klasmanda 37 puan ile 5.sırada olmak ve Türkiye kupasında yarı finale kalmak, hakikaten sportif anlamda büyük başarıdır. Bu başarıyı, yakalayan teknik ekibi tekraren kutluyorum.

Yazarın Diğer Yazıları