Faysal Elkoca

LİG BİTİYOR..

Faysal Elkoca

Yeni Malatyaspor, tarihinde ilk defa katıldığı süper lig serüvenini, bu hafta sonu kendi saha ve seyircisinin önünde karşılaşacağı Kayserispor müsabakasıyla sonlandıracak.

Ligde kalması mantıksal olarak, haftalar önce kesinleşen Yeni Malatyaspor, ligin 33.haftasını deplasmanda lider Galatasaray ile karşılaşarak, sahadan 2-0’lık mağlubiyet ile ayrıldı.

Süper ligde bu sezon,  K.Karübükspor ve Gençlerbirliği bir alt kümeye düştü. Küme düşecek 3.takımda muhtemelen Osmanlıspor olacak diye düşünüyorum.

Evet; Yeni Malatyaspor deplasmanda karşılaştığı Galatasaray karşısında hem oynadığı futbol, hem de saha dışı olayları ile gündeme oturdu.

Müsabaka öncesi Galatasaray Başkan adayı Ali Fatinoğlu’nun sosyal medya hesabı Twitter’dan Yeni Malatyaspor aleyhine yapmış olduğu açıklama, gündeme bomba gibi düştü. Fatinoğlu, Yeni Malatyaspor’un Galatasaray’dan puan alması halinde Yeni Malatyaspor kulüp yönetimi tarafından 200 bin TL prim verileceği iddia edilmişti. Bu açıklamalara, müsabaka sonunda çok sert açıklama, Yeni Malatyaspor kulüp başkanı Adil Gevrek’ten geldi. Gevrek, ‘yazıklar olsun. Dönüp kendi geçmişlerine baksınlar’ diyerek, cevap verdi.

Malatyaspor, 1989-1990 sezonunda A.Demirspor-Boluspor maçında teşvik pirimi uygulandığından küme düşmüştü. TFF tahkim kurulu ve ilgili mahkemelerin evet teşvik pirimi A.Demirspor, Boluspor’dan almıştır diyerek, teşvik pirimini meşrulaştırarak, adına ŞİKE demişlerdir. Lakin, bu şikenin ispatı olmasına rağmen, dönemin TFF başkanı Şenez Erzik tarafından Malatyaspor bir alt kümeye düşürülmüştür. ( konu çok uzun olduğu için kısa yazdım)

Yeni Malatyaspor, Galatasaray karşısında henüz 30.saniyede 1-0 öne geçti. Sadık Çiftpınarın, yan top kullanma alışkanlığı, bu müsabakada gün yüzüne çıktı. Şahsım olarak, futbolculuğunu hiç tutmadığım Sadık’ın, başka takımlara transferini, olumlu karşılarım. Bu tarz müsabakaların psikolojisi her daim zordur. Daha önceki yazılarımda dile getirdiğim gibi, kalan müsabakalarda futbolcular ve teknik heyet, kulüp ve takım prestijini düşünerek sahaya çıkmalarıydı. Ama maalesef bu müsabakalarda olumsuz, görüntüler ile karşılaşıldı.

Yeni Malatyaspor’un benliği, tartışılma konusu oldu.

Sonuç itibariyle gerek teknik patron ve gerekse de kulüp başkanı, yöneticileri kişisel hareketleri ile öne çıktılar.

Yeni Malatyaspor teknik direktörü Erol Bulut, takımını ligde bırakarak, büyük başarı elde etti. Bu başarısı, kendi kariyerinin önünü açtı diyebilirim. Bulut, yaptığı açıklamalar ile yeni Malatyaspor’la önümüzdeki yıl içinde çalışabilirim ama şartlarım var dedi. Tabi bu şartların en önemlisi de benim gözümde transferler ve tesisler! Bu noktada Başkan Gevrek ile anlaşabileceğini zannetmiyorum. Nedenlerini de inşallah, sezon bitiminde kamuoyu ile paylaşacağım.

Tabi ki sezonun değerlendirmesini ve yönetimin icraatlarını, sezon sonuna bıraktım! Mevcut yönetim devam etmeli mi? Kulübün mali yapısı ne durumda? Yabancı transferlerde ne kadar harcandı? Malatya siyasetinde değişen dengelerin, mevcut yönetime bakış açısı nasıl olacak? vesair vesair. Kısacası, kulübün geleceği ile alakalı bütün düşünceleri mi siz okuyucularımla paylaşacağım.

Netice itibariyle Kayserispor ile lige veda edecek olan teknik heyet ve futbolcuları, başkanı, çalışanları, takımı ligde tuttukları için kutluyorum.

Yazarın Diğer Yazıları