Faysal Elkoca

KÖTÜ OYUN, KÖTÜ SONUÇ

Faysal Elkoca

Yeni Malatyaspor, deplasman da karşılaştığı Beşiktaş’a karşı, sergilediği kötü futbol ile sahadan puansız ayrıldı.

Beşiktaş’ın çok ama çok kötü oynadığı müsabakada yeni Malatyaspor’un,  biraz iyi futbolu, sahadan puan ile dönmemize vesile olacaktı..!

Sezon başından beri, sürekli eleştirdiğimiz savunma özellikli futbolu, Beşiktaş karşısında da sergileyen sarı-siyahlılar, Beşiktaş’ın kötü oynadığını göremeyince, kaderine razı oldu. Müsabakanın ikinci yarısına, biraz daha ofansif futbolu düşünen atakların şuursuzluğu, neticeyi getirmedi..!

Rakip 100 milyon Euro’luk Beşiktaş olunca, tabi ki de mağlubiyete, kimsenin kızması veya eleştirmesi, mantıklı gelmeyecektir..! Ama, 100 milyon euro’luk Beşiktaş sahada bir varlık göstermemişse, 10 milyon euro’luk Yeni Malatyaspor, en kötü ihtimalle sahadan 1 puan ile ayrılmalıydı..!

Küçük bütçeli takımların, büyük bütçeli takımları, hele hele de deplasmanda mağlup etmesi, çok büyük sansasyonel olurdu..! Ama maalesef yeni Malatyaspor, kötü oynayan Beşiktaş’tan puan çıkartamadı..!

Camiamızda ve yönetim kurulunda bu tip maçların sonunda oluşan genel kanı,

“ Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe, Trabzonspor gibi güçlü takımlar, bizim rakiplerimiz değil..!

Bu takımlara mağlup olsak da sıkıntı olmaz. Önemli olan takiplerimize kaybetmemek..!”

Ben de bu noktada bu kanıların, ne kadar yanlış olduğunu ifade etmeliyim. Peki, bizim rakiplerimiz kimler..? Yada bizim ligde ki hedefimiz ne..? Müsabakalara çıkarken, kazanmanın rakibe bağlı olduğunu mu iddia ediyorsunuz..?(!)

Çok saçma bir fikir..! Her müsabaka, kazanmak için oynanır..!

Neyse, yeni Malatyaspor teknik direktörü Erol Bulut, Beşiktaş karşılaşmasını kenardan okuyamayınca, en kötü ihtimalle alabileceğimiz 1 puan çöpe gitti..! Oyunu iyi okuyabilen teknik adamlar, rakibin bocaladığını, saçmaladığını görünce, gerek taktiksel becerisini, gerekse de oyuncu değişiklik hamlesi ile, maçı Leh’ine çevirirler..! Erol Bulut, geriye düşmemek için, kabul ettiği ve takımına oynattığı sistem ile, bu kez başamayacaktır diye düşünüyorum..! İyi bir Beşiktaş’a kaybetmeyi, kabul edebilirim. Lakin, çok kötü oynayan Beşiktaş’a kaybetmeyi, kabul etmiyorum.!!!

Sezon başında bu takıma, forvet mevkisine bir futbolcu alamayan kulüp başkanına da artık bir şey demeyeceğim..!

Şunu çok net söylemek istiyorum. Geçen sezon ile bu sezonun takımlarını ve şartlarını çok iyi irdelediğiniz de bu sezonun yeni Malatyaspor açısından çok zor ve sıkıntılı geçeceğini, görebilirsiniz. Yani, demem o ki; bu sezon yeni Malatyaspor’un işi çok ama çok zor..!

Kaleci Ertaç Özbir’i, oynadığı tüm müsabakalarda gösterdiği performanstan dolayı, kutluyorum. İyi bir kalecimizin olması, bizi her müsabaka da 1-0 önde başlatıyor..! Ama önünde oynayan oyunlar, bu avantajı, dezavantaja dönüştürüyor..! Sadık Çiftepınar’ın, son 3 müsabakada ne yaptığını anlayan varsa, bana da anlatsın! Sanki, pimi çekilmiş el bombası. Heran, 6 pasın içinde patlayabilir..! Chebek, henüz kendine, gelememiş..! Sol bek Erkan Kaş’ın da zamana ihtiyacı olması, sıkıntı gibi..!

Mina ise, alışık olduğumuz amatör ruh ile devam ediyor.

Orta saha ise, azubuke’nin yerini, çok arayacak..! Koşan, pres yapan, top çalan, rakibi bezdiren, arkadaşlarına cesaret veren bir orta saha oyuncumuz yok..! Anlayacağınız, Murat Yıldırım da hazır olsa bile, azubuke’siz yapamayacak!

Adem Büyük, hakikaten büyük..! Bu oyuncuyu küstüren Erol Bulut, bence ateş ile oynar..! Demedi demeyin..! Adem Büyük, Yeni Malatyaspor’un herşeyi, konumunda..! Butaib, kanımca çok iyi bir futbolcu..! Gol bölgesinde uzaklaştırırsanız ki Erol hocanın sistemine göre uzaklaşıyor. İşte o zaman, butaib’ten gol beklemeyiniz..!

Ama Butaib’e, gol atın derseniz, gol atar..! Golcüleri, gol bölgesinde oynatacaksınız. Golcülere başka sorumluluklarda yüklerseniz, kendi işini yapamaz..!

Diğer oyuncularında ne yaptığı çok önemli değil..! Çok da olumsuz oynamıyorlar gibi..!

Sonuç itibari ile, evet; gol yemeden gol atmanın kurnazlığını benimsemişiz. Fakat, gol atamadığımız zamanlarda da galip gelemeyiz..! Galip gelemediğimiz haftaların artması, çok ciddi sorunları peşinden getirecektir..!

Bugün itibari ile, Kayserispor müsabakasınından aldığımız 1 puanın üzerinden 2 hafta geçti..! Bu gözlemlediğim veriler, sadece beni bağlar ve benim fikirlerimdir. Katılan katılır, katılmayana da saygım vardır.

Yeni Malatyaspor’un bu sezon işi gerçekten zordur. Bu yazımı birileri, öz eleştiri olarak, okumalıdır. Aksi okuyanı da çözüme davet ediyorum..!

Beşiktaş’a mağlup olan yeni Malatyaspor, çok kötü oynayarak kaybetmiştir. Beşiktaş, iyi oynayarak, kazanmamıştır..!

Bu hafta sonu sahamızda ligin yeni ama deneyimli takımı Ç.Rizespor’u, ağırlayacak olan yeni Malatyaspor’un, her açıdan sahadan galip ayrılması, gerekmektedir. Rakibin kontra atakları, evimizi başımıza yıkacak, cinstendir..!

Erol Bulut, umarım dersine iyi çalışacaktır. Aksi halde puansal, ekonomiksel ve moralsal olarak, çöküntü yaşanacak zamanlara, girmiş oluruz.

Ben, yeni Malatyaspor’a Ç.Rizespor müsabakasında başarılar, dilerim.

Yazarın Diğer Yazıları