Faysal Elkoca

KEYİFLİ FUTBOL VE MALATYALILIK..!

Faysal Elkoca

İki sezondur süper ligde mücadele eden Yeni Malatyaspor, çok uzun bir aradan sonra, ilk defa rakibine oyunsal üstünlük sağlayarak, müsabakayı izleyenlere, keyifli futbol izlettirdi.

İstifa eden teknik direktör Erol Bulut ile çok büyük skorsal başarılar elde edildi. Ama oynanan savunma özellikli futbol ile izleyicilere keyifli maç izlettirememişti..!

Kasımpaşa müsabakasında ofansif futbolu tercih eden sarı-siyahlıların teknik sorumluları Ali Ravcı ve Hakan Çalışkan, hem güzel futbolu hem de neticeyi almanın haklı gururunu yaşadılar.

Çünkü inanılan bir kupa macerasından hezimetle  ayrılmak ve başarılı teknik direktörün istifa etmesi, böyle hayati önem taşıyan lig maçından her anlamda galip gelmek, kolay olmasa gerek..!

Uzun bir aradan sonra böyle bir dönüş yapan sarı- siyahlıları ve teknik ekibi, kutluyorum.

Ligde kalan 4 müsabakada Yeni Malatyaspor’un gayesi, ligi klasmanda 5.bitirmek..!

Bu düşüncenin sonunda Avrupa kupalarına katılma hakkı elde etmek..!

Kasımpaşa müsabakasının önünde sergilenen kazanma azmi, kalan 4 müsabaka için yada Avrupa kupalarına katılmak için, umut verici olmuştur.

Lakin, Kasımpaşa maçında oynanan ofansif futbol ve alınan galibiyetin içerisinde sıkıntılı bir takım etkenlerde boy göstermiştir. Nedir bunlar diyecek olursak; en önemlisinin ‘oyun disiplini’ olduğunu belirtmeliyim. Futbolculardan Bifouma ve Aleksiç, saha içerisindeki bu disiplinden çıkmışlardır. Tartışma içerisine girip, bu tartışmayı uzatmaları ve kenar yönetime şikayet etmeleri, bunun örneğidir. Diğer bir sıkıntı da ‘aşırı motivasyon’..

Bir kaç oyuncunun bu aşırı motivasyonu, takıma fayda vereceği gibi, zarar da verebilir..!

Kaleci Ertaç’ın ve Murat Yıldırım’ın performanslarından bunu gördüm diyebilirim. Özellikle Murat Yıldırım’ın, muhteşem mücadelesi, ayakta alkışlanacak cinstendi.

Rakip Kasımpaşa’nın da kaçırdığı bir kaç gol pozisyonu vardı ki, yürekleri ağza getirdi.

Ama şahsi düşüncem olarak, Kasımpaşa, çok kötü bir modda yoluna, devam ediyor..!

Sonuç itibari ile, çok uzun bir aradan sonra bizlere, keyifli bir maç izlettiren takımı ve teknik kadroyu, tekraren tebrik ediyorum.

Gelelim zurnanın zırt dediği yere;

40 yıldır, Malatyalı futbolcu yada antrenör neden çıkaramıyoruz diye, bas bas bağırırız..! Aslında bağıranlardan biri de benimdir. Hem de diğerlerinden daha gür sesle..!

Peki neden çıkaramıyoruz..?

40 yıl önce Malatyaspor’un altyapısında futbola başladık. Başladık diyorum çünkü, bugün yeni Malatyaspor’un üstünde ve altında çalışan hocaların tamamına yakını, o yıllarda altyapıda yetişti..!

Profesyonel takım antrenörü istifa edince yada yönetim tarafından gönderilince, yönetim kurulları, hemen altyapı hocası Malatyalı teknik direktör Özkan Akbulut’u, göreve getirirlerdi. Ve görevi bitince, yani bir yabancı teknik adam bulununca, tekrar altyapıya gönderirlerdi..!

Bu sinemayı Hakan Çalışkan ve Ali Ravcı, bizim gibi çok izlemişlerdir..!

Gelinen noktada mevcut yönetim kurulu başkanı Adil Gevrek, 5 yıllık görev süresince, onlarca ismi göreve getirdi..!

En son Erol Bulut istifa edince, Malatyalı teknik adamlara, ‘geçici olarak’ kucak açtı..!

Belki şimdi değil ama yeni sezona yeni, yani Malatyalı olmayan bir teknik adamla anlaşınca, Hakan Çalışkan ve Ali Ravcı, tekrar eski görevlerine devam edecekler..!

Bakın görüyorsanız, 40 yıl öncede böyle yönetiliyormuş futbolumuz..!!!

Benim tezim şudur; ‘futbolu, futbolun içinden gelenler, yönetmelidir’..!

Bu köhne, zihniyet sahipler, futbolumuzu yönetmemelidir..!

Futbolun başarısı, sadece sportif başarıyla, alkışlanmamalıdır.!!!

Şimdi soruyorum sportif direktöre ve Teknik sorumluya;

‘Sizler 40 yıl önceki bu filmi izlemiş kişilersiniz, yaklaşık 7 yıldır yeni Malatyaspor’da görev yapıyorsunuz. Altyapıdan 1 futbolcu çıkarttınız mı..?(!)’

Yanlış anlamayın, demem o ki, o filmleri izleyen sizler, elinizde yetki olmasına rağmen, neden bu çalışmayı yapmadınız..? Malatyalı futbolcu yetiştirmediniz..?

Evet; burada birilerini sorgularken yada birilerine sahip çıkarken, hakkaniyeti, adaleti her daim gözetirim..!!!

Şimdi; seslenmek istiyorum.

‘Ey kulüp başkanı Adil Gevrek;

5 yıldır görev yaptığın başkanlıkta, ilk defa doğru bir iş yap ve Hakan Çalışkan ile Ali Ravcı’yı yeni sezon için göreve getirdiğini açıkla..!’ Bu doğru hamleyi yaparsan, Malatyalıların önünü açmış olursun. Ama cesur olmalısın. Bu kararın arkasında durmak zorundasın. Gayen, sportif başarıyı yakalayarak, popülist davranmamak olmalıdır. Bu kararının en büyük destekçisi, ben olacağım. Eskiden olduğu gibi..!

İnanın Malatyalı, ‘samimi’ olursa, başaramayacağı bir iş yoktur..! Malatyalılık, bunu gerektirir..!

Buradan Ali Ravcı’ya da bir öneri sunmak istiyorum. Sportif direktörlük mü ? Yoksa teknik direktörlük mü? Yapacaksın..?

Karar ver. Ama karar ver..! Zannedersem, Yeni Malatyaspor kulübü, İŞKUR değildir..!!!

Yazarın Diğer Yazıları