Faysal Elkoca

İYİ-KÖTÜ-ÇİRKİN

Faysal Elkoca

Yeni Malatyaspor, kendi saha ve seyircisinin önünde karşılaştığı, ligin flaş takımı Antalyaspor’u, 2-0’lık skor ile mağlup ederek, lig liderinin 6 puan gerisinde 28 puan ile lig 2.liğine yükseldi.

-Yeni Malatyaspor, gerek geçen sezon gerekse de bu sezon, oynadığı savunma özellikli futbol ile tüm futbol otoritelerinin tepkisini çekiyordu..! Gol yemeden gol atmanın mantalitesini benimseyen sarı-siyahlıların teknik direktörü Erol Bulut, gösterilen bu tepkiye kulak tıkayarak, işini yapmaya gayret ediyordu..! Özellikle de içeride oynadığı 5-0’lık Trabzonspor galibiyeti ile bu tepkiler, ulusal medyada tavan yapmıştı. Çünkü ortak görüş, Trabzonspor’un da bu maçtan farklı galibiyet ile sahadan ayrılacağı idi..! Ama yeni Malatyaspor, savunma anlayışını çok iyi uygulayıp, gol ve goller atmasını, başarmıştı..!

Galatasaray ve Fenerbahçe müsabakaları da bu anlayışın örnekleriydi..!

Yeni Malatyaspor, bu anlayışını istikrara dönüştürmüş ve kazandığı puanlar ile tırmanışa devam etmişti..!

Ligin 15.haftasında deplasmanda BB Erzurumspor’u, özellikle müsabakanın 2.yarısında sergilediği ofansif ve keyif veren futbol ile mağlup ederek, alkışı hak etmişti..!

Son oynanan Antalyaspor karşılaşmasında gerek savunma gerekse de ofansif futbol, Yeni Malatyaspor’a çok büyük bir saygı, kazandırdı..! Deplasmanda galip gelme alışkanlığı olan Antalyaspor’a, yüzde yüz gol pozisyonu vermeyerek, adeta futboldan soğuttu..! Bunun yanında atılan 2 golünde hazırlanışı ve pas trafiği, ayakta alkışlandı.

Evet; Yeni Malatyaspor’un son 2 karşılaşmasında sergilediği olumlu futbol, tarafımca alkışlanmış ve taktir edilmiştir.

Teknik direktör Erol Bulut’un, keşfettiği ve sıfır hata ile uyguladığı bu sistemi, artık kabul etmek zorundayız. Şu ayrıntıyı da belirtmek, haklıya  hakkını teslim etmek olacaktır.

Artık, Yeni Malatyaspor’da ilk 11’i oluşturmada eksikler ve sakatlar, ahengi ve sistemi sarsmamaktadır..! Kimler oynarsa oynasın, sistem tıkır tıkır işliyor. Bu sistemin baş mimarı Erol hocayı, tebrik ederim. 

İlk yarının bitimine 1 hafta kala, 34 puanlı liderin ardında 28 puanla lig 2.si olmak, hakikaten gurur verici bir tablodur. Bu tabloyu oluşturan herkesi kutluyorum. Bu ahengin ve başarının devam etmesi, belki de Yeni Malatyaspor’a, ‘tarih’ yazdıracaktır ki; neden olmasın..?

-Yeni Malatyaspor, ama öyle ama böyle, ligin gelinen noktasında ligimizde 4 büyük diye tabir edilen futbol takımlarını ardında bırakarak, ligin zirvesine çıkmıştır. Bir Anadolu kulübünün, zirveye çıkmasına pekde rıza göstermeyen ve görmezden gelen ulusal medyayı, özellikle de devletin kurumu olan TRT’yi kınıyorum. 2009-2010 süper lig sezonunda Bursaspor’un, şampiyonluğunu içine sindiremeyen bu zihniyet, şimdi de yeni Malatyaspor’un, yakaladığı bu başarıyı, görmezden gelerek, programlarında ve yayınlarında dile getirmiyorlar..! Getirseler de çok kısa süreli dile getiriyorlar..

Bir diğer önemli konu da Yeni Malatyaspor’un, zirveye koşmasını, hakikaten izleyen bir seyircimizin olması..!

Malatya’nın güzel bir stadyumu ve zirveyi kovalayan bir takımının olması, trübünlere ful seyirci çekmesi lazımken, hala boş trübünlerinin olması, düşündürücüdür..! Bunun nedenlerini, araştırmak ve taraftarları trübünlere çekmek, yönetim kurulunun görevidir. Şayet, bu seyirci yada taraftar, müsabakalara ilgi göstermiyorsa, bunun müsebbibinin Başkan ve yönetim kurulunun beceriksizliğidir diye düşünürüm..!

-Antalyaspor müsabakası arafesinde Yeni Malatyaspor kulübü sosyal tesisleri, gecenin yarısında kurşunlanma olayı ile, sarsıldı..! Bu tip vakaların futbolumuzda yeri nadir de olsa, büyük ses getirir ve getirmiştir de..

Olayın cereyan etmesinden sonra, olay mahaline gelen kulüp başkanının,” olayın faillerinin kim veya kimler olduğunu biliyorum”  ve müsabaka sonunda da “ biz, kimseye haraç vermeyiz” demesi, kafaları karıştırmıştır..!

Tabi ki de devletin emniyet mensupları, gereğini yapacaktır. Ama, bu vakanın gerçekleşmemesi için, özellikle de tesislerde vuku bulmaması için kulüp başkanının, önceden önlem almaması, düşündürücüdür..!

Başkan’ın, “haraç vermem” beyanatı, kişisel midir? Yoksa, kulüp ile alakalı bir mesele midir? Emniyet ve yargının çalışmaları bittiğinde her şey ortaya çıkacaktır.

Sonuç itibariyle bu gibi vakaların, Yeni Malatyaspor kulübü sosyal tesislerine karşı yapılması, üzüntü vericidir, kınıyorum. Malatyaspor kulübüne geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Yazarın Diğer Yazıları