Faysal Elkoca

İYİ BAŞLADIK

Faysal Elkoca

Evkur Yeni Malatyaspor, sezonun ilk maçında deplasmanda Göztepespor’u, 3-1 mağlup ederek, sezona müthiş başladı.

Yeni transferlerden Ahmet Ildız, Guilherme ve Aleksic’in ilk 11’de başladığı karşılaşmanın 81.dakikasında da yeni transfer Ömer Şişmanoğlu oyuna girdi. İlk maç olmasına rağmen, bu oyuncuların performansı, göze hoş geldi..

Çok zor deplasmanlardan biri olan Göztepe karşılaşmasında alışa gelmiş futbolunu yani savunma özellikli sisteminin tekrarını sergileyen sarı-siyahlılar, bu sezon ligimizde ilk defa  uygulamaya konulan, video yardımcı hakem (VAR) sistemi ile sahadan zorda olsa galip gelmesini bildi..!

VAR sistemi ile ilk golümüz, ofsayt gerekçesiyle ‘iptal’ edilmedi..! Guilherme’yi ikili mücadelede düşüren Göztepe’li Poko, VAR ile sarı kart gördü. Poko, Adem Büyük ile girdiği ikili mücadele de yine VAR ile kırmızı kart görerek, oyundan ihraç edildi. Göztepe’li Castro, Mina’ya yaptığı sert hareketle VAR sayesinde oyundan ihraç edildi. 90+1’de Ömer Şişmanoğlu’nun attığı gol, VAR ile geçerli sayıldı.

Göztepe’nin 15.dakikada kullandığı korner atışında penaltı itirazı yapıldı ama VAR itirazları, red etti. Göztepe’nin attığı 2. Gol, ofsayt gerekçesiyle VAR iptal etti.

Sonuç itibariyle ilk defa ligimizde uygulanan VAR sistemi ile Yeni Malatyaspor, bu zorlu Göztepe deplasmanından aldığı 3 puan ile lige, fırtına gibi girdi.

Bu VAR sistemi ile, topun oyunda kalma süresi, istatistiki bilgiye göre, 37-40 civarı..! Yani, 90 dakika izlenilecek futbol, 40 dakika izlenildi..! Geri kalan süre, yani 50 dakika ise, VAR sistemi ve duraklamalar..!!! Sonuç itibariyle futbol mu izlenildi yoksa başka bir şey mi..?(!)

Belki bu müsabakada VAR sistemi, tüm pozisyonları Leh’imize, vermiş olabilir. Lakin,

bu VAR sistemi, futbolumuzun doğallığını, heyacanını, tartışmasını yok edecek gibi duruyor..! İnşallah, VAR ile en çok bizim canımız yanmaz..!

Geçen sezon, Erol Bulut ile çıktığı her karşılaşmada savunma özellikli futbolu benimseyen yeni Malatyaspor, bu sezonun ilk maçında da bu özelliği ile sahada mücadele etti.

Müsabakanın 22.dakikasında 1-0’lık üstünlük skorunu yakalayan sarı-siyahlılar, rakibinin müsabakanın 32.dakikasında 10 kişi kalmasını, oyunsal ve taktiksel olarak, Leh’ine kullanamadı..!

İkinci yarının hemen başında 2. kırmızı kartı gören Göztepe, sahada biranda 9 kişi kaldı. Ama yeni Malatyaspor teknik direktörü Erol Bulut, bu fırsatı da Leh’te kullanamadı ve chabake’nin de atılması ile rakip ile aramızdaki oyuncu eksikliği, 1’e düştü..!

Müsabakanın tamamında rakip Göztepe’nin kullandığı 4 kornere karşı Yeni Malatyaspor, hiç korner atışı kazanamadı..!

Topla oynama süresinde 1 kişi eksik oynayan Göztepe’nin topla oynama üstünlüğü 59..! Yeni Malatyaspor takımı da skor ve sayısal üstünlüğü elinde bulundurmasına rağmen toplama oynama süresi, 41..!

Bütün bu istatistiklerin sonunda karşımıza çıkan tablo, açık ve nettir. Yani yeni Malatyaspor, bu sezonda keyif veren futboldan uzak kalacak ve taraftarlarını, hop kaldıracak, hop oturtacak..!

Yeni Malatyaspor takımında geçen sezon hemen hemen hiç forma şansı bulamayan Seth’in, bu karşılaşmada forma giymesi, kadro derinliği anlamında sevindirici oldu. Dia’nın da eski halinden eser kalmamış resmî, bizleri yanıltmadı..!

Netice itibariyle yeni transferlerin, bu karşılaşmada sırıtmamaları, sevindirici oldu.

Teknik direktör Erol Bulut’un, maç sonrası yaptığı açıklama, beni ziyadesiyle güldürdü ve şaşırttı..!

Bulut,” keşke maç 11’e 11 oynansaydı.”

Allah aşkına, Göztepe kendi seyircisinin önünde rakibine karşı eksik oynamasına rağmen, 4 korner ve 59’luk topa sahip olma üstünlüğünün yanında bu açıklama olmuş mu?(!)

Ne olursa olsun. Ben, ligin ilk haftasında deplasmanda Göztepe’yi 3-1’lik skor ile geçen ve lige 3 puan ile başlayan, takımı ve teknik heyeti, kutluyorum.

İnşallah, cumartesi günü sahamızda karşılaşacağımız Fenerbahçe’yi de evine eli boş göndeririz.

Yeni Malatyaspor’a, bu dev müsabakada üstün başarılar, diliyorum.

Ayrıca, İzmir deplasmanından Malatya’ya dönerken, kaza geçiren taraftarlara da çok geçmiş olsun, diyorum.

Yazarın Diğer Yazıları