Faysal Elkoca

İSTANBUL'DAN PUANLA DÖNDÜK

Faysal Elkoca

Süper ligde 2.sezonunu yaşayan Yeni Malatyaspor, ilk defa İstanbul’dan puan ile döndü.

Geçen hafta kendi saha ve seyircisinin önünde Ç.Rizespor’u, 1-0’lık skor ile mağlup eden sarı-siyahlılar, bu hafta başında da deplasmanda ligin lideri, Başakşehir ile 1-1 berabere kalarak, altın değerinde 1 puan alarak, puanını 11’e çıkarttı.

Başakşehir karşısında her zamanki gibi, savunma özellikli futbolunu sergileyen Yeni Malatyaspor, gol yemeden gol bulmanın hesabı içerisindeydi. Nitekim de öyle oldu. Başakşehir karşısında ilk yarıda bulduğu gol ile, ikinci devreye avantajlı çıktı. Tabi ki lider karşısında gol yememeye direnmenin bir takım dezavantajları olacaktı. Topa sahip olan takım, rakip Başakşehir’di. Ama Yeni Malatyaspor takımı da üzerine gelen rakibinin savunmada açıklarını bulup, kontra ataklarla skoru, artırmak istiyordu. Başakşehir’in attığı gol, Yeni Malatyaspor savunmasının pozisyon hatasından geldi..!

Sonuç itibari ile Yeni Malatyaspor’un, futbol otoritelerinin Başakşehir’i, favori gösterdikleri karşılaşma da 1-1’lik skor ile sahadan 1 puan ile ayrılması, alkışı fazlasıyla haketmiştir diye düşünüyorum.

Evet; ana desek, baba desek teknik direktör Erol Bulut’un, benimsediği ve hayata geçirdiği oyun sistemi budur. Gol yemeden, gol atmak..

Bu tarz oyun sistemlerinin, trübünlere keyif vermesi, tabi ki de can sıkıcıdır..! Ama,  dünyada futbolun netice ile kazanıldığını da düşünürsek, bu oyun sistemlerinin, kabul gördüğünü de artık, benimsemeliyiz..!

Dünyada ve ülkemizde endüstri olan futbol, kazanmaya bakıyor. Neticeye giden kulüplerin takımları, para kazanıyor. Yani artık tabiri caizse futbol, keyif veren, eğlendiren bir oyundan çıkmış, kumar oyununa dönmüştür..!!!

Geçen sezonu, ligde kalarak tamamlayan Yeni Malatyaspor’un, kazancının ne olduğunu ve neleri kaybettiğini, merak etmiyorum da değil..! Bu durumu bana izah edebilecek bir yönetici varsa, izah etsin..!

Neyse, şunun altını bir kez daha çizeyim. Yeni Malatyaspor’un, İstanbul’da Başakşehir’den 1 puan ile dönmesi, hakikaten büyük başarıdır. Kutluyor ve tebrik ediyorum.

Yeni Malatyaspor, bu sezon oynadığı 4 deplasman karşılaşmasından 5 puan çıkarttı. İçerde de oynadığı 3 karşılaşmadan da 6 puan çıkarttı. Bu istatistik de gösteriyor ki, gol atmaya gittiğimizde gol yiyoruz. Ama gol yemeden gol atmayı da son derece başarılı yapıyoruz.

Gelinen noktada Yeni Malatyaspor, hakikaten başarılı bir grafik içerisinde..

Teknik patron Erol Bulut, bu sezonun hedefini, geçen sezonun klasmandaki yerini işaret etti. Yani, “bizim hedefimiz, ligi yine 10.sıralarda bitirmek” dedi.

Geçen sezonun, takımları ile bu sezonun takımları arasında ciddi kalite farkı var. 7 müsabaka sonunda ligin dibindeki BB Erzurumspor’un bile ne yapacağı belli değil..!

4 büyük diye tabir edilen takımların bile, kimi mağlup edip, kime mağlup olacaklarını kestirmek, artık zor..!

Bu vesile ile, ligde her geçen hafta ligde garip sonuçlar alınabilir..! Herkes, herkesi yenebilir. Herkes, herkese yenilir..!

Yeni Malatyaspor camiası için önemli olan artık şudur. Birlik ve beraberlik içerisinde takıma sahip çıkmaktır. Özellikle, kendi sahamızda oynayacağımız müsabakalarda trübünleri doldurmak ve takımı 90 dakika desteklemektir. Bunun için herkesin, taşın altına elini koyması, elzemdir.

Geçen hafta ki yazımda bu takımın golcüsünün Boutaib olduğunu, gol bölgesinde oynatıldığında goller atacağını, yazmıştım. Erol Bulut’un, Bouraib’i kaybetmemesi, çok güzel olmuştur. 

Kaleci Farnolle’de görevini layıkı ile yapmıştır.

Adem Büyük’ün, Başakşehir teknik direktörü Abdullah Avcı ile sürtüşmesi, eskiye dayanan bir vakadır diye düşünüyorum. Tabi ki kimin haklı, kimin haksız olduğunu da bırakalım yönetimler, karar versin. Ama bu davranışların, kulübümüze bir faydası olmayacaktır diye de hatırlatayım..!

Evet; Yeni Malatyaspor, bu hafta sonu kendi saha ve seyircisinin önünde Robinho’lu Sivasspor’u, ağırlayacak. Müsabakanın başlama saati 13.30. Umarım serin bir hava bizi bekliyor olur..

Bu müsabaka hakikaten çok zor geçecektir. İnşallah, gülen taraf biz oluruz. Bu vesile ile takımımıza, başarılar diliyorum.

Yazarın Diğer Yazıları