Faysal Elkoca

HEDEFİ TUTTURDULAR..!

Faysal Elkoca

Yeni Malatyaspor, sahasında karşılaştığı Gençlerbirliği’ni, 4-1’lik farklı skor ile geçerek, klasmanda 37 puan ile 9.sıraya çıktı.

Yeni Malatyaspor, topladığı 37 puan ile ligde düşmeme korkusunu yaşamayacak takımlar arasına girdi. Kendisinin altındaki takımların, kalan haftalarda oynayacağı zorlu maçlar, bu tablonun oluşmasında en büyük etken oldu diyebilirim.

Yeni Malatyaspor yönetim kurulu ve teknik heyeti, sezon başında hedeflerinin, ligde kalmak olduğunu, sezon başında açıklamışlardı.

Bu vesile ile, gerek yönetim kurulu gerekse de teknik heyet,

hedefi tutturmanın gururunu yaşıyorlar.

Profesyonel futbol kulüplerinin sportif başarıları, her daim alkışı hak etmiştir. Bu nedenledir ki, idari yönden sürekli eleştirdiğim yönetim kurulunu ve başkanını, sportif başarıyı yakaladıkları için, kutluyorum.

Yeni Malatyaspor’un, kalan haftalardaki müsabakalarının mahiyeti hakikaten, vitrinliktir.

İstanbul’da oynayacağı Başakşehir, Beşiktaş ve Galatasaray maçlarının neticeleri ve oynanan futbol, takımın prestijini, marka değerini artıracak niteliktedir.

Özellikle, yabancı oyuncuların performansı, otoritelerin dikkatini çekecektir.

Fenerbahçe maçı biletlerinin yüksek ücrette olması ile başlayan taraftar-yönetim küskünlüğü, hayati önem taşıyan Gençlerbirliği müsabakasında su yüzüne çıktı. Yönetim kurulunun, hafta içerisinde müsabakanın seyirci hasılat gelirinin, Mehmetçik Vakfına bağışlanacağını duyurması bile, Taraftarların, Gençlerbirliği müsabakasına ilgisizliğini önleyemedi..!

Tabi bu ilgisizliğin önemli nedenlerinden birisi de maçın oynanacağı gün ve saatti..!

Türkiye futbol federasyonu, kulüplerimizin gelişmiş ve de modern stadyumlarının olmasını, görmezden gelmiş olacak ki, müsabakanın saatini, akşama yani saat 19.00’a almadı..! Bu müsabaka, saat 19.00’a alınmış olsa idi, taraftar ilgisinin artacağı, aşikardı..! Sonuç itibari ile, Yeni Malatyaspor yönetim kurulunun yapmış olduğu hatayı, TFF da üzerine koyarak tekrarladı..!

Yeni Malatyaspor, çok büyük bir sürpriz olmadığı taktirde ilk kez mücadele ettiği süper ligin bu sezonunu, klasmanda bulunduğu yerlerde ligi bitirecektir.

Koca bir sezonun, muhasebesine şimdiden başlamak, gelecek sezonun yeni Malatyaspor’una, çok yararlı olacaktır, diye düşünüyorum. Kulübün takvim yapraklarında gözüken ilk icraat, genel kurul..! Bugünden itibaren, genel kurul çalışmalarına başlanması ve tahmini mali tablonun oluşturulması, sağlıklı bir kulüp icraatı olacaktır. Tabi ki bizler, bugünün işini her daim, yarına bırakma gibi de bir alışkanlığımız söz konusu..!

Evet, çok çok erken diyenlerimiz de olacaktır ama bu benim, yarınlara bakış açım..!

Yeni Malatyaspor’un kalan haftalarında sahaya süreceği ilk on birlerde altyapıdaki gençlere de yer vermesi, gelecek adına, önemli yatırımların sinyali olacaktır.

Büyük müsabakaların haricinde önerimin düşünülmesi, kesinlikle doğru olacaktır.

Tekraren, sezon hedefinin yakalanması, taktire şayandır. Yönetim kurulunu, teknik heyeti, sportif direktörü, kulüp çalışanlarını, taraftarları yürekten kutluyor, tebrik ediyorum. Bu hafta cuma günü oynanacak, Başakşehir müsabakasında Yeni Malatyaspor’a, başarılar dilerim.

Yazarın Diğer Yazıları