Faysal Elkoca

HEDEF KUPA OLMALI

Faysal Elkoca

Süper ligde beklentinin çok üzerine çıkan Yeni Malatyaspor, hedefini de haliyle Avrupa kupalarına katılmak koydu.

Sezon başında eksik kadrosunu (forvet, sol bek) tamamlayamayan sarı-siyahlılar, devre arası transfer döneminde de çok önemli iki oyuncusunu (boutaib ve sadık) sattı. Ara transferde eksik mevkilere ivedilikle transfer isteyen teknik direktör Erol Bulut, bu talebinin kampa yetişmeyeceğini düşünerek, istifa kararı aldı..! Fakat kulüp başkanı Adil Gevrek devreye girerek, olası bu istifayı önledi..!

Fenerbahçe’den takas ile gelen futbolcuların sakatlığı, Erol hocayı düşündürmeye başladı..! Ankaragücü’nden transfer edilen Bifouma, bir nebze yüzleri güldürse de kadro yine de çok eksik görüldü..! Göztepe galibiyeti, bunun apaçık göstergesi oldu..! Ardından başkanın Londra macerası ve Fenerbahçe maçına yetişmeyecek Aboubakar Kamara transferi, camiada heyecan yarattı..!

Sıkıntılı Fenerbahçe mağlubiyeti ve alttaki takımların üst üste galibiyet almaları, biranda Avrupa kupalarına katılma rüyası, çıkmaz sokağa girmiş araba gibi oldu..! Kayserispor beraberliği de bu rüyanın çok erken biteceğinin sinyalini verdi..!

Avrupa kupalarına katılma hayali kuran takımların, kadrolarını güçlendirmiş olmaları ve Yeni Malatyaspor’un, sonradan kadrosuna kattığı oyuncuların ama öyle ama böyle henüz oynayamamaları, beni bu düşüncelere itti diyebilirim.

Yeni Malatyaspor’un, Avrupa kupalarına katılmak için aslında kestirme bir yolu daha var. Ziraat Türkiye kupası turnuvası..!

Son sekiz takımın kaldığı turnuvanın, yani çeyrek final karşılaşmalarının ilk müsabakaları bu hafta içi start alacak. Yeni Malatyaspor’da bu çeyrek final maçında ligde yendiği Göztepe ile kendi saha ve seyircisinin önünde oynayacak. Bu karşılaşmada tam kadro ile çıkıp, avantajlı skoru yakalamak gerekmektedir. Bu müsabakada alınacak avantajlı skor, bizi yarı finale taşır diye düşünüyorum..!

Galatasaray, Trabzonspor gibi sadece iki büyük takımın kaldığı bu kupada Yeni Malatyaspor’un, final oynayarak, tarihinde ilk defa Türkiye kupasını kazanabileceğine yürekten inanıyorum..!

Kulüplerin şampiyonlukları ve kazandığı kupaları, tarih ‘altın harflerle’ yazmıştır ve yazmaya da devam edecektir. Türkiye’nin en üst ligi olan süper liginde ikinci, üçüncü veya dördüncü olmanız sizi tarih sayfalarına yazdırmaz..! Ama, Türkiye kupasını müzesine götüren kulübü yazacaktır..! Bu vesile ile Yeni Malatyaspor’un kulüp başkanı ve teknik heyeti, bu düşüncelerimi göz ardı etmemeleri gerekir. Tabi ki de lige havlu atın demiyorum. Ama bu Türkiye kupasını, çok iyi düşünün. Zaten Türkiye kupasını aldığınızda da Avrupa kupalarına katılma hakkınız olacaktır..!

Bu fikir sadece, Avrupa’ya gitmek için daha zahmetsiz ve daha kolay gözükmektedir.

Sonuçta kupada oynayacağımız maç sayısı bellidir..!

Lige de gelince; evet, transferde geç kalındı ama teknik patron Erol hocanın da ayaklarının yere basması artık kaçınılmaz olmuştur..!

Evet, Yeni Malatyaspor’u çok iyi yerlere taşıdınız. Lakin, sizin başarılı olmanızı da sağlayan Yeni Malatyaspor’dur..!

Gelinen noktada takımın klasmanda bulunduğu yer, taktire şayandır..! Son oynanan müsabakalara bakıldığında gurbetçi Almancıların takımda daha fazla yer bulması, umarım hak ettiklerindendir..!!!

Futbolda hakkaniyetten uzaklaştığınızda hedefinize varmak, hayal olacaktır! Bütün emekler boşa çıkacaktır..!!!

Sonuç itibariyle hem ligde hem de kupada hedefe varmak, çok çok iyi olacaktır. İzleyip, göreceğiz..!

Yarın oynanacak olan Türkiye kupası çeyrek final ilk maçında Göztepe karşısında takımımıza başarılar, dilerim.

Yazarın Diğer Yazıları