Faysal Elkoca

HEDEF AVRUPA

Faysal Elkoca

Tarihinde ilk kez çıktığı süper ligde geçen sezonu, klasmanda 10.sırada tamamlayan Yeni Malatyaspor’da bu sezon, hedef Avrupa..

Sezonun ilk müsabakasını deplasmanda Göztepe’yi farklı skorla geçen Yeni Malatyaspor,   kendi sahasında Fenerbahçe’yi de evine eli boş gönderdi. Ligin 3. müsabakasında yine zorlu Kayserispor deplasmanından 1 puan çıkartan sarı-siyahlılar, 3 hafta da topladığı 7 puan ile gözünü Avrupa kupalarına dikti. Bu hafta Cuma günü kendi saha ve seyircisinin önünde A.Konyaspor’u, ağırlayacak olan Yeni Malatyaspor, bu karşılaşmadan da galip ayrılması halinde Avrupa hedefi, çok da uzak olmayacaktır..!

Yeni Malatyaspor kulüp başkanı Adil Gevrek’in, genel kurulda ‘ süper ligde hedefimiz, 3 yılda Avrupa kupalarına katılmak’ dediği hatırlanınca, bu hedefin bu sezon yakalanacağı, hiç de hayal gözükmüyor.

Kaldı ki, yeni Malatyaspor’un teknik direktörü Erol Bulut’un, sezon öncesi yaptığı beyanatta da apaçık hedef, Avrupa demişti..!

Tabi ki, kulübün karar mercileri bu açıklamaları yaparken, hayal kurmuş olabilirler. Lakin, futbol takımının aldığı sonuçlar, göz önüne alındığında bu hayalin gerçekleşmemesi için bir neden yoktur..!

Bu hedefe giden yolda kulübün kurumsal kimliği zaafiyet gösterse de diğer tüm etkenler, hazır gibi duruyor. Takım, taraftar, şehir ve stadyum..

Kısacası, kulüp başkanı ve teknik heyetin bu hayali, şehrin top yekün kenetlenmesi ile bu hedef pekala yakalanabilir.

Yeni Malatyaspor, Kayserispor karşısında aldığı 1 puan ile ligde ‘namağlup’ ünvanını da korudu. Bu hafta karşılaşacağı A.Konyaspor müsabakasına, çok moralli çıkacaktır.

Sezon başında çekilen fikstür her ne kadar dezavantaj gözükmüş olsa da sarı-siyahlılar, bunu çok büyük avantaja dönüştürdü. 

Transferin son günlerine girilirken, Trabzonspor’un savunma oyuncusu Mustafa Akbaş ile anlaşan Yeni Malatyaspor, kadrosunu iyiden iyiye güçlendiriyor. Trabzonspor teknik patronu Ünal Karaman ile tartışan ve kulüpten uzaklaştırılan Mustafa Akbaş, sol bek, sağ bek ve stoper mevkilerinde oynuyor. Sezonun ilk maçı olan Başakşehir-Trabzonspor müsabakasında da yer alan Akbaş, 28 yaşında ve çok güçlü fiziğe sahip..

Evet, bu transfer ile sol bek zaafını kapatan Yeni Malatyaspor, transferin bitimine 3 gün kala. bir de golcü bulabilirse, bu iş tamam gibi..!

Yeni Malatyaspor, yeşil alanda fırtına gibi esmeye devam ederken, yönetim kurulu da aynı tempoya, ayak uydurmak zorunda..! Yani, bu başarının her daim ekonomik karşılığı olmuştur. Bu vesile ile, yönetim kurulu, bu yeşil saha başarısının devamı için, ekonomik yavaşlamanın olmaması gerekir. Geçen sezon yaşanan antrenmana çıkmama krizi, bu sezon yaşanmamalıdır..! Başkan ve arkadaşları, bu ekonomik rahatlığı, sağlamalılar diye düşünüyorum. Süper ligde yönetim kurulu görevi ifa etmenin bedelleri, her zaman ekonomiktir. Bu doğrultuda cebinden para verme vakti gelmiştir diye düşünüyorum.

Sonuç itibari ile Yeni Malatyaspor ligin 3 haftasında topladığı 7 puan ile bütün dikkatleri üzerine çekmiştir. Bu alınan 7 puanın, tesadüfü olmadığını göstermek için önce A.Konyaspor’u devirmek, sonrada deplasmanda Beşiktaş’tan puan almak lazımdır. Bu varsayımları gerçekleştirecek olan takıma ve teknik heyete, güvenim tamdır.

Doğru işler yapıldığında hakkını teslim ettiğim kişilere, yanlış yapıldığında da eleştiri yapma hakkımın olduğunu belirtmekte fayda görüyorum. Ödülün olduğu yerde her daim ceza da vardır.

Yeni Malatyaspor’a, Cuma günü karşılaşacağı A.Konyaspor, müsabakasında başarılar, dilerim.

Yazarın Diğer Yazıları