Faysal Elkoca

GİDİYORUZ GÜNDÜZ GECE

Faysal Elkoca

Yeni Malatyaspor, ligin 6.haftasını, Ç.Rizespor’u, kendi sahasında 1-0’lık skor ile geçerek, ligdeki 3.galibiyetini aldı.

Müsabakanın oynandığı saatte sıcaklık derecesi, 30’u gösteriyordu..!

Geçen hafta müsabakasını gece oynayan sarı-siyahlılar, bir hafta sonra da gündüzün sıcağında oynadı. TFF yetkilileri, ülkemize yapılan yeni stadyumlardan bihaber olmalılar ki, Türkiye’nin en önemli ligi müsabakalarını, bu saatte oynatıyorlar. Şimdi birileri bana, rakibin dönüş uçak saatini yada yayıncı kuruluşun talebini, öne sürmesin..! Çağ dışı kararları, uygulayan TFF’yi, yüksek sesle kınıyorum..!!!

Yeni Malatyaspor teknik direktörü Erol Bulut’un, Ç.Rizespor karşısına çıkardığı ilk 11’de Chebake, Pereira ve Boutaib yoktu..!

Bu oyuncuları sahada göremeyince, Erol Bulut’un bir bildiğinin olduğunu düşündüm.

Fakat müsabakanın her geçen dakikasından sonra, Erol hocanın saçmaladığını gördüm. Chebake’nin yerine oynayan Sincere’nin, oyundan habersiz olması, Ç.Rizespor’un ataklarının o bölgeden gelmesini sağladı. Ofansif oyunda da fırsatları kullanamayan Sincere, oyundan alınacağı dakikayı bekledi..!

Kim ne derse desin, bu takımın golcüsü Boutaib’dir..! Anlaşılan o ki, tribünlerin ve sosyal medyanın talebini yerine getiren Erol Bulut, Boutab’i haksız yere kulübeye çekmiştir..! Boutaib’e sahip çıkmayarak, onun öz güvenini de yok etmiştir. Tabi ki bu düşüncelerin sahibi benim. Ben, böyle düşünüyorum. Teknik adamın bu tür davranışı, golcü oyuncuyu gol pozisyonlarından uzaklaştırdığı gibi, sahalardan da uzaklaştıracaktır..!

Geçmiş sezonlarda takımını sırtlayan Eren Tozlu, bu müsabakada görüldü ki, bu ligin kalitesinde değil..! Aslında oynamayı unutan her oyuncu, bu ligin kalitesinden uzaklaşır.!

Pereira’yı da izah etmeme gerek yoktur sanırım.

Dedim ya ‘gidiyoruz gündüz-gece’...

Geçen sezon ile birlikte bu sezon, henüz ağız tadıyla bir maç, izleyemedik..! Hop oturduk, hop kalktık..!

Kazanılan 3 müsabakada da eleştiri yağmuruna tutulan Başkan, teknik direktör ve futbolculara, artık bir şey söylemenin vakti geçmiştir, diye düşünüyorum.

Hani derler ya, ‘yenildik ama iyi oynadık’.. Ama taraftar, bir sonraki müsabakaya umut taşır..! İki sezondur ben bu cümleyi, hiç kimseden duymadım..! Herkesin söylediği bir şey var “ galip geldik ama, çok kötü oynuyoruz”..!

Neyse, inşallah bu son kötü müsabakamız olur..!

Guilherme’ye, artı parantez açmak istiyorum. Sanki futbolcu olarak, dünyaya gelmiş! Bu oyuncuyu izlerken, hakikaten büyük keyif alıyorum. Bu oyuncunun yanında bir asker oyuncu olsa (Azubuke gibi), yani yükünü hafifletse, üst düzey maçlar çıkartır. Bu oyuncu, 3 büyüklerde oynasa, tribünleri ayağa kaldırır. İnşallah Guilherme, bu sezon sarı-siyahlı takımına, büyük katkılar sunar.

İyi müsabakalar çıkartan ve gollerine devam eden D. Aleksiç’i de kutluyorum. Umarım o da takımını ligde tutacak skorları elde eder..

Stoperleri de geçen hafta ki köşe yazımda ele almıştım. Allah, bize yardım etsin..!

Gelinen noktada yeni Malatyaspor’un, bu lig niteliğinde takım olmadığı, aşikar olmuştur. Geçen sezonun futbol şansını yanında bulan başkan Adil Gevrek, sanırım bu sezonda şansı yanında gezdiriyor..! Tabi ki bu futbol şansı, ne zamana kadar yanında olacak, kestirmek çok güç..! Çekirge sıçradıkça biz yolumuza devam ediyoruz. İnşallah da sıçramaya devam eder..!

Süper ligin yeni takımlarından MKE Ankaragücü, yeşil sahadan istediğini gerek oyunsal gerekse de netice olarak, alıyor. Bu sezon ligi istediği yerde bitirecektir diye düşünüyorum. BB Erzurumspor, oyun olarak rakiplerinden fazlası olsa da sonuç elde edemiyor. Tecrübesizlik dedikleri bu olsa gerek..! Toparlanmaları, zamana endeksli olduğu için, zaman yetmeyebilir düşüncesindeyim.

Ç.Rizespor da bu ligin inişli-çıkışlı grafikler çizebilecek takımların başından gelir diye düşünüyorum.

Yeni Malatyaspor’un, bu sezon işinin zor olduğunu geçen haftaki yazımda dile getirmiştim. Hakikaten işimiz çok zor. Evet, 6 müsabaka da alınan 10 puan, çok iyi bir başarı. Lakin, bu başarının devamı gelmez ise, ligde sıkıntılı günler yaşayabiliriz..!

Karamsar bir tablo düşünmek istemiyorum ama, bize maç kazandıran oyuncu sayımız çok az olduğu için ve oynanan futbolun ürkekliği, beni bu düşüncelere itiyor..!

Sonuç itibari ile, futbolun neticeye endeksli olduğunu kabul etmişsek ( ben kabul etmiyorum), sarı-siyahlılar çok başarılı gözüküyor. Bu vesile ile, beğensek de beğenmezsek de Yeni Malatyaspor, ‘gidiyor, gündüz gece’..

İstanbul’da karşılaşacağımız Başakşehir müsabakasında takımımıza, başarılar dilerim.

Yazarın Diğer Yazıları