Faysal Elkoca

DÜŞÜŞ BAŞLADI

Faysal Elkoca

Galatasaray, Alanyaspor ve Trabzonspor galibiyetleri ile klasmanda ciddi bir çıkış yapan Yeni Malatyaspor, ligdeki son 2 müsabakada 1 mağlubiyet ve 1 beraberlik ile düşüşe geçti.

Kendi sahasında karşılaştığı kupa yorgunu ve klasmanda küme düşme potasındaki Akhisar ile 1-1 berabere kalan Yeni Malatyaspor, önemli 2 puanı kaybetmiş oldu.

Mutlak galip gelmesi gereken müsabakadan beraberlik ile sahadan ayrılan sarı-siyahlılar, özellikle ligde kalma adına rakibi konumunda bulunan takıma karşı sergilediği futbol taraftarları, çileden çıkarttı.

İki sezondur takımına savunma özellikli futbolu oynatan teknik direktör Erol Bulut, sahasındaki bu önemli maçı, kazanmak için her hangi bir oyun sistemi değişikliğine gitmediği gibi, oyuncu tercihlerinde de hatalar yaptı..! Ofansif gücü yüksek olan Pereira’yı, kulübede  oturtmak, anlaşılır gibi değildir..! Mevkisi sol bek olan Erkan’ı, Kasımpaşa maçındaki hatası nedeniyle bu müsabakada düşünmemek, çılgınlıktır diye düşünüyorum.

Sahasında böyle bir müsabakayı kazanamayan teknik patronu, anlamak hakikaten zor olmuştur..!

Özellikle kazanılan büyük müsabakaların sonunda Akhisar önünde sergilenen futbol ve kaybedilen 2 puan, çok ağır olmuştur..!

Adem Büyük’ün, takım için ne kadar önemli bir futbolcu olduğu, bu müsabaka sonunda daha net anlaşılmıştır.

Evet, gelinen nokta da yeni Malatyaspor’da önemli bir düşüş, gözükmektedir. Sakat ve cezalı oyuncuların olması, bu düşüşün önemli parçasıdır.

Ligin çok uzun bir maraton olduğunu düşünürsek, muhakkak ki bu kaybedilen puanların, telafisi mümkün gözükebilir. Lakin, oynanan futbol beni memnun etmediği gibi, geleceğe de umutsuz bakmama vesiledir.

Oynanan 14 müsabaka sonunda toplanan puan ve klasman sıralaması, hakikaten taktire şayandır. Ama şu gerçeği de göz ardı etmememiz gerekiyor. Yeni Malatyaspor’un ligde ki rakipleri, hedefi doğrultusunda üstteki takımlar değildir..! Baktığınızda üstteki takımlardan çok ciddi puanlar alınmıştır. Alttaki takımlara karşı, ciddi puanlar kaybetmişizdir. Bu durumun benzeri, geçen sezonda yaşanmıştı..!

İlk yarının bitimine 3 müsabaka kaldı. Bu hafta sonu, B.B.Erzurumspor ile deplasmanda karşılaşacağız.

Akabinde sahamızda Antalyaspor ve son hafta da deplasman da Bursaspor ile oynayacağız. Son iki haftada sergilenen futbol ve oyuncu eksiklikleri, bu 3 müsabakadan da puan alamayacağız düşüncesine itiyor beni..!

Böyle bir tablo gerçekleşirse, son iki haftada galip gelen alttaki takımların, yine puanlar toplaması, yeni Malatyaspor’u, küme düşme potasına itecektir, diye düşünüyorum.

Sonuç itibari ile gelinen noktada bu ligde her takım, her takımı mağlup edebiliyor. Bu vesile ile Yeni Malatyaspor’un tedbiri elden bırakmaması, önemlidir.

Yeni Malatyaspor yönetim kurulu üyeleri de 3 maç üst üstte galibiyet elde edilince, şampiyonluk neden olmasın gibi saçma sapan beyanatlar vermesinden de kaçınmalıdırlar..! 3 maç kaybedilince, takımın nerelere gelebileceğini hesap edemeyen bu yöneticiler, artık ellerini ceplerine koysunlar..!

Hangi yöneticinin kulübe kaç kuruş verdiğini çok iyi biliyoruz!

Cebindeki harçlığına, maç bileti alan taraftarlara da söz söylemek, sizin gibi beleşçi yöneticilerin, haddi değildir. .!

Kameralara poz vermek ile kulübe cebinden para vermek, arasında kişilik, adamlık vardır..!

Şunu unutmamak gerekir. Takımın performansında ciddi manada düşüş vardır. Bu düşüşün, tehlikeli boyutlara gelmemesi için, teknik patronun önlem alması elzemdir.

Hafta sonu deplasmanda karşılaşacağımız B.B Erzurumspor karşılaşmasında yeni Malatyaspor’a, başarılar dilerim.

Yazarın Diğer Yazıları