Faysal Elkoca

Dokunulmaz Başkan

Faysal Elkoca

Yeni Malatyaspor’un 2014-2015 yılı genel kurulunda Büyükşehir belediye başkanlığı tarafından başkanlığa getirilen Adil Gevrek, takımın yakaladığı ‘sportif başarıyı’ kamuoyunun gözüne gözüne sokarak, kulübü ‘TEK BAŞINA’ yönetmeye devam ediyor..!

Farklı sezonlarda kulüpte görev yapan, 2.başkan İlhan Kavuk, başkan vekili Aziz Ayboğa, mali işlerden sorumlu Ahmet Güler, futbol şube sorumlusu Ednan Çoban, as başkan Ahmet Bağdat ve 2.başkan Aykut Küçük, kulübün ‘yönetim şeklini’ beğenmeyerek, görevlerinden İSTİFA etmişlerdi..!

Kulüp başkanı Adil Gevrek’in, bu istifalara ‘sessiz’ kalması, kafalarda her daim soru işareti, bıraktı, bırakmaya da devam ediyor..!

Futbol takımının başarısının arkasına sığınan Adil Gevrek, kulübün en önemli organlarının başında gelen ‘MALİ YAPIYI’ yönetim kurulu arkadaşlarından her daim gizlemesi, sırra kadem bastırdı, bastırıyor..!

Kulübe başkan olduğu günden beri, futbolcu ve teknik direktör transferlerini, aile dostum dediği futbolcu menajeri Ersin Güreler’e yaptırması ve bu menajerin de ‘fetö’ terör örgütü ile anılması ve yargılanması, yönetim kurulunu rahatsız ettiği gibi, kamuoyunu da kulüp ve takımdan uzaklaştırıyor..! Bu durum bile, sportif başarının önüne geçemiyor..! Takımın önemli oyuncularından Azubuke ve Boutaib’in kaç liraya satıldığını, yönetim kurulundaki 2.kişinin bile haberinin olmaması, başkanın nasıl bir idareci olduğunu, apaçık gösteriyor..!

Adil Gevrek’in, takımın teknik adamları ile transferler konusunda anlaşamaması ve teknik adamların istifaları, başkanı hiç de rahatsız etmiyor..!

Takımın sportif başarısı, kulübün kurumsal kimliğini adeta unutturmuş..!

5 yıldır başkanlık koltuğunda oturan Adil Gevrek, altyapı ve tesisleşme anlamında bir çivi çakmaması, gözlerden kaçmadığı gibi, popülist bir yaklaşım sergilediği, futbol camiasının bilincindedir..!

Kulübün mali kongrelerinin ‘şeffaf olmaması’ aslında Adil Gevrek’i, yalnızlaştırıyordu. Bu durumun yaşanması, nitelikli yönetici bulunamaması gibi, kulübü amatörce ve kara düzen yönetilmesine, sebep oluyor..!

Kurumsal kimlikten yoksun olan kulüp, gelirler noktasından da fakir bir hal ile ilerliyor..!

Süper ligde bu kadar başarılı olan takımın, sponsorluk anlaşmaları, aslında ne kadar gülünç bir durumun yaşandığını göstermiştir..!

TFF ve yayın gelirlerinin korkunç desteği olmazsa, bakkal zihniyeti ile yönetim sergileyen kulüp, bugün borç batağında olabilirdi..! Belki de borç batağındadır..! Tabi yine de kulübün ‘sırra kadem basmış’ mali yapısının, nasıl bir durumda olduğunu, başkandan başka bilen yoktur..!

Göreve, o dönemin siyasi iradesi ile gelen Adil Gevrek, kulübün sağlam temel taşı olan TÜZÜĞÜ ile de oynamaya devam ediyor..!

2016 yılındaki genel kurulda tüzüğün seçim işleri öncesi olan 61.maddesini ve yine tüzüğün üye olma koşulları 8.maddesini değiştirmesi, kamuoyunda çok büyük tepkilere neden oldu..! Bu durum, başkan olacak adaylar tarafından ‘kulüp Adil Gevrek’in, tapulu malımı’ diye eleştirilere yapıyorlar..!

-ESKİ tüzüğün 61.maddesi der ki;

‘Kulüp başkanlığı adaylığına başvurabilmek için en az 50 kongre üyesinin desteğini alarak, kulüp divanına teklif götürülmesi, veya aday olacak kişinin, kulübe en az 100 milyar, bağışta bulunması gerekir.’

Adil Gevrek’in değiştirdiği 61.madde;

‘başkanlığa aday olacak kişinin, 500 milyar bağış yapması ve yönetim kurulu asil üyelerinin 50 milyar, seçilmeleri halinde de 50 milyar daha bağış yapmaları, ayrıca yönetim kurulu yedek üyelerinin de 20 milyar bağış yapmaları, gerekmektedir.’

-ESKİ tüzüğün 8.maddesi der ki;

‘ kulübe alınacak üye sayısı;

Her yıl ocak ayında kulübün toplam üye sayısının % 10 (yüzde on)’undan fazla olamaz.’

Bu değişen maddeleri incelediğimizde kulüp başkanı Adil Gevrek’in, nasıl bir tutum sergilediğini görmekteyiz.

Bakınız; Adil Gevrek, başkanlığa getirildiğinde kendisine bu yaptırımlar, UYGULANMADI..!

Peki; Adil Gevrek, bu 61.maddenin hükmünü ağırlaştırırken, kulübün kendisinden alınacağını mı düşündü..!!!

Ayrıca, Adil Gevrek ve yönetim kurulu üyeleri, 2 süper lig sezonunda kulübe ne kadar BAĞIŞTA bulundular..?

(779 bin 503 lira başkanda dahil, bağışta bulunmuşlar)

Kulübün üye sayısını 2016 genel kurulunda takriben 330 iken ve her yıl % 10 artışı (uygun görülmesi halinde) düşünülürse, 2019 yılı genel kurulu hazirun listesinde üye sayısı takriben 404 üye olması gerekir. Peki Adil Gevrek’in, genel kurul hazirun üye sayısı neden 562’dir..?(!) 158 üye nasıl fazladan yapılabilir..?(!)

Bütün bunların sonunda kulübün nasıl bir zihniyet ile yönetildiği, aşikardır..!

Bu kulübün divan kurulu, denetim kurulu, sicil kurulu ve disiplin kurulu, YOK MUDUR..?

Siyasi iradeye sesleniyorum;

Efsane Malatyaspor’un ‘denetimsizlikten’ ötürü, nasıl borçlandırılarak, amatöre düştüğünü, bizler kadar, sizlerde biliyorsunuz. Bu bağlamda yarın çok geç olmadan büyükşehir belediye başkanlığı makamının kurduğu Yeni Malatyaspor’un da BORÇLANDIRILARAK, geleceğinin karartılmasına ve yok edilmesine, müsade ettirmeyiniz..!

Sonuç itibariyle;

Başkan Gevrek, DOKUNULMAZ bir hüviyet ile kulübü, yönetmektedir..!

NOT: Sportif başarı, geçicidir. Ama kulübün sağlam temellerde olması, BAKİDİR..!

-Efsane Malatyaspor’da UEFA Avrupa ligine katılmıştı..!!!

İyi niyet çerçevesinde Yeni Malatyaspor’umuzun, geleceği ile ilgili düşüncelerimi ifade ettim. Bunun altında başka sebepler aramak, abes ile iştigaldir..!

Yazarın Diğer Yazıları