Faysal Elkoca

DEMEK Kİ NEYMİŞ..!

Faysal Elkoca

Yeni Malatyaspor’da teknik direktörlük koltuğuna oturduğu günden beri, takımına savunma özellikli futbol oynatan Erol Bulut, bu sistem nedeniyle çok eleştiriliyordu.

Oynadığı tüm müsabakalarda topa sahip olma üstünlüğünü rakiplerine bırakan Yeni Malatyaspor, galibiyete yada beraberliğe, duran toplarda bulduğu gollerle gidiyordu. Oynanan bu savunma özellikli futbol, taraftarları da çileden çıkarıyordu. Ankaragücü karşılaşmasında sadece 2 tane gol pozisyonuna girmesi de bunun son örneği idi.

Özellikle şahsımın da sürekli eleştirisine maruz kalan bu oyun sistemi, Erol Bulut’u da rahatsız etmiş olacak ki, Ankaragücü karşılaşması sonrasında futbolcularını suçlayıcı beyanatlar verdi.

Bu talihsiz açıklamaları yapan Erol hoca, elindeki futbolcu kadrosunun, ‘ofansif futbola’ uygunluğunu göremiyordu.

Galatasaray ile başlayacak olan 4 haftalık zorlu müsabaka fikstürü, teknik direktör Erol hocayı ürkütmüş olacak ki, 7 eksik futbolcusu ile Malatya’ya gelen Galatasaray’ı, gözüne kestirmişti. Ne olursa olsun, Galatasaray’ı mağlup edecek, oyun sistemi ile oynayacaktı..!Bu doğrultuda sahaya çıkan Yeni Malatyaspor, ligin liderini adeta çimlere gömdü..! Oynadığı ofansif ve güzel futbol, tribünleri dolduran taraftarları, mest etti..! Yeni Malatyaspor taraftarları, takımlarının ligin liderine karşı oynadığı futbol ile büyük gurur duydular ve takımlarını bağırlarına bastılar.

Galibiyet tabi ki çok güzel fakat, oynanan ofansif futbol, her şeyden daha güzeldi..!

Demek ki neymiş; istenilirse ve cesur olunursa, ofansif futbol oynana biliyormuş.!!!

*ÖZÜR DİLEMELİ..!

Ankaragücü mağlûbiyetinden  sonra, futbolcularını suçlayan Erol hoca, Galatasaray karşısında harika futbol oynayarak, muhteşem galibiyet ile sahadan ayrılan oyuncularından ivedilikle, özür dilemelidir..!

(Hiç bir komutan yoktur ki, savaşta askerlerini suçlaya)

Sportif direktörün açıklamaları da göstermiştir ki, aile içerisinde yaşanan ufacık bir tartışmanın, kamuoyuna alenen açıklanması doğru değildir..! Erol hocanın böyle bir açıklama yapmasının gayesini de anlamamış, olalım..!

Galatasaray karşılaşmasında sergilenen futbol ve alınan galibiyet, kanımca; futbolcular tarafından teknik patrona, iyi bir cevap olmuştur!

*İÇERİ-DIŞARI FARK ETMESİN

Galatasaray karşısında oynanan ofansif ve cesur futbol, açık ve net göstermiştir ki; Yeni Malatyaspor, içeride ve dışarıda ofansif futbol oynayarak, yoluna devam etmelidir, diye düşünüyorum. Yani yeni Malatyaspor, hiç bir takımdan çekinmemesi gerekir ve çekinecek bir durumu da yoktur..! Şayet, Savunma özellikli futbola tekrar dönersek, 1 ileri-2 geri gideriz..!

Bu sezon süper ligde artık, büyük takım, küçük takım kavramı kalmamıştır! Herkes herkesi mağlup edebiliyor. Bu nedenledir ki, ligin boyunun da çok uzun olduğunu düşünürsek, hangi takımların yukarıya, hangi takımlarında aşağıya oynayacağını, kestirmek çok güç olacaktır.

Üst üste 3 galibiyet yeni Malatyaspor’u, şampiyonluk potasına da sokar, 3 mağlubiyet ile de kümeye düşürür..!

Sonuç itibariyle;

Ankaragücü maçı sonrası, futbolcularını ‘oynamadıkları’ gerekçesiyle suçlayan teknik direktör Erol Bulut, Galatasaray maçında destan yazan futbolcularından özür dilemelidir.

Savunma özellikli futboldan vazgeçerek, ofansif futbola dönülmelidir.

Sezonun sarhoş olduğu bu zamanda kimin kime, ne yapacağı belli olmadığından

Biz; aradan sıyrılıp, hedefe gitmeliyiz, diye düşünüyor ve telkinde bulunuyorum.

Hafta sonu deplasmanda oynayacağı Alanyaspor karşılaşmasında yeni Malatyaspor’a, başarılar dilerim.

Yazarın Diğer Yazıları