Faysal Elkoca

ÇOK ÖNEMLİ GALİBİYET

Faysal Elkoca

Kasımpaşa mağlubiyeti ve Akhisar beraberliği ile ligde düşüşe geçen Yeni Malatyaspor, ligin 15.haftasında deplasmanda BB Erzurumspor’u, 3-1’lik net skor ile mağlup ederek, ligdeki düşüşüne dur dedi.

BB Erzurumspor deplasmanına 3 önemli eksik oyuncu (Adem, Buataib, Guilherme) ile giden Yeni Malatyaspor, kaleci Fabien Farnolle ve Eren Tozlu’nun yıldızlaştığı karşılaşmayı farklı kazanarak, bir anlamda ligdeki konumunu da belirlemiş oldu.

Ligin altındaki takımların, 2-3 haftadır kazanması, ligdeki tablonun fluluğunu korumasına neden oluyor.. ! Yani, hangi takımların dibe demir atacağını, hangi takımların Avrupa kupalarına katılacağını ve hangi takımların şampiyonlar ligine gideceğini, belirsiz hale getiriyor..!

Bu sebepledir ki; Yeni Malatyaspor’un, BB Erzurumspor galibiyeti, çok önemli olmuş ve yukarıda kalmasını sağlamıştır.

BB Erzurumspor karşılaşmasının ilk yarısında kurtardığı yüzde yüz gol pozisyonları ile maçın kaybedilmesine izin vermeyen kaleci Farnolle’yi, yürekten kutluyorum. Adeta ‘ben gol yemem, hadi siz gidin gol atın’ diyen Farnolle’nin, yükselen bu performansı, takımında moral motivasyonunu yükselttiği gibi, takımının yukarılara tırmanmasına da çok büyük katkı sunuyor. Bu karşılaşmada 2 gol atarak, takımının galibiyetinde büyük rol oynayan Eren Tozlu’yu da kutlarım. Bu başarılı futbolu ile, formasını da kaptıracağını sanmıyorum. Sonradan oyuna giren Erkan Kaş’ın da olumlu futbolu, kendisini adına sevindirici olmuştur. Murat Yıldırım’ın sakatlıktan sonra forma girememesi, takım adına üzücü olduğu kadar, Ahmet Ildız’ın yükselen performansı da sevindirici olmuştur.

Sonuç itibari ile bu galibiyet şu önemli ayrıntıyı da göz önüne sermiştir diye düşünüyorum. Yeni Malatyaspor’da takım hüviyeti, artık oturmuştur. Hangi oyuncuların oynadığı önemlilikten çıkmış, nelerin yapıldığı önem arz etmiştir. Yani teknik patron Erol Bulut, kafasındaki oyun sistemini, artık kurgulatmış ve bir kalıba sokmuştur. Takım, BB Erzurumspor karşısında deplasmanda olmasına rağmen sonuca götürecek, iyi futbolu da oynamıştır..!

Evet, çok önemli bir galibiyet oldu. Zamanlaması ve haftası açısından. Aksi bir sonuç, düşüşün devamı olacaktı..!

Bir övgü de cefakar taraftarlara.. Kar-kış demeden gönül verdikleri takımlarının peşinden koşan cefakar taraftarları da canı gönülden kutluyorum. Erzurum deplasmanında hakikaten itici, ateşleyici, 12.adam oldular. Onların bu samimi sevgisi, takımlarını hiç bir zaman, sessiz oynamalarına müsaade etmeyecektir. Bu vesile ile, artık bu takımın iç saha müsabakalarında da stadyumun tribünleri tıka basa dolmalıdır diye düşünüyorum.

Ama öyle ama böyle, bu takım artık yukarılarda kalmaya inat etmiştir. Taraftarlarında takımlarının yukarıda kalmasına destek vermek için, içeride oynayacağı tüm müsabakalara rağbet göstermesi, elzemdir. Ben, özellikle ilk yarının son içeri maçı olan Antalyaspor, karşılaşmasında tribünlerin tıka-basa dolacağına inanıyor ve haydi maça diyorum.

Tekraren, BB Erzurumspor müsabakasında gerek iyi futbol gerekse de farklı netice alan futbolcuları ve teknik heyeti kutluyorum. Antalyaspor karşılaşmasında da başarılar diliyorum..

Yazarın Diğer Yazıları