Faysal Elkoca

ÇOK İSTEYEN KAZANDI

Faysal Elkoca

İçinde bulunduğu krizden, kaostan ve lig klasmanında küme düşme potasından kurtulmak isteyen Fenerbahçe, Yeni Malatyaspor karşılaşmasını zorda olsa 3-2’lik skor ile kazanarak, tüm Fenerbahçelileri sevince boğdu. Bu galibiyet ile tekrar hayata dönen Fenerbahçe, Yeni Malatyaspor karşısında sezonun en iyi futbolunu oynadı. Müsabakayı kazanmak için, stadyum içerisindeki ve stadyum dışındaki tüm sarı-lacivertliler, adeta galibiyet andı içmişlerdi..! Kazanmayı o kadar çok istemişlerdi ki, sahada rakibi olan Yeni Malatyaspor’lu oyuncuları, bi dövmedikleri kaldı..! Kolay mıydı maçı kazanmak, tabi ki de zordu. Hakemler, spiker, yorumcu, top yetiştirenler, güvenlik görevlileri kısacası tüm Fenerbahçeliler, çok istedi ve kazandılar..!!!

Yeni Malatyaspor’da bu maç öncesi klasik oyun anlayışı ile sahaya çıktı. Yani, gol yemeden gol atmak.. Bunun yanında sakatlıktan yeni çıkan ve maç eksikleri olan Guilherme ve Adem Büyük, dezavantajıydı..!

Fenerbahçe’nin ilk golünde sarı-siyahlı savunma oyuncularının kademe hatası baş roldeydi..! Sol kanatta oynayan Erkan Kaş ve ona yardıma gelen Adem Büyük..!

Fenerbahçe ceza sahasında Sadık Çiftpınar’ın, Adem Büyük ile girdiği ikili mücadelede penaltı yoktu..! Bu pozisyonda yerde yatan Adem Büyük için oyunun durmasını sağlamak için topu dışarı atması beklenen Guilherme’nin oyunu devam ettirmesi, ‘centilmenliğe aykırı’ olarak, değerlendirilmeliydi..! Devam eden pozisyonda Fenerbahçeli Soldado’nun, Guilherme’yi arkadan çekerek, şiddet uygulaması, direk ihraç sebebi olarak, ‘kırmızı karttı’...!

Fenerbahçe’nin 2.golü, tamamen kaleci Farnolle’nin hatasıydı. Ceza sahasının sağ kanadında kurulan barajın, çok çok uzağında yerini alan Farnolle, direğe çarparak gol olan serbest atışı engelleyemedi..! Serbest atışın olduğu yer ve atışı kullanan oyuncunun sağ ayak ile vuruş yapacağını düşünemeyen Farnolle, bence bu golde hatalıydı. Evet, atış mükemmeldi ama önlenemez değildi..!

Fenerbahçeli Hasan Ali Kaldırım’ın, sol kanatta topsuz alanda Chabake’yi tabiri caizse güreşçi gibi yere indirmesi, kırmızı karttı..! Bu pozisyonda VAR hakeminin uyarı vermemesi de ilginçti..!

Chabake’nin Mehmet Ekici’yi, ceza sahasında itmesi sonucu düşürülmesi, penaltıydı..!

Fenerbahçe’nin kazandığı penaltı kararı, penaltıydı..! Erkan Kaş, rakibini ikili mücadelede dağıttı..! Hiç bir savunma oyuncusu, ceza sahasında rakibine böyle acemice girmez..!

Müsabaka 2-2 devam ederken, Yeni Malatyaspor’un, kontra atağında yeni transfer Bifuoma’nın bencil davranışı, takımının muhtemel öne geçmesine engel oldu..!

Fenerbahçe’nin galibiyet golünde stoperlerin etkisizliği, Rakip oyuncu sadık Çiftpınar’ın kafa vuruşu yapmasına sebebiyet verdi. Akabinde kaleci Farnolle’nin topu tek hamlede tutma gayreti, çok büyük bir hata yapmasını sağladı. Aslında tokatlayarak, kornere atabilirdi..!

Sonuç itibariyle müsabakanın kazanılmasını çok arzulayan Fenerbahçe, maçı kazandı.

Yeni Malatyaspor’da bu sonucun böyle bitmesine yardımcı oldu. Çünkü, sürekli eleştirdiğimiz ama sonucunda da taktir ettiğimiz Erol hoca, bu müsabakaya çok ayrı bir mental ile hazırlanmalıydı..! Fenerbahçe’nin mutlaka kazanması gerektiğini hesaplayamayan Erol hoca, maç eksiği olan Guilherme’yi ve Adem Büyük’ü, kulübede oturtabilirdi. Ahmet Ildız gibi çok koşan ve mücadele eden oyuncuyu, sahaya sürebilirdi..!

Pereira ve Bifiuma da ilk on birde başlayabilirdi..! Müsabakanın genelinde topa sahip olma yüzdemizin 28 olması, geriye yaslanmamızın eseridir.!

Yine de bu kadar kazanmayı arzu eden ve Türkiye’nin 3 büyük takımı Fenerbahçe’yi, bu kadar sevindiren Yeni Malatyaspor’u kutluyorum. Yenildik ama gururlandık diyebilirim..!

Yeni Malatyaspor’un başkanını ve yönetimini eleştirdiğim zaman, bana karşı olumsuz düşüncelere sahip olan arkadaşlara da buradan seslenmek istiyorum.

Sezon başından beri, bu takıma bir sol bek oyuncu alamayan yönetime ne demeli..? Devre arasında en golcü oyuncumuz Boutab’in yerine ve yine Sadık Çiftpınar’ın yerine oyuncu alamayan başkana ne demeli..? Bifiouma alındı ama hazır mı?

Kulübün her halini ulusal medyada rencide eden yorumlara, Sessiz kalan ve çözüm üretemeyen bu yönetime ne demeli..?

Söyleyeyim. Ama kızmayın. ‘Vizyonsuzlar’.....!!!

Fenerbahçe maçında başta Mina olmak üzere, tüm futbolcuları ve teknik heyeti, kutluyorum.

Cumartesi günü karşılaşacağımız Kayserispor müsabakasında takımımıza başarılar dilerim.

Yazarın Diğer Yazıları