Faysal Elkoca

CEBTEN YİYORUZ..!

Faysal Elkoca

*Sezonun ilk yarısını;

8 galibiyet, 5 beraberlik ve 4 mağlubiyet ile, 29 puan toplayarak, klasmanı 3.sırada tamamlayan Yeni Malatyaspor, attığı 26 gole karşın, kalesinde de 16 gol görmüştü..!

Devre arası transfer döneminde önemli 2 oyuncusunu ( Boutaib ve Sadık) satan sarı-siyahlı yönetim, bu oyuncuların yerine aldığı oyuncuları da sakatlıkları  nedeniyle yada yetersiz oldukları gerekçesi  ile sahaya süremedi..!

Ligin 2.yarısına kendi evinde Göztepe galibiyeti ile başlayan Yeni Malatyaspor, bu müsabakanın ardından oynadığı 6 karşılaşmada galibiyete hasret kaldı..!

*Sezonun ilk yarısında oynadığı  7 müsabakada 3 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 mağlubiyet alan Yeni Malatyaspor, rakip kalelere 7 gol atıp, kalesinde de 5 gol görmüştü..!

*Sezonun ikinci yarısında oynadığı 7 müsabakada da 1 galibiyet, 2 beraberlik ve 4 mağlubiyet alan sarı-siyahlılar, 8 gol atıp, 14 gol yedi..!

*Ligin 24.haftasını geride bırakan Yeni Malatyaspor, sezonun gelinen noktasında 2.yarıya çok kötü bir performans ile başladığı gözlerden kaçmıyor..! Özellikle gol atma verilerimizin düşmesi, (7 maçta 8 gol) takımdan ayrılan forvet Boutab’in, yerinin doldurulamamış olmasından kaynaklanıyor..!

Ve yine enteresandır ki, 14 gol yediğimiz 7 müsabakada Fenerbahçe’ye, satılan stoper mevkisinde oynayan Sadık Çiftpınar’ın, mevkisinin yeri hala doldurulamamış olması..!

Ligin 2.yarısında alınan başarısız sonuçların baş müsebbibi, tabi ki de devre arasında yapılan transferlerin sakatlık geçirmeleri..! Daha da önemlisi, bu transferlerin oynadıkları müsabakalarda verim sağlayamamaları..!

Sonuç itibariyle;

Sezonun ilk yarısında toplanan puanları, sezonun ikinci yarısında toplayamadığımız ve toplayamayacağımız gerçeği..!!! 

Gelinen noktada Yeni Malatyaspor, oynadığı 7 müsabakada aldığı başarısız sonuçların ardından ‘cepten yedi’ diyebilirim..!

Bu sezon ülke futbolumuzda uygulanan ‘video yardımcı hakem’ ( VAR ) sistemi, bir çok takımın canını yaktığı aşikardır.

Bir kaç müsabakanın haricinde VAR sistemi, Yeni Malatyaspor’un da canını yakmıştır..! En son kendi saha ve seyircisinin önünde karşılaştığı lider Başakşehir müsabakasında Yeni Malatyaspor’un ‘aleyhine’ verilen penaltı kararı, yanlış bir karar olmuştur. VAR sisteminin de müdahil olmadığı bu kararı, hakem Fırat Aydınus, tek başına alarak, Yeni Malatyaspor’un, hakkına alenen tecavüz etmiştir..! VAR sisteminin gayesi, hakemlerin olası hatalı kararlarını, ‘uyarmaktır’..! Bu müsabaka da VAR hakemliğini yapan Ali Palabıyık’ın, maçın hakemi Fırat Aydınus’u ‘uyarmaması’, akıllara bir çok cevabı olmayan soruları, getirmiştir..!

Bir kez daha anlaşılmıştır ki; bu benim kararım, VAR sistemi; dışarıdan müdahale edilmesinin en kolay yolu olmuştur..! Yani, istenildiğinde bir takımı saha da mağlup edebilirler yada galip getirirler..!

Teknik direktör Erol Bulut, gelinen noktada yeni Malatyaspor’un başında başarılı bir profil çizmiştir. Lakin, devre arası transferlerin de ve ikinci yarının ilk 7 müsabakasında alınan başarısız sonuçlarda da sınıfta kalmıştır diyebilirim. Her müsabakada farklı farklı oyuncuları sahaya sürmesi, anlaşılır değildir..! Evet, sakat oyuncuların fazlalığı, takım kurmada sıkıntıya düşürebilir. Ama, Fenerbahçe’den kiralık gelen Barış Alıcı’nın ve geçen sezonun en iyileri arasında olan Pereira’nın yedek oturtulması, Erol hoca tarafından açıklanması gereken sorunun başında gelir..! Ama öyle ama böyle, sarı-siyahlı takımda ciddi manada bir düşüş görülmektedir. Bu düşüşün nedenlerini, önceki yazılarımda dile getirmiştim. Ve görülüyor ki, alakadar kişiler bu düşüşün nedenlerini bulup, çözme gayreti içerisine girmemişler..!

Bu düşüşün önlenemez hale gelmesi, her geçen haftanın ardından Yeni Malatyaspor’u, sancılı süreçlere itebilir..!!!

Ziraat Türkiye kupasında yarı finale kalan ve Galatasaray ile eşleşen Yeni Malatyaspor, büyük bir başarı yakalamıştır. Tebrik ederim. Umarım, finale kadar giderek, kupa’yı Malatya’ya getirirler..!

Cuma günü Sivas deplasmanında Sivasspor ile karşılaşacak olan Yeni Malatyaspor’a başarılar dilerim.

Yazarın Diğer Yazıları