Faysal Elkoca

BU KORKAKLIK NİYE..?

Faysal Elkoca

Galatasaray’a karşı sergilenen savunma özellikli futbol ile sahadan 3-0 mağlup ayrılan Yeni Malatyaspor, taraftarlarını adeta kahretti..!

Müsabakanın favorisi olan Galatasaray’a karşı ‘korkak’ futbol oynamanın mantığını anlamak, insan üstü bir zekaya sahip olmak olacaktır..!

Kupanın ilk ayağında deplasmanda gol yemeden müsabakayı tamamlama mantığı ne kadar geçerliyse, ligde 5.sırada olan bir takımın,  rakibinden gol yememek için futbol oynaması, bir o kadar çirkin ve kabul edilemezdir..!

Yeni Malatyaspor’un, Galatasaray karşısında topa sahip olma yüzdesi 33 ise, müsabakada kazanılan korner atışı 1 ise ve 90 artı da Pereira’yı oyuna almak, onurlu bir duruş ise, ben bu duruşu Yeni Malatyaspor’a yakıştıramıyorum..!

Yeni Malatyaspor teknik direktörü Erol Bulut’u, geldiği günden beri, destekliyor ve alkışlıyorum. Lakin, ligin 5.sırasına oturmuş bir takıma ve hedefinin Avrupa kupalarına katılmak olan zihniyete, özellikle de Galatasaray’a karşı sergilediği gol yememe sistemini, yüksek sesle eleştiriyorum..!

Müsabakanın 2.yarısında forveti güçlendirme fikri, neden müsabakanın başında düşünülemiyor, anlamış değilim..! Kazanmak için kurgulanan ve cesur oynayan Yeni Malatyaspor’un, Galatasaray’a 3-0 yenilmesi, çokta abes olamayacaktı..!

Ama, sarı-siyahlı taraftarlar, cesur futbol oynayan takımlarından gurur duyacaklardı..!

Aslında Ertuğrul Sağlam’dan boşalan teknik patronluk koltuğuna oturan Erol Bulut, geldiği tarihten beri, Yeni Malatyaspor’a ‘gol yememe’ oyun sistemini benimsetmişti..!

28 Eylül 2017 tarihinde Konyaspor müsabakasıyla sarı-siyahlı takımla ilk maçına çıkan Erol Bulut, son oynadığı lig maçı Galatasaray ile 55. maçını tamamladı.

Ligde oynadığı 55 müsabaka da 19 galibiyet, 17 beraberlik ve 19 mağlubiyet alan yeni Malatyaspor, rakip kalelere 63 gol attı ve kalelerinde de 68 gol gördü.

Bu istatistiklere de bakılınca, teknik direktör Erol Bulut’un, ‘savunma özellikli’ futbolu benimsediği de ortadadır..!

Sonuç itibariyle savaşları, cesur insanların kazandığı, aşikardır..!

Bu doğrultuda biz neden korkuyoruz? Ya da Galatasaray’a karşı neden korktuk..?

Şahsım olarak mevcut oyuncu grubunun, bundan daha fazlasını yapabilmesi, zor gibi duruyor..!

Ama, sakatlıkları geçen Bifouma ve Kamara’nın birlikte oynamaları, belki de ofansif gücü artırabilir diye düşünüyorum.

Ligdeki konumumuzun ne olacağını buradan kestirmek zor gibi duruyor. Kazanılacak 2-3 maç, bizi Avrupa’ya götürebilir. Yada kaybedilecek 2-3 maç, bizi küme düşme bölgesinin üzerinde bitirecektir.

Galatasaray ile oynadığımız lig maçından sonra kupada da umudumu yitirmiş bulunmaktayım..!

Çünkü kupanın ilk ayağında korkmadan oynayan sarı-siyahlılar, Galatasaray’ı korkutmuştu ve istediğimiz sonucu almıştık..! Ama lig maçında UEFA kupasını almış bir takım kimliği ile Galatasaray, bizi korkuttu. .!

Demem o ki; bu Galatasaray, bizi kupada da saf dışı bırakır..!

Bu hafta sonu kendi saha ve seyircimizin önünde karşılaşacağımız Alanyaspor karşısında sergileyeceğimiz futbol, umarım keyif verir ve kızgın olan taraftarın gönlünü alır. Bu vesile ile takımımıza Alanyaspor karşısında başarılar diliyorum.

Yazarın Diğer Yazıları