Faysal Elkoca

BİR TEKNİK DİREKTÖRDEN DAHA FAZLASI..!

Faysal Elkoca

Ülke futbolumuzun her haliyle dip yaptığı bu zamanda süper ligin Anadolu takımlarından Yeni Malatyaspor, ligin altını üstüne getirmeye devam ediyor..! Süper lig macerasının ilk sezonunu klasmanda 10.sırada tamamlayan sarı-siyahlılar, 2018-2019 futbol sezonunun 18.haftasında klasmanda lider Başakşehir’in 6 puan gerisinde 32 puanla 3.olarak, yoluna devam ediyor.

Evet; bir Anadolu takımının yakaladığı, bu büyük başarının arkasında tabi ki de teknik direktör Erol Bulut, vardır..!

1 Ekim 2017 tarihinde Yeni Malatyaspor ile yeşil sahaya inen Erol Bulut, süper lig ve ziraat Türkiye kupası maçları olmak üzere toplamda 53 resmi müsabakaya çıktı. Bu karşılaşmaların 23’ünü galibiyet ile 15’ini beraberlikle ve 15’ini de mağlubiyetle tamamladı. Süper lige çıkmış bir Anadolu kulübü için, hakikaten çok büyük bir başarıdır..!

Teknik direktör Erol Bulut önderliğindeki Yeni Malatyaspor, süper ligin gelinen noktasında ‘ulusal medyanın’ zoruna gitse de şampiyonluk kovalayan takımlar arasına girmiştir..!

Takımına oynattığı savunma özellikli futbolu, zaman zaman gerek biz, gerekse de ulusal medya eleştirse de hiç bir zaman bu sistemden vazgeçmedi..! Takımının oyuncu kadrosu, bu büyük başarıyı yakalamada yeterli olmasa da Erol hoca, bu başarıyı yakaladı.

Kadro derinliğinin olmadığı takımda üstüne üstlük, 2 önemli oyuncusunu da (Boutaib ve sadık) kaybetti.

Devre arası transferlerinde geciken yönetim ile arasında sıkıntı yaşanmasına rağmen, yoluna devam etme kararı alan Erol hoca, çok önemli 2 oyuncusunun sakatlığı ( Adem ve Gielherme) olmasına rağmen, ligin güçlü takımı Göztepe’yi mağlup etmeyi başardı.

44 yaşındaki genç teknik adam, Yeni Malatyaspor ile birlikte, çok büyük bir kariyere imza atıyor..! Gol yemeden gol atma sistemini takımına kurgulayan Erol hoca, isimlerin değil, sistemin konuştuğunu, ligimize empoze etmenin haklı gururunu, yaşamaya başladı..!

Şahsım olarak, Erol hocanın bu başarısını sadece teknik, taktik gibi bilgilerin üzerinde olduğunu düşünüyorum. Yani, Erol hocanın 2 sezonda yakaladığı bu başarıyı, teknik direktörlerin üzerinde bir yeteneğin olduğuna inanıyorum..! Erol Bulut, teknik direktörden daha fazlasıdır..!

Yeni Malatyaspor kulüp başkanı Adil Gevrek’in, Erol hocanın bu başarısına ayak uyduramadığını da belirtmek isterim..! Nedeni de açık ve nettir..!  Gerek sezon başı transferlerin gerekse de ara dönem transferlerin, takıma çok geç katılmaları..!

Bu ara transferde 2 önemli oyuncusunu satan başkan Gevrek, hala transferleri gerçekleştirememiş olması, Erol hocayı da rahatsız etmeye devam ediyor..! Umarım, başkan Gevrek, bu hafta içerisinde beklenen transferleri, nihayete erdirir..!

Çünkü, Erol hocanın ve takımın hızına yetişebilmek ve olası Avrupa kupalarına katılmak için, kadro derinliğinin olması elzemdir..!

Göztepe karşılaşmasına ilgi göstermeyen taraftarlarında ilgisini artırmak ve müsabakalara katılım sağlamalarını sağlamak, vizyonsuz yönetimin yapacağı en güzel icraat olacaktır..!

Sonuç itibariyle bu mütevazı oyuncu kadrosu ile takımı süper ligde yarışmacı kimliğe büründüren ve ziraat Türkiye kupasında ilk 16’da yoluna devam ettiren teknik direktör Erol Bulut’u, tebrik ederim.

Çarşamba günü ziraat Türkiye kupası rövanş maçında ve

Pazartesi günü İstanbul’da lig müsabakasında

Fenerbahçe’ye konuk olacak olan Yeni Malatyaspor’a, üstün başarılar dilerim.

Yazarın Diğer Yazıları