Faysal Elkoca

ALKIŞLIYORUM.. AMA GİDİN ARTIK..!

Faysal Elkoca

Ligin 27.haftasında sahasında Gençlerbirliği’ni farklı yenen Yeni Malatyaspor, puanını 37 yaparak ligde kalmayı, mantıksal olarak garantilemişti! Küme düşme tehlikesinde çok fazla takımın olması ve bu takımların, bir birileri ile oynayacak olmaları, Yeni Malatyaspor’u, bu tehlikeden kurtarmıştı!

Daha da önemlisi, Yeni Malatyaspor, sahasında ‘sancılı’ (teknik adam sorunları) Galatasaray’ı ve Trabzonspor’u, mağlup ederek çok ciddi puanlar toplamıştı. Şayet, 2 büyük takım olan Galatasaray ve Trabzonspor müsabakalarında 6 puan alamamış olsaydı, şimdi ağlayanımız olmayacaktı!

Sonuç itibari ile Yeni Malatyaspor, ama öyle ama böyle ilk kez çıktığı süper ligde bir alt kümeye düşmeyerek, hedefi tutturmuştur.

Hafta sonu sahasında küme tehlikesini az da olsa ensesinde hisseden Akhisar’ı konuk eden sarı-siyahlı ekip, ligde kalmanın hissiyatı ile rakibini ciddiye almayarak, sahadan golsüz beraberlik ile ayrıldı. Bu sonuç ile birlikte puanını 39’a çıkartan yeni Malatyaspor, ligin son 3 haftasında sahaya prestij için çıkacaklardır diye düşünüyorum.

Akhisar müsabakasında passo kapı giriş sisteminin devre dışı kalması, yüzlerce taraftarın müsabakaya girememesine neden oldu. Bu duruma müdahale etmeyen vizyonsuz yönetim kurulunu, kınıyorum.

Evet, vizyonsuz yönetim kurulu adına, 2017-2018 süper lig sezonu, sportif ve hedef noktasında Yeni Malatyaspor için başarılı geçmiştir. Lakin, kulübün idari ve ekonomi boyutu, kümeye düşmüştür..!

Kulüp başkanının haricinde mali tablonun yapısından haberdar olan kimsenin olmaması, kulübün geleceği açısından çok ciddi sorunlar ile karşılaşacağı aşikardır.

Yeni Malatyaspor’un, 1 Temmuz 2017 tarihinde gerçekleştirdiği mali kongre tablosunu gördükten sonra, eleştiri oklarımın hedefine aldığım başkan ve yönetim kurulunu, icraatlarında beni yanıltmadıkları için kutluyorum.

Başkan Gevrek’in, sportif başarılarını her daim tebrik ettim ve alkışladım.  Lakin, ‘hiç bir başarı kulübün geleceğini uçurumdan aşağı atacak büyüklükte ve yetki de olamaz’..!

Ben, şampiyonluklar getirdim.

Ben, çok başarılı oldum, ben ömrüm yettiğince bu kulübe başkanlık yapacağım diyemez!

Bu sezon, ligde nasıl kaldığımızı ve nasıl süper lige kadar gelindiğini, cümle alem biliyor!

Ama, bu kadarı da fazla!

Artık, kulübün geleceğini kimse riske edemez, etmemelidir! Bırakın da gidin..!

Marka değerimiz yok, kurumsal kimliğimiz yok, profesyonellik yok, uygun tesisler yok, üreten altyapı yok, kulüp benliği yok, yönetim kurulu saygınlığı yok, şeffaflık yok, kısacası yok da yok..!

Peki ne var;

90 trilyonluk bütçe ile ligde kıl payı tutunmak.

(Bu bütçeler ile bizim gibi lige yeni çıkan Göztepe ve Sivasspor ligin zirvesine komşular),( bizde ‘borçsuz’ çıkmıştık süper lige)

Yalancılık, tutarsızlık, bilgisizlik,  acemice yapılan beyanatlar, vizyonsuzluk, yönetim ve başkanın cebinden beş kuruş harcamadığı, mali yapının kamuoyunda gizlenmesi, tek adamlılık, vesair, vesair..!

Şimdi soruyorum kamuoyuna;

‘ bu yapı ile gelecek sezon Yeni Malatyaspor nasıl olacak’..?

Yazık olur ..!

Ülkemiz de yapılacak olan milletvekili seçimleri ile Malatya’da ‘yürütme’ dengelerinin değişeceğini ve bu anlamda da Yeni Malatyaspor’un, yaşamsalı ile ilgili güzel, ümit verici gelişmelerin olmasını bekliyorum.

Sonuç itibari ile, bu kulübü 2.liglerden süper lige kadar getiren başkanı, tekrar kutluyorum. Amma ve lakin, Perşembe’nin  gelişi Çarşamba’dan bellidir sözü ile hareketle, bu kulübün batmaması ve takımın gelecek sezonda küme düşmemesi için,  mevcut başkan ve yönetim kurulunun istifası, artık farz olmuştur..!

Yazarın Diğer Yazıları