Faysal Elkoca

AKLI KUPADA..!

Faysal Elkoca

Tarihinde ilk defa Ziraat Türkiye kupasında yarı finale kalan Yeni Malatyaspor, kupanın ilk ayağında deplasmanda Galatasaray ile 0-0 berabere kalarak, rövanş maçına büyük ümit taşımıştı.

Ligde karşılaştığı Galatasaray’a 3-0 mağlup olan Yeni Malatyaspor, kendi sahasında karşılaşacağı Alanyaspor’a, bilenmeye başlamıştı. Hafta içerisinde sarı-siyahlı teknik adamın ve oyuncuların verdiği demeçler, Alanyaspor müsabakasını kazanmak için değilde kupada oynayacakları rövanş maçına yönelikti..!

Bu demeçlerden de anlaşılmıştı ki, Alanyaspor müsabakası çok da önemli değildi..!

Sarı-siyahlılar, Alanyaspor karşılaşmasına alışık olmadığımız ofansif bir kadro ile çıktı. Alanyaspor ise, Malatya deplasmanına 4 önemli eksik ile geldi. Tabi bu tabloyu gördükten sonra, maçın favorisi Yeni Malatyaspor’dur diye düşündüm. Nitekim de müsabakanın henüz 25.saniyesinde kazanılan penaltı ve akabinde gol ile sonuçlanması, bu tezimi doğruladı. Müsabakanın ilerleyen dakikalarında ve rakibin golünden sonra, sergilenen futbol, mücadele ve inanç benim yanıldığımı gösterdi..! Özellikle de rakibin 60 dakika 1 kişi eksik oynamasına rağmen, sahada kaderine razı bir anlayışa hakim olan sarı-siyahlılar, stadyum içerisinde maçı izleyen herkesi, şaşırttı..! Rakibin son dakikalarda yakaladığı gol pozisyonu, yürekleri ağızlara getirdi..!

Teknik patron Erol Bulut ve oyuncuların aklı, kanımca kupa maçına odaklanmış olmalı ki, ligi es geçmiş..!

Gelinen noktada Yeni Malatyaspor’u, ‘araç’ olarak kullananların sayısında artma görülüyor..!

Hafta içerisinde teknik patron Erol Bulut isminin, İtalya’nın futbol devi Fiorentina kulübüyle anılması, Bulut’un egosuna tavan yaptırmış..!

Takımın en golcü oyuncusu Aleksiç’i, yedek oturtması bunun apaçık göstergesi..!

Ülke futbolumuzun, özellikle de skorsal değişkenlik gösterdiği bu ligde ‘sükse’ yapmanın faturası, çok ağır olur düşüncesindeyim..!

Klasmanda 5.sırada olan takımımız ile 13.sırada olan takım arasında sadece 3 puan bulunmaktadır. Bu düşünce ile, sahasında puan kayıpları yaşayan Yeni Malatyaspor, ligi çok altlarda bitirebilir..!

Teknik direktör Erol Bulut’un, bilinmeyen bir yüzünü daha farketmenin üzüntüsünü yaşıyorum. Takım içerisindeki ‘mutsuzluğun sahibi’ olması, takımın ahengini ve başarısını, yok etmeye devam ediyor..!

Tabi ki bu konuları şimdi yazarsam, futbolun cahilleri beni topa tutarlar..! Çünkü yapılacak öz eleştirinin karşılığı , maalesef Malatya’mızda ‘hainlikle, Malatyaspor düşmanı’ olarak lanse ediliyor..! Bu cahiller, hemen şunu söyleyecekler. “ takım ligin 5.si ve kupada da yarı finalde” ... Ne istiyorsunuz daha..!!!

Evet, şuan da tek hedef var, oda kupayı alabilmek..!

İnşallah, yarı finalin 2.ayağında Galatasaray’ı kupanın dışına iteriz ve final oynamaya, hak kazanırız. Aksi halde kupaya veda etmek ve ligi aşağılarda bitirmek, hem teknik patronu hem de kulüp başkanını, son derece acımasız eleştirilere maruz bırakır..!

Sonuç itibariyle; Yeni Malatyaspor, Alanyaspor karşılaşmasında istenilen galibiyeti alamamışsa, bunun açık nedeni, kupa maçına endekslenmiş olmaları..!

Bu hafta sonu, deplasman da Trabzonspor ile karşılaşacak olan yeni Malatyaspor, bu maçın ardından hafta içi de (Perşembe günü) kupada Galatasaray ile rövanşa çıkacak. Bu bağlamda Trabzonspor müsabakası, kazasız, belasız, sakatsız geçmesi önem arz etmektedir.

Yeni Malatyaspor’a, Trabzonspor önünde başarılar, dilerim.

Yazarın Diğer Yazıları