Cafer Çelik

SEÇİM

Cafer Çelik

Yönetim şekillerinin iyisi kabul edilen Cumhuriyet yönetiminde 4-5 yılda bir yöneticilerin çalışmalarını değerlendirmek, vekillerin vekaletini yenilemek, yeni vekiller seçmek için vatandaşlara seçme-seçilmeleri için seçim yapılır. Vatandaş oyunu kullanarak vekâletini yeniler, yenilerini seçer, çalışmalarına karşı tasvip-takdir-tenkidini oyuyla belirler.

24-Haziran seçimlerinde vatandaşlarımız yapılması gerekenleri yapmaya çalıştı. Partilerden Ak.P.yi, çalışmalarını, vatandaşlarımızın çoğunluğu oylarıyla takdir etti,beş yıl daha çalışmaları için vekaletini yeniledi.Vekaleti verenler tarihimizde şimdiye kadar görülmemiş hizmetleri gördü,halkıyla bütünleşen hükümetini daha çok yaralı olacağı inancıyla diğer guruplara tercih etti. Yönetim, bütünleşme ve faydalı olacak çalışmalara artırarak devam edecektir.

Bir kısım vatandaşlarımız gözlerini kapatarak hizmetleri görmemek, aklını zorlayarak yapılanları takdir etmemede direnmekte, yapılanlardan yararlandığı halde kendini nankörlüğe zorlayarak, parti sembol i olan harfleri, parti gruplarını putlaştırmaya devam etmektedir. Bu haller kendi düşünceleri olmayan, kendilerine telkin edilen, devam etmeleri istenilen düşünceler olduğu sanılıyor. Bu yanlış tutumların kaynağının dış güçler olduğu, amacının birliği bozmak, yaralı olacakları engellemek için tarihin derinliklerinden beri yaptıkları, zararlı faaliyetlerin yakın tarihimizde meydana çıkan uzantıları olduğu görülmektedir.

Partiler millete hizmet  etme  yarış gruplarıdır.Vatandaş partileri yaptıklarına göre değerlendirmeli,putlaştırmamalı.Gruplar millete hizmet yarışında bulunmak için kurulurlar.Bu milletin yok olmasını isteyen düşman güçler bunların içlerine sızar,görünüşte hizmet olan bu kuruluşları hıyanet için kullanırlar.Son tarihimizde İttihat ve Terakki grubu içine sızan Ermeni,Yahudileri,makam,menfaat,iktidar sarhoşluğuyla göremez olmuşlar, onların yönlendirmesiyle dünya devletinin yok olmasına sebep olmuşlardır..Eğitimimize sızmış,geçmişinden habersiz,benlikçi,millet-memleket düşüncesini içinde taşımayan  nesil yetişmesini sağlamışlardır.Bugün dış güçlerin tutum ve davranışları nasıl görünmez,onların istediği yöne nasıl gidilir?Bunlar bakar kör,işitmez kulak,düşünmez akıl sahipleri midirler?

Dün, Kızılsultan, hafiyeci vb.. sözlerle halkı yöneticilerden uzaklaştırmaya çalıştıkları gibi,şimdi de,vurguncu,soyguncu sözlerini sakız etmiş çiğniyorlar.Bu sözleri duyanlar,bu sözleriniz yalan değilse,bunca yatırımı nasıl yaptılar?Bundan öncekiler tüm imkanları yemişler ki benzeri yatırımlar yapmamışlar demezler mi?

Milletin ekseriyeti hizmetleri görüyor, biliyor, söylenenlere söyleyenleri tanıdıkları için inanmıyor, mevcut yönetime güveniyor, destekliyor. Yöneticiler yinede söylenenleri değerlendirmeli, kendilerinin gölgesinde yanlış, yasaklar yapanlara fırsat vermemeli, tespit edilenler cezalandırılmalı, uzaklaştırılmalı. Onlar yapanlar, kendileri de yaptıranlar durumuna düşmeden şiddetle korunmalıdır. Olabilecek fırsat avcılarına göz açtırılmamalıdır.

Seçim milletimiz, memleketimiz, tüm insanlık için hayırlı olsun. Allah yöneticilerimize hayırlı imkanlar ihsan edip başarılı kılsın. Zararlı her türlü hallerden korusun.                                                

 

Yazarın Diğer Yazıları