Cafer Çelik

ARAŞTIRMAK - DÜŞÜNMEK -YANLIŞ - SÖYLEMLER

Cafer Çelik

   Araştırmadan, düşünmeden, gördüğü, yaşadığı şeyleri inkar eden, tembih ve telkinler tekrar ediliyor, doğru olduğuna inanılmaya, inandırılmaya çalışılıyor. Yapılanlar, hizmetler görmemezlikten geliniyor. Yapılan yanlışlarda, yapılamayan hizmetlerde olabilir. Tenkitlerin etkili olması, tenkit edenlerin adil, tarafsız, doğru olduğuna inanılması oranında olur. Tarafsız olmadığına kanaat getirilen şahidin ifadesi pek gale alınmaz. 

   Çarşı ve sokaklar, yollar, köprüler, tüneller, geçitler, sosyal içerikli yardımlar, harp sanayideki gelişmeler, tarım ve hayvancılığı geliştirme yardımları, şunca yapılan okullar-hastaneler, daha neler, neler görmemezlikten gelinemez. Bu yapılanların çoğu (10-15 )yıl önce yapılacak dense çoğu kimseler inanmakta güçlük çekerdi. Yapılanlar içinde yanlışlar varsa, kontrol edicilerin yetersizliğinden, hilesinden. Kontroller ayrı, ayrı ekipler tarafından tekrarlanmalı, yanlış yapanlar ağır şekilde cezalandırılmalıdır.

   Normal seçmen, imkanları millet yararına, memleket imarına kullandıracak, imkanların artırılması için çalışacak kimseleri tercih etmeli, parti harflerini, guruplarını putlaştırmamalıdır. Az da olsa bir kısım insanımız, spor kulübü gibi parti tutuyor. Devletimizin güçlenmesini istemeyen dış güçlerin iç uzantıları, bilerek uzantılara karışanlar olduğu gibi çoğu da düşünmeden onların safında olanlar. En doğru ölçü, Avrupa, İsrail tutumunu izlemek, onların tenkidinin karşısında yer almak. Abdulhamit Han, dünyanın en karışık zamanında onların isteğinin tersini yaparak (40) yıl devletin bütünlüğünü korumuş. İçteki uzantıları çalışmalarının hıyanetiyle büyük dünya devleti parçalanmış, parçacıklar memleketine, milletine hıyanet, düşmanlarına hizmetkar duruma getirilmiştir. Bu kargaşa şunca yıldır durulmamış, daha da karışık hale gelmiştir.                                                                     

     İnancı zayıf, millet-memleket sevgisi körelmiş kimseler, geçici ömürde makam ve menfaat için vatanın harap olması, milletin huzursuz olup ölmesi onlar için bir kıymet ifade etmez. Bugün Suriye’de ki, diğer Ortadoğu ülkelerinin, bazı gurupların durumu…

     Benliğin geliştiği yerde birlik çözülür. Güçsüzler, güçlülerin aleti olur, basit vaatler le aldatılırlar. Dil, din, renk, yer farkı basit makam ve menfaat sevdalıların sermayesidir. Halk adalet, ihtiyaçlarının huzur içinde karşılanmasını ister. Adı geçen farklılıkları kullanıp şahsi menfaatlerine halkları alet edenler çıkmış, çıkıyor, çıkacaktır. Halk düşünüp, araştırıp bu gibilere alet olmamalı, adil, hizmetkar olacaklara destek olmalıdır.

      Herkes gücü nispetinde doğruyu, faydalıyı öğrenmeye, öğretmeye çalışmalı, olanları olmamış gibi anlatırken adaletsizlik yaptığını düşünüp, küçük düşürücü hallerden korunmalı, doğrunun, faydalının safında yer almaya çalışmalıdır.

Yazarın Diğer Yazıları