Ali Yiğit

YEŞİLYURT BELEDİYESİNE ÖDÜL

Ali Yiğit

Yaşadığınız ilçenin gerek sosyal projelerle gerekse çevre projeleriyle ödüllendirilmesi o ilçede yaşayan insanları mutlu eder..

Belediyelerin ilçeye yaptığı hizmetlerin yanı sıra ülke genelinde taktir edilen projeleri hayata geçirmesi ve ödül alması aynı zamanda yaşadığınız ilçenin ekonomik kalkınmasına, tanıtımına, ilçenin gelişimine  katkı sunar..

Yeşilyurt Belediyesinin hayata geçirmiş olduğu sosyal projeler eğer bu gün taktir toplayıp ödüle layık görülüyorsa bunun arkasında başarılı bir ekip ve bir başkan vardır..

Örneğin, Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan tarafından hayata geçirilen sıfır atık projesi kapsamında geçen günlerde Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet ÇINAR davet edilmiş geri dönüşüm evleri için teşekkür edilmişti.

Yine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Yeşilyurt Belediyesinin çevre projelerine her türlü katkının ve desteğin sunulacağı açıklanmıştır..

İstanbul Aydın Üniversitesi tarafından ''Tut Elimden'' projesiyle sosyal belediyecilik ödülüne Yeşilyurt Belediyesi layık görüldü..29 Kasımda  düzenlenecek törenle Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet ÇINAR ilçemiz adına ödülü alacak..

Bütün bu kazanımlar ilçemiz adına çok güzel gelişmeler..

Hayata geçirilen sosyal projelerin   bir çok  yerel yönetimler tarafından  örnek alması  ise ilçede yaşayan bizleri ziyadesiyle mutlu etmektedir..

 ''Mutlu İnsanlar Şehri'' sloganına anlam katan ve icraata dönüşen projeler hayatımızın bir parçası artık..

2019 yerel seçimlerin ana teması ''Gönül Belediyeciliği''..

Yeşilyurt Belediyesinin son dönemlerde hayata geçirdiği projelere baktığımızda engellinin, yaşlının, yetimin, öğrencinin gönlüne ve yüreğine dokunan hizmetlerin olması ''Gönül Belediyeciliğinin ilk adımıdır kanaatimce..

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet ÇINAR'ın ''Makam Kapısının da Gönül Kapısının da açık olduğuna şahitliğimiz vardır..

Elbette ki sadece sosyal projelerle yetinilmiyor..

Bir Milyon üç yüz elli bin metrekarelik alandan oluşan Beyler deresi Şehir Parkı projesi bölgenin en büyük yeşil alan projesidir..

Hizmetler az çok biliniyor.. Burada tek tek sıralayıp tekrarlamak istemiyorum.

Bilindiği Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığına Selahattin GÜRKAN'ın getirilmesiyle büyükşehir heyecanı bitti.

Şimdi sıra İlçelerin belediye başkan adaylığında..

Yani ilçelerdeki heyecan başladı..

Hepsi birbirinden kıymetli aday adayları var..

Hepsinin  gayesi hizmet etmek ve bayrağı zirveye taşımak..

AK Parti teşkilat yoklaması, anketler ve saha araştırmalarını tamamlamış gibi sanırım önümüzdeki bir kaç gün içerisinde ilçe adayları da belirlenecek..

Yeşilyurt ilçesinde oturmam nedeniyle en çok merak ettiğim ilçe, elbette ki yaşadığım ilçenin başkan adayı..

Elbette ki gönlümüzden geçen isim ehliyet ve liyakat sahibi olmalı..

Ufku ve vizyonu açık olmalı..

Sahada tecrübesi ve deneyimi olmalı..

Halk tarafından karşılığı bulunmalı..

Mütevazi olmalı...

Vefayı unutmamalı..

Hak ve Hakikat'tan ayrılmamalı..

Ortak aklı hayata geçirmeli...             

Yazarın Diğer Yazıları