Ali Yiğit

YERELE DOKUNMAK..

Ali Yiğit

Malum yerel seçime sayılı günler kaldı..

Yerel seçimler yaklaşmasına rağmen vatandaşta bir heyecan göremiyoruz..

Hani muhtarlık seçimleri de olmazsa seçim kimsenin aklına gelmeyecek..

Muhtemelen yine miting alanında yapılan konuşmalarda yapılan genel hizmetlerden bahsedilecek..

Elbette ki; şehrimize yapılan milyonlarca yatırımın olduğu bir gerçek.. Ama bu gerçekler yıllardır şehrimizde var olan sıkıntıları çözüme kavuşturmuyor..(En bariz örneği kuzey çevre yolu)

Her seçim önemlidir siyasi partiler için.. Bu seçim dönüm noktasıdır tezi öne çıkar..

MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli'nin ''Beka'' vurgusu seçmen için önemli bir vurgu başka da bir heyecan görülmüyor..

Hazır yerel seçimin yaklaştığı şu günlerde şehrimize özel sorunların çözülmesini yine gündeme getirmekte fayda var sanırım..

Yıllardır atıl durumda olan vagon fabrikasının ''Kızılay''a devredilmesi şehrimizde büyük bir sinerji yarattı..

Ama var olan diğer sorunlarında gündeme gelmesi ve çözülmesi kaçınılmaz bir elzem olduğu kanaatindeyim..

Hakkını vermek gerekir..

AK Parti'nin 15 yıllık iktidarı döneminde Türkiye nereden nereye geldi..

Başta sağlık, eğitim, ulaşım, duble yol, tüneller, barajlar savunma sanayiindeki dışa bağımlılık neredeyse yarıdan aşağıya düştü.. Enflasyon tek hanede, kişi başına düşen milli gelirimiz 10 bin doların üstünde..

Yaşlı ve engellilere yönelik çalışmalar göz kamaştırıyor..

Bir çok hayal dahi edemediğimiz icraatlar gerçekleşti..

Bunların hepsine eyvallah..

İstanbul'a yapılan üçüncü köprü, Boğaz'a yapılan tüp geçit, dünyanın sayılı en büyük havaalanını yapmak biz Malatyalıların da göğsünü kabartıyor..

Kendi uydumuzu fırlatmanın, kendi helikopterimizi yapmanın, yerli üretimin şahlanması sevincimizi kat kat artıyor..

Ülkeye yapılan yatırımları, insana dokunan hizmetleri , iştahla anlatmanın mutluluğunu yaşıyoruz..

Ama artık bunları kanıksadık..

Her seçim dönemi mahalle mitinglerinde AK Parti Milletvekillerinin bunları anlatması artık vatandaşta heyecan yaratmıyor..

Ülke geneline yapılan makro projeler ve hizmetler halk tarafından taktir ediliyor.. Ama vatandaş artık özele inilmesini yani şehrine dokunulmasını istiyor.

Halk daha çok kendisine dokunan, şehriyle, ilçesiyle, sokağıyla mahallesiyle ilgili yaşam standardını yükselten şehrinin yıllardır var olan sorunlarının çözülmesini istiyor.

Ülkenin bir başından bir başına duble yollar yapılmış eyvallah. Ama benim önceliğim her gün işe gidip geldiğim yoldaki trafiğin sıkışıklığı ve çukurdan geçilmeyen yollardır diyor..

Ülkenin birçok ilinde hızlı tren projelerin hayata geçirilmesini önemsiyorum, ama ben Malatya olarak hala hızlı tren müjdesi ile yetinmek istemiyorum diyor.

800 yataklı Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesini, onkoloji hastanesini  taktir ederken, yıllardır atıl durumda olan ve bahçesindeki ağaçların dahi kurumaya terkedildiği Yeşiltepe'de bulunan Askeri Hastane'nin değerlendirilmesini ve işlevsel hale gelmesini istiyor..

Komşu ilimiz Elazığ, YİMPAŞ'dan kalan atıl durumdaki binayı öğrenci yurdu haline getirip hizmete sunarken ben Malatya olarak bunu başaramamanın ezikliğini yaşamak istemiyorum..

Bir çok il hatta ilçelerde dahi çevre yolları tamamlanıp hizmete açılırken, ben şehrimde yılan hikayesine dönen ve her yıl kurdele aşamasına gelindi denen ''Kuzey Çevre Yolu'nun artık tamamlanmasını istiyorum. Kuzey çevre yolunun bir başka bahara değil birden fazla bahara kaldığını söylemek bizleri üzüyor...

Erkenek tüneli, Karahan tüneli ve Turgut Özal Viyadüğü için teşekkür.. Ama Karakaya sahil projesi de artık hayata geçirilsin.

Malatya'ya bir sivil hava alanı yakışmaz mı?

15 Temmuz darbe girişimi sonrası Malatya askeri hava alanı olduğu için günlerce uçuşlara kapatıldı. 100 km uzağımızda Elazığ'daki sivil hava alanına gitmek zorunda kaldık..

Doğunun Batıya açılan kapısı, Doğu ve Güneydoğu'nun yıldızı diye tabir edilen, dünyanın kayısı başkenti olan şehrimizde ne yazık ki bir sivil hava alanımız olmadı.. Biz yine terminal genişletilmesiyle yetindik.

Gerek Fındık gerekse diğer ürünler; üreticinin elinde kaldığı zaman değer kaybına uğramaması için TMO tarafından alınıp ücretsiz dağıtılırken, benim kayısım neden bir defa dahi olsun TMO tarafından alınmadı/alınmıyor..

Yukarıda yazdıklarım ve daha bir çok yazıya konu olacak şehrime özel sorunlar var..

Malatya artık icra makamındaki vekillerimizden sorunlara el atmasını daha doğrusu şehrine dokunulmasını istiyor ve bekliyor...

Yazarın Diğer Yazıları