Ali Yiğit

YEREL SEÇİM İÇİN KONUŞULANLAR..

Ali Yiğit

 ​Yerel seçim heyecanı artık gündemin ana konusu..

 AK Parti ile MHP'nin yerelde ittifak olmayacağını deklare etmesiyle birlikte her iki parti için çıta biraz daha yükseldi..

 Yani yerel seçim her iki parti için de kolay lokma olmayacaktır..

 Hande Fırat'ın köşe yazısına taşıdığı; AK Parti, Bahçeli’nin “Zoraki görüşmeler bitti” dediği gün harekete geçti.

23 Ekim Salı gecesi Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapılan toplantıda bir dizi karar alındı.

En fazla iki milletvekili belediye başkanı adayı gösterilecek. Bu kontenjan sadece Ankara ve İstanbul için kullanılacak.

 Cumhurbaşkanı TBMM’deki aritmetik nedeniyle “İki kişi dışında vekil istifası olmayacak” dedi.

 Cumhur ittifakın dışında kalan siyasi partilerin ise metropol şehirlerde ittifak yapacağı konuşuluyor..

İstanbul için Abdullatif ŞENER isminde CHP-HDP-İYİ PARTİ ve SAADET Partisinin ortak aday çıkartma tekliflerinin hazırlandığı gelen bilgiler arasında..

 Yerel seçimler yaklaştıkça özellikle büyükşehir belediye başkanlığına AK Parti aday adayı isimleri arasında mevcut milletvekilleri ismi ilk sıralardaydı..

AK Parti Yerel Yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki'nin kadın belediye başkan adaylarımızı artıracağız açıklamasıyla gözler Malatya'da AK Parti MKYK üyesi AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık'a çevrilmişti..

 Örneğin şehrimiz için Öznur Çalık ve Bülent Tüfenkçi'nin ismi dilden dile dolaşıyor..

 Gümrük ve Ticaret Bakanlığı yapmış olan Bülent Tüfenkçi'nin Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday yapılması halinde çok rahat bir şekilde kazanacağı konuşulan konular arasında...

 Fikri AK Parti'ye zıt olan ve üst düzeyde bir STK Başkanı ile yaptığım görüşmede Bülent Tüfenkçi ismi gündeme gelince Malatya'da aday olması halinde oyları silip süpüreceği yönündeydi..

 Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ''iki kişi dışında vekil istifası olmayacak'' kararı bu ihtimali zayıflatmış durumda..

 Yani İstanbul ve Ankara dışında AK Parti'den vekil istifası olmayacak..

 Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu kararının ardından şehirlerde gözler diğer aday adaylarına ve mevcut belediye başkanlarına çevrildi..

 Mevcut belediye başkanlarıyla yola devam edileceğinin kriterleri ise vatandaş memnuniyeti, seçim döneminde verilen sözlerin yerine getirilip getirilmediği, vatandaşla olan gönül bağı, halkta isminin karşılığının olup olmadığı vs..

 5 Kasım'da AK Parti aday adayı başvuruları başlayacak.

 Birden fazla ismin aday adayı olacağı muhakkak..

 Aday adaylığı başvuruları henüz başlamış olmasa bile Ali BAKAN'ın aday adayı olacağı ve bu yönde çalışmalarının olduğu konuşuluyor..

 Ali BAKAN denilince akla gelenler..

 2014 yerel seçimlerinde AK Parti'den Malatya Büyükşehir Belediye Başkalığına aday adaylığı vardı.

Aday adaylığı müracaatını yaparken 10 bine yakın bir kalabalık topluluğuyla birlikte yapması hafızalarda yerini koruyor..

 Yıllardır siyasetin içinde olması, teşkilat ruhuyla hareket etmesi, siyasi teşkilatın içerisinden gelmesi Ali Bakan için bir avantaj..

 Ali Bakan'ın 2014 yerel seçimlerinde favori isim olması neredeyse adaylığı kesin gibi gözükmesi isminin 2019' a kadar gündemde kalmasına etkisinin olduğu konuşulan konular arasında..

 5 Kasım tarihi yaklaştıkça yeni yeni aday adayı isimleri gündeme gelecek...

 Ve o isimler üzerinde de dilimiz döndüğünce halk arasında konuşulanları gündeme taşıyacağız..

Şu gerçeğin altını çizmek gerekirse, ilin milletvekilleri , il başkanı, teşkilatın görüşü, anket, temayülleri de unutmamak gerekir..

 Kalın sağlıcakla...

Yazarın Diğer Yazıları