Ali Yiğit

ÜÇ BAŞLIKTA SAYIN GÜRKAN VE PROJELER..

Ali Yiğit

Çevre...

Kültür..

Ulaşım...

31 Mart 2019 yerel seçimleri Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı için  alışagelmişin dışında bir seçim kampanyasına şahit olduk diyebilirim..

Özellikle yerel seçimlerde belediye başkan adayları yapacakları projeler başlıklar halinde hazırlanır, geniş katılımlı törenle halka sunulurdu..

Hani o projelerde neler olmazdı ki?

Belediye bank'tan tutun belediye hastanesine, ücretsiz ulaşımdan, ucuz su vaadleri, teleferik, kayak merkezi vs.. 31 Mart yerel seçiminde Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı (başkan)olan Selahattin GÜRKAN'dan seçim öncesi böyle bir proje sunumuna şahit olmadık diyebilirim.. Burada bir parantez açmak gerekirse ( Selahattin Gürkan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı olarak makama geçmesi ile birlikte hayata geçirdiği en büyük proje bence tasarruf tedbirlerinin hayata geçirmesi oldu diyebilirim)

Selahattin GÜRKAN'ın seçim gezilerinin bir kaçına eşlik etmiştim..

Seçim gezilerinde özellikle şehrin yaşanır kılınmasının, kalkınmasının, sosyal entegrasyonu hayata geçirmekle mümkün olacağını söylemişti Selahattin GÜRKAN..

Fiziksel yapılanma her ne kadar gerekli olsa da birinci öncelik  sosyal dokuyu oluşturmaktır..

Sosyal sermayenin şehrin menfaatleri doğrultusunda kullanılarak sinerji oluşturması ve şehri öne çıkartma konusunda katkı sağlaması gerekir. Sosyal entegrasyonu sağlayan ailesi ve mahallesi bir arada olan şehir zaten kolayca katma değer sağlar. İnsan merkezli bir birlik, beraberlik, dayanışma ve kardeşliği oluşturarak şehrin fotoğrafında herkes, “Ben bu fotoğrafın içerisindeyim” diyebilmelidir.

Selahattin GÜRKAN bir kaç ana proje sundu..

Bu projelerin hayata geçmesi halinde zaten şehrin büyük sorunları da beraberinde çözülecektir..

Ulaşım...

Kültür...

Çevre....

Ekonomi...

Ulaşım konusunda  Sayın Selahattin GÜRKAN'ın projesi..

“Kuzey Kuşak Yolu, Kuzey Çevre ve Sahil Şerit Yolu, Güney Kuşak Yolu ve Güney Çevre Yol projeleri var. Bu yolları bir an önce açıp Malatya’nın dört bir yanını ana arterlere bağlayacağız. Bu arterlerin çevresine otoparklar da inşa edilecek. Hizmet görevini devralmamız halinde bu konuya ilişkin gerekli talimatı vererek çalışmalara başlayacağız” diye konuştu. Gürkan, Kışla Caddesi’nin yayaların kullanımına açılacağını, 4 farklı paralel yol açılarak şehir trafiği azaltılacağını ve Malatya’nın önümüzdeki 40 yıllık ulaşım ihtiyacının karşılanacağını söyledi..

Şehrimizin alışılagelmiş sorunu haline gelen ''Kuzey Çevre Yolu'' nu bitirmek Sayın Selahattin GÜRKAN'a nasip olur mu olmaz mı bilemem.. 2020 yıkı başlarında kurdelesi kesilecek deniliyordu.. Ama daha yolun başındayız..

Şehrimizde ekonominin can damarı olan yaklaşık 50 bin ailenin geçim kaynağı olan ''Kayısı'' için Sayın Başkan şunları söylüyor..

“Yeterli şekilde şehre katma değer ve girdi sağlamak için kayısının pazarlama, entegrasyon ve ürün çeşitlendirilmesi noktasında çalışmalar yapılacak. Lisanslı depoculuk konusunda iyileştirmeler sağlayarak kayısının Malatya’ya 2milyar doların üzerinde katma değer sağlaması için mücadele edeceğiz. Bu; şuan ki girdinin yaklaşık 7 katıdır. Kayısı üzerinden Malatya 7 kat zenginleştirecek. Meyve suyu, marmelat, konsantre kayısı suyu gibi ürün çeşitlendirmelerinin yapılabileceği entegre tesisler kuracağız ve böylece girişimcileri de teşvik edip destekleyeceğiz.

Kültürel proje noktasında Sayın Selahattin GÜRKAN'ın başlatmış olduğu projelerde onlarca ödül aldığı biliniyor. Ve yapılan kültürel projelerin Türkiye genelinde ses getirdiğine şahitlik ettik Sayın Selahattin GÜRKAN'ın Battalgazi Belediye Başkanlığı döneminde..

Millet Bahçesi başlı başına şehrin nefes alacağı bir meydan haline gelecek..

Sayın Selahattin GÜRKAN'ın seçim öncesi sunmadığı seçildikten sonra yayınladığı ilk genelge de dikkatimi çeken en önemli bir madde ise şu oldu..

Günümüz çağdaş kamu yönetiminin temel felsefesi; vatandaşa güveni esas alan, Devlet-Vatandaş ilişkilerinde kırtasiyeciliğe kaçmayan ve bürokrasi içinde boğulmayan, vatandaş taleplerinin en kolay, en seri ve en uygun şekilde sonuçlandırılmasını amaçlayan "vatandaş odaklı" bir yönetimi gerçekleştirmektir. Bu hususa Belediyemizce azami özen gösterilecektir.

Yayınlanan genelgenin son maddesi olan yukarıda zikrettiğim madde  gerçekleştiği taktirde belediyeden yüzü gülerek çıkan vatandaş sayısını hayal bile edemiyorum..

Kalın sağlıcakla...

Yazarın Diğer Yazıları