Ali Yiğit

ÜÇ AYLAR İKLİMİ

Ali Yiğit

Hoş geldin mübarek üç aylar. Hoş geldiniz manevi kalkınışımıza kapılar açan mübarek günler. Hoş geldiniz bağışlanma ayları. Zor günlerin arefesindeyiz..Gündemimiz yüklü, yüklü gündemlerimiz arasında bizi sarıp sarmalayacak manevi  iklime merhaba demenin eşiğindeyiz.

Bu gün üç ayların başlangıcı Recep ayının ilk günü..

Şu gerçeğin altını çizmeliyiz..

Toplumun İslam'la ilişkisi süratle çözülüyor..

Genç nesil sanal alemle meşgul edilerek, İslam'dan uzaklaştırılıyor..

Arzın imarı neslin ıslahı için mücadele edenler itibarsızlaştırılmaya çalışılıyor.

Ahlaki erozyonunun önüne set olmak, erdemli, ahlaklı, fazilet sahibi gençlerin yetişmesi için mücadele edenlerin itibarsızlaştırılmaya çalışıldığı dönemlerdeyiz.

Milli ve manevi değerlere sırtını dönen ve yerden yere vuran yazılar kaleme alanların sevinç çığlıklarının atıldığına şahit olmak yüreklerde derin yaralar bırakmaktadır.

Sadece ve sadece Allah rızasını kazanmak, sizin en hayırlınız insanlara hayırda bulunandır ilkesini şiar edinen, emri bil maruf nehyianil münker içinizde iyiliği emredip kötülüğü men eden bir topluluk bulunsun ayeti kerimesini icra etmek isteyen tebliğ ve irşad faaliyetleriyle uğraş veren gerçek alimlerin, son dönemlerde siyasiler tarafından linçe tabi tutulması muhafazakar ve mütedeyyin insanları üzerken, bir kesimin sevinç naraları atmaları ise bizleri derinden üzmektedir.

15 Temmuz hain darbe girişiminde bulunanlara karşı bir dakika bile düşünmeden meydanlara inen ve canlarını veren günlerce meydanları terk etmeyen STK, Dernek ve Vakıflar bir kesim tarafından aslı astarı olmayan iftira ve yalanlarla itham edilmeleri bence bir proje ürünüdür.

Son günlerdeki olaylara baktığımızda ülkemizde yine 28 Şubat öncesi atılan manşetleri görmek bir oyunla karşı karşıya kaldığımızı göstermektedir.

Koca koca haber siteleri ve gazeteler, Çiftlikbank dolandırıcılığının müsebbibi Mehmet Aydın'ın İmam Hatip mezunu olmadığını bile bile, hatta bu haberin doğruluğunu araştırma gereği duymaksızın Çiftlikbank'ın sahibi imam hatip mezunu çıktı manşetleri atmaları manidar olmasa gerek..

Ankara Esenboğa Hava limanında zikir görüntülerinin ekranlara taşınması, Bartın'da bir okul müdürünün başı kız öğrencileri gördükçe sinirlerim bozuluyor sözlerinin haberlere taşınması, sosyal medya trollerinin alabildiğine gerçek alimlere saldırıda bulunması, önceden konuşulan bazı konuşmaların içerisinden cımbızla seçilen sözlerin halkın tepkisini artırarak devam etmesi için çarpıtılarak verilmesi medya mühendisliğinin devreye sokulduğuna işaret etmektedir.

Ülkemiz üzerinde defalarca oyunlar oynandı, defalarca projeler üretildi. Allah'ın izniyle oynanan oyunlar bozuldu, projeler tutmadı.

Manevi iklimin içerisindeyiz.. Rabbimize yönelip dua edeceğiz. Secdelerdeki gözyaşlarımızla yapacağımız dualarımız çok önemli. Sabır ve namazla Rabbimize sığınmak çok önemli. Nasıl yaşarsak öyle idare olunacağımızı hepimiz çok iyi biliyoruz. Öyleyse işte fırsat Üç aylar başladı. İnançlarımızı sadece konuşmamalıyız, yaşamalıyız. Gündemimiz Üç aylar olmalı. Gündemimiz dünyanın gündemi İslam olmalı. Gündemimiz yaşanan bir İslam olmalı. Ahirette bize sorulacak neler ise gündemimiz o olmalı.

“Allah’ım bize Receb’i ve Şaban’ı mübarek kıl ve bizi Ramazan’a ulaştır.” Amin

Yazarın Diğer Yazıları